Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2018

Snart är det val - tänk efter före

Av Pink Ozzy - 29 augusti 2018 10:09

Valet närmar sig och partierna trumfar över varandra som på en bridgekväll. Tillika har vi den grupp som utan någon som helst förkunskaper kastar sig in i debatten på de sociala medierna. Igår var det en kille som hejdlöst hade åsikter om sossarnas nya giv att ge alla barnfamiljer en veckas ?semester" som tas ut via föräldrarpenningen. Vad jag tycker om just detta återkommer jag om nedan. Den här killen hade dock allt helt klart för sig, d v s det går ?ännu mer" åt helvete när sossarna har makten. När jag frågade hur han kom fram till det hänvisade han till en debattartikel skriven av en moderat i SvD!!! Då har man ju koll på läget. ????
I morse hörde jag en lokal riksdagsman prata flyktingar så jag blev mörkrädd. Killen kunde ju inte hålla ihop det hela utan snärjde in sig i diverse konstigheter.
Busch-Tor kör just nu med ?tyck synd om mig"-stilen och vill få fram att hon hade väldigt ont nånstans. Alltid får hon någon medlidande röst.
Jag har personligen lite svårt att kapa benen rakt av på ett parti. Visst, det finns partier där jag har samma åsikt i kanske 3 frågor och partier där jag har samma åsikt i 33 frågor. Det finns också partier som har irriterande partiledare. Inga namn, men de har en fyrklöver som ?blomma".
Jag måste även säga att jag personligen skulle ha mer förtroende för SDs partisekreterare som partiledare än för Jimmie Åkesson. Men det är mitt eget tyckande.
SD har för övrigt en punkt där jag håller med dom om. Flyktingar som våldtar, mördar eller är medlemmar i t ex IS ska utvisas på livstid. Tyvärr lär det inte gå i så många fall eftersom många är födda i Sverige av utländska föräldrar och andra går inte att skicka ut för ingen tar emot dom. Så Åkessons försök till röstfiske kommer inte att funka, tyvärr.
Går vi åt andra hållet så här vi Vänsterpartiet som bl a går till val på en maxtaxa för tandvård. En typ av högkostnadsskydd. Ett mycket smart drag som inte kostar så mycket som man kan tro. Visserligen blir det initialt en hög kostnad eftersom de som är födda 60 och tidigare har fått en dålig tandvård, men senare borde det bli billigare för staten om man arbetar med förebyggande tandvård.
Centern har gått ifrån förra valets högervridna politik och återgått till miljöfrågan. Den är ju mer aktuell och man hoppas ju ta röster från Miljöpartiet.
KD vill jag inte ens nämna eftersom B-T bara går ut och säger att allt hade varit så mycket bättre om de hade regerat, utan att komma med några konkreta uppgifter.
Moderater är alltid moderater och så länge de ger sken av att de lågavlönade får mer i plånboken är de helt uteslutna för mig. Tänk så djävla skenheligt. Man säger att ALLA ska få mer i plånboken. De säger dock inget om att du får en femtiolapp och de med 50000 eller mer i månaden får 1000-lappar mer. Nej, rent spel tack.
Miljöpartiet är det enda parti som hållit fast med miljön under alla mandatperioder och gör framsteg hela tiden, även om gemene man antingen inte ser det eller inte vill se det. Skulle dock önska att man i större utsträckning kunde arbeta med internationella genombrott och samarbete.
Till sist till sossarnas valfläsk om en extra ?semestervecka". Har personligen inga små barn längre, men en drös av barnbarn. Så för dom är det säkert bra. Speciellt som jag vet att de kommer att använda det till att vara med barnen. Blir dock förbannad på de föräldrar som lämnar barnen till mor eller farföräldrar för att semestrar på egen hand. Har man barn åker man på semester tillsammans ! Det här vi alltid gjort. Hur som helst, förslaget är i sig inget fel på, även om jag hade velat se den summan på skolan istället.
Jo, ett litet PS. Hör dagligen löften om att ?hade vi regerat hade vi satt in x antal sjuksköterskor/poliser/lärare mm" . Glöm detta skitsnack. Hade alliansen skött sina 8 år så hade vi nu haft alla dessa personer i arbete nu. Men det gjorde man inte så att nu kommer det att dröja. Det tar väl ca 3-5 år att bli något av dessa yrken skulle jag tro. Så vi får nog leva med bristen ett tag. Tyvärr. Och detta eviga ?om vi hade?.? . Men snälla alliansbröder, ni hade 8 år. Varför är det inget himmelrike i Sverige? Å andra sidan är vi faktiskt rätt nära om man får tro Metro som lagt ut 27 av 100 punkter som visar att det inte går åt helvete för Sverige utan att det är 100 förbättringar under mandatperioden. Så läs gärna Metros inlägg den 27/8 på www.metro.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 18 mars 09:27

Det är nästan tragiskt hur norska skidlöperskor försöker förstöra sporten. Så fort något går emot dom så skyller dom på svenska åkare. Skulle de vara ensamma på en fotbollsplan och falla i mittcirkeln skulle de ändå skylla på en svensk åkare.  Sen ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 22:40

Från att ha sett Levin jobba på torpet tyckte jag att han absolut borde vara med till slutet. Det fanns några till plus att det ändrade sig lite under resans gång. Martina var i mina ögon en av mina favoriter. Och varför inte Perra. Men han åkte ju u...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 18:00

Varför så mycket hej och hå för ett riggat val? Alla vet ju vem som vinner. Allt annat vore ju en världssensation som inte kommer att inträffa. Det vore som om dom röstade fram Kalle 12 år .  Så andra länder behöver ju ingen ny politik utan det är ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 16:55

Idag var det en solig och fin dag om man tittar inifrån. Frugan var ute, vilket inte säger nånting för hon hår ut i alla väder. Jag matade fåglarna och då var det bara 1,5 grader.  Nej, jag satsade på sport istället. Klockan 8 startade Birkebeinren...

Av Pink Ozzy - Lördag 16 mars 09:24

Jonatan Unge är i mina ögon en djupt otrevlig typ som har utåt sett mycket höga tankar om sig själv. Om han har samma höga tankar om dig själv när han ligger på kammaren och tänker tvivlar jag på.  Detta innebär att han allt som oftast tar tvivelak...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards