Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 4 november 2018

Totalförbud teflon och PTFE nu, För hälsans skull

Av Pink Ozzy - Söndag 4 nov 10:36

Teflon har funnits sedan slutet av 30-talet och patenterades av DuPont 1944. Mycket troligen hemlighöll man farorna utan körde bara på. Här gäller det pengar. Att människor föddes missbildade och djur i omgivningarna dog när de drack av vattnet i åarna brydde man sig först inte om. Enligt DuPont var ju teflon ofarligt. Men så är det inte. Värmer du upp teflon till 350 grader frigörs gifter som du andas in. Men det är inte det värsta. En ingrediens i Teflon hette tidigare C8. Nu har man gjort en del ändringar i specen och kallar det för Gen-X. Men det är fortfarande lika farligt, vilket innebär att om du släpper ner en droppe i en simbassäng på 50 meter så dör du !
Teflon finns inte bara i stekpannor. Nej, det finns i möbler, Gortex kläder och mycket annat. Giftet försvinner inte utan lagras i våra kroppar.
Man kan ju undra hur ett land som USA tillåter denna produkt och hur alla andra länder följer efter. Kanske därför 99% av alla människor har ämnen från teflon i sina kroppar. Genom åren har man nu erkänt att ämnet kan ge just missbildade barn, prostatacancer och 6 sjukdomar till. Jag ifrågasätter dock om detta är hela sanningen. Kan t ex Teflon biverkan till att så många numera får bokstavskombinationer som diagnos?
Polytetrapluroetan( ursäkta stavningen) , PTFE , kallas också för världen halaste produkt. Det är den som aldrig bryts ner utan bara ökar på vår jord.
Nu frågar jag mig, hur mycket tål en kropp?
Hur mycket till tål vår jord?
Vad gör våra partier för att dessa ämnen förbjuds?
Är det överhuvudtaget något parti som har det på sin agenda?
Under tiden som man diskuterar detta, vilket troligen handlar om årtionden, förgiftas vi sakta av kläder, möbler, stekpannor mm där teflon används. En av våra absolut största miljöbovar smyger kring oss och ingen lyfter ett finger.....

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 16 nov 09:57

Det är sol idag. Nåja, några moln också. Men mestadels sol. Äntligen lite lust att göra något. Jag tillhör dom som har en lista i köket. På den skriver jag och frugan saker som JAG ska göra. Får jag lust så gör jag det. Så idag blir det några musfäll...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 14:38

Nu kanske det händer något. Annie Lööf ska sondera som det så fint heter. Nu kanske vi får en slagkraftig regering utan blåbrunt innehåll. Sen får väl lilla Ebba sitta där, tycka synd om sig själv och gnälla på C och L och anklaga dom för att försöka...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 10:33

Nu är vi där. Månaden ingen vill ha. November. Ja men hur kul är den? Speciellt i år. Vilket väder. Mulet eller mulet och regn. Nej, nu inväntar jag 21 december. Då vänder det! ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 09:20

Vad är det för fel på Filip Hammar? Hur fan kan han stå upp och kalla diabetes en lyxsjukdom? Att det är något fel på Katrin Zytomierska visste väl de flesta. Speciellt nu när hon kallar de som tar sin diabetesspruta för äckliga. Jag är inte diab...

Av Pink Ozzy - Torsdag 15 nov 08:45

Den s k övergångsregeringen , d v s S+Mp har lagt fram ett förslag om skattesänkning för pensionärer. Men för vilka? För det första är det de som är över 65 år. Innebär att de som tagit ut sin pension tidigare p g a t ex sjukdom omfattas inte. Men de...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se