Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2018

Av Pink Ozzy - 26 oktober 2018 10:45

Vi måste ta enorma krafttag NU om inte vi ska gå under p g a vår egen lathet och snålhet. Plast är visserligen praktiskt och billigt men också enormt farlig.
Varje minut tippas motsvarande en lastbilslast med plast i våra hav. VARJE MINUT !
I Stilla havet finns en "plastö" lika stor som Belgien. Den rör sig runt runt och kommer än så länge inte att närma sig land p g a strömmarna i havet. Men djuren som lever där äter plasten som sakta fäller ur små små bitar. När fiskarna sedan simmar vidare fångas de och hamnar så småningom på vår tallrik.
Mikroplasterna som de också kallas gör också att djur som äter dom eller djur som äter djur som äter plaster inte kan få ungar, alternativt få missbildade eller döda ungar.
Allt detta för att vi vill betala så lite som möjligt för vår mat och för att vi är ganska lata och hamnat i en skev slit och slängvärld.
Nej vi måste sluta använda plast nu ! Och tro inte att ditt lilla användande inte gör något. Jo, det gör det. Om alla t ex bara skulle använda hälften så mycket plast skulle dumpningen av plaster minska med 50%. Om vi börjar där så är mycket vunnet. Men vi kan inte vänta mer utan det måste ske NU !

ANNONS
Av Pink Ozzy - 25 oktober 2018 13:15

Tycker inte du som jag? D v s att partierna och politikerna nu inte förstår sitt eget bästa? Nu har de hållit på i över en månad och Sverige har fortfarande ingen regering. Det börjar mer och mer bli dags för ett extraval. Efter detta väl kommer alla utom Åkesson att tycka att det nog inte var en så bra idé. För de andra partierna vill ju inte prata med SD och då får dom per automatik en offerkoftan och över 30% vid ett extraval. Hade nog varit smartare av partierna och pratat med honom. Sen behöver de ju inte göra mer, men SD får då inte offerkoftan. 

Men nu är det ju som det är, d v s en stor sandlåda där alla vill ha och ingen vill ge. Vore kanske dags att ta bort de 10 första namnen på varje valsedel och låta resten ta över. De som nu har suttit däruppe har ju inte lyckat med något annat än att prata och fika. 

Ingen av dom har tänkt på att de sitter i en förhandling och att det gäller att ge och ta?

Så sluta lek och kom framåt !

ANNONS
Av Pink Ozzy - 25 oktober 2018 13:06

Redan i början av 60-talet tycks det vara så att min mor, som egentligen jobbar på restaurang, letade efter en ny man. Så hon fnaskade väl runt lite på sidan om tills hon hade hittat ett lämpligt objekt. Själv tyckte jag han var skitful och inte hade något manligt över sig. Dessutom var han skickas på fotboll och all annan idrott. Men så är det ibland. Barn får inte alltid välja sina föräldrar.

Av Pink Ozzy - 24 oktober 2018 09:45

Julen hör julen till. D v s i december. Att börja med julen i oktober och ha belysning mm upp till början på mars borde vara straffbart. När jag var liten gjorde min farfar iordning julgran mm på julaftonen. När allt var klart fick vi komma in till en fantastisk julgran med bara silverkulor i olika nyanser och former och i ett mycket skört material. Självklart var det endast levande ljus. Inget larv långt före jul.
Själv har vi inga julsaker framme förrän 1 advent och slänger ut allt kring den 6/1. Då blir julen intensiv och något av värde. Längre tid innebär inte att det blir en längre jul utan bara att det övergår i en femte årstid - julen.
Att ha framme julsaker tidigt kommer f ö från handeln. De vill ju självklart att ni ska köpa så mycket det bara går. Där går kvantitet fortfarande före kvalitet. Tyvärr.

Av Pink Ozzy - 24 oktober 2018 09:37

Så här är det. Jag accepterar i princip inte att kvinnor ska behöva gå med olika huvudbonader. Jag tycker att det förnedrar kvinnan och sätter dom under männen. Men nu har vi trots allt våra folkvalda som godtagit detta och då får vi respektera detta.
Det innebär att jag blir förbannad när jag får reda på att vissa personer "inte vill bli hjälpta av muslimer och liknande".
Vad är detta för larv? De har kommit hit med, i vissa fall, lång utbildning och i andra fall fått den utbildningen här. Ta t ex de som arbetar på apotek. De har lång utbildning bakom sig. Ska vi då inte ta vara på deras kunskaper? Ska vi då inte låta dom studera och verka inom det område de vill arbeta?
Jag tycker det är stor ynkedom och okunskap när man har inställningen att man vill bli hjälpt av svenskar. De som nekas kan förresten också vara svenskar.
Men det visar återigen att de som röstar på SD inte är de smartaste i världen. Ena sekunden tycker dom att våra invandrare bara lever på staten och i nästa sekund ger man dom inte möjlighet att verka. Jag har de senaste åren haft 2 utländska läkare och de har varit bättre än de svenska läkare jag haft genom åren.
Så lägg ner fjantet och bete er som vuxna människor.

Av Pink Ozzy - 23 oktober 2018 09:05

Nu börjar väl Trump nå den verkliga botten. Han vill införa att barn vid födseln ges ett kön som de sedan tvingas behålla. Vilken djävla idiot! Själv är jag ingen HBTQ-person men kan trots detta tänka mig hur de måste känna sig framöver. Får de växa upp och märker att de inte är det kön som de fick vid födseln känner jag att de måste bli totalt förvirrade och att det blir en ohållbar psykisk påfrestning för dom. Troligen kommer många att förr eller senare ta livet av sig. Verkar som Trump lever på 1800-talet då dessa personer fortfarande ansågs som sjuka.
Nej, jag lider med dom om nu Trump får igenom det. Å andra sidan kan vi hoppas att USA's nästa president river upp beslutet i s f.

Av Pink Ozzy - 14 oktober 2018 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här...
Att vara kring 30 och lyfta sig både här och där samt ha kalas för en hund ÄR INTE NORMALT !
Att prata skorrig skånska och dr att man är vackrast och i världen fast man är både ful och elak ÄR INTE NORMALT!
Att kalla sig för The Gunilla och tro man är en världsstjärna ÄR INTE NORMALT!
När ska dessa kvinnor inse att vi i Sverige bara tycker att de är fåniga wannabees?

Av Pink Ozzy - 14 oktober 2018 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg.
Det konstiga är dock att jag känner mig betydligt yngre i huvudet än i kroppen. Skulle kroppen vara lika ungt som knoppen skulle jag vara i toppform.
Sen tillhör jag dom pensionärer som har fullt upp och matar inte duvor i stadsparken. Så man får väl hoppas att man får hänga med 20 år eller så till.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se