Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2018

Bönder och skogsägare ska inte ha våra skattepengar.

Av Pink Ozzy - 3 augusti 2018 10:22

Nu får väl alla partier ge sig ! Det är väl om ca 1 månad. Det är snustorrt i markerna. Bönderna saknar foder till djuren. Skogen brinner och skogsägarna klagar. Det fattas sjuksköterskor, lärare och poliser.
Vad gör våra s k folkvalda då? Jo, man försöker buda över varann precis som om det vore en auktion .
Ja säger bara LÄGG NER !. Alliansen har regerat i 8 år. Under den tiden har de t ex sänkt fastighetsskatten, inkomstskatten och mycket annat för de som inte behöver pengarna. Pensionärer, arbetslösa och sjuka har däremot fått högre skatt.
Beatrice Ask gapade om att Sverige nu behöver fler helikoptrar för att kunna släcka skogsbränder. Har hon glömt att hon i slutet av alliansens mandatperiod sålde 10 helikoptrar som kunde användas för släckning?
Och när Lovén lovar 1,3 miljarder till skogsägarna så kontrar Centern med 1,8 miljarder. Dom hade dessutom mycket väl specat var pengarna ska användas till, dock inte en rad var dom ska ta pengarna ifrån.
Personligen anser jag mycket av detta vara en ickefråga. Äger du en skog ska du försäkra den. Går inte det så får man ju ta ställning till om man vill behålla den, eller sälja. Det är ju en riskavvägning. Man kan ju inte både ha och äta kakan.
Detsamma gäller bönderna. De vet att det blir väder varje år. Får dom en mycket god skörd klagar de inte, men så fort inte vädergudarna är på deras sida klagar de och vill ha ersättning av staten. Det är väl för fån inte deras fel! Det svenska köttet är alltid det dyraste i affärerna. När de nu får våra skattepengar också blir det i praktiken ännu dyrare. Även om du kanske inte ser det på prislappen i affären.
Så varför ska dessa grupper få pengar från staten? De som säljer mindre glass för att det regnar en hel sommar får inga pengar. Finns det ingen snö i backarna får dom som äger dessa ingen ersättning. Listan kan göras lång, så jag förstår fortfarande inte varför bönder och skogsägare få en gräddfil?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Av Pink Ozzy - Onsdag 27 mars 18:59

Dagligen ser jag vuxna som bryter mot lagar och regler, skrivna som oskrivna . Jag ska ge dig några exempel : Vuxna som cyklar på trottoarer.  Vuxna som åker bil där det inte är tillåtet  Folk som parkerar på handikapparkeringen utan tillstånd ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards