Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2018

Av Pink Ozzy - 8 maj 2018 16:39

Nu kan ni tacka Polisen i Växjö för att Sverigedemokraterna kommer att öka ytterligare detta valår. Där har man nämligen godkänt med böneutrop från muslimernas moské. Jag har varit för mångfalt under alla år, men nu räcker det. Tyckte redan det var illa nog att en ny lärare inte ville ta mig i hand eftersom hon tyckte män var smutsiga. Jag accepterade både det och huvudduken. Men nu säger jag stopp ! Vill inte ha böneutrop också. Vad kommer härnäst? Ska vi få kvinnosektioner på sportarenorna? Ska det bli särskilda sektioner i bussar?
Och vilken religion ska få igenom sina krav nästa gång? Kor på gatorna? Läste senast idag om en 19-åring kille som inte ryckte att han var en gruppvåldtäktsman för att ingen hade talat om för honom vad som gällde i Sverige i sexfrågan! Det är ju fördjävligt.
Nej, stopp för allt tills vi fått ordning på det som inte funkar nu.

Av Pink Ozzy - 7 maj 2018 18:12

Nu funderar man om hjälmtvång ska införas för alla t o m 18 år. Tanken är devis god. Efter 18 år klarar man ju av att cykla och behöver ingen hjälm, eller? Dessutom har ju polisen inget annat att göra än att jaga cyklister utan hjälm.
Grundregeln för införandet av lagar är att de kan efterlevas och kontrolleras. Man kan inte stifta en lag och tro att alla följer den. Men jag har kommit på lösningen.
1. Har du på dig hjälm och du skadas får du full ersättning vid olycksfall.
2. Saknar du hjälm vid en olycka får du stå för hela kalaset själv. M a o så får den hjälplösa betala för sina och motpartens skador på både kropp och fordon.
3. Saknar du hjälm får du stå för x procent av uppkomna kostnader eller att försäkringen betalar först när kostnaden överstiger 100.000 kronor.
4. Du kan betala en tilläggsförsäkring så att du slipper betala hela notan om du saknar hjälm utan klarar dig undan med en självrisk på t ex 5000 kronor
Samma regler borde man kunna använda i andra sammanhang. T ex avsaknad av bilbälte, olycka för att man pratar i mobil, idiotiska omkörningsolyckor, olyckor p g a för hög hastighet och mycket annat. Sådana regler skulle troligen sänka försäkringspremien för alla och de som inte sköter sig får betala för sig.

Av Pink Ozzy - 7 maj 2018 17:54

Detta eviga tjat om vargar. Nu är det tydligen någon varg som har rivit får igen. Jag vet ärligt inte riktigt vilket ben jag ska stå på. Självklart borde fåren kunna vara i hagen utan att vargen kommer. Att den sen dessutom dödar ett stort antal utan att äta upp dom tyder väl på att något är fel. Riktiga rovdjur dödar ett djur och äter upp det.
Sen har vi Länstyrelsen som liksom en del vargälskare tycker synd om vargen och tycker den ska finnas i vår fauna.
OK, om nu några tycker att vargen ska bevaras bör de även stå för alla skador. Självklart bör de betala fårägarna för alla rivna får. Det säger väl sig själv. Vad jag kan se är inte vargen ett djur som fyller någon egentlig funktion. De är för få för att t ex hålla nere älgstammen och vildsvinen törs han väl inte ge sig på. Innebär att han ska finnas bara för att Sverige ska kunna skryta med att vi har varg.
Men vem fån har sett en varg nån gång. Inte många. Och vill man se nån kan man ju alltid åka till Skansen eller annat Zoo. Så om ingen vill ersätta djurägare för sina rivna djur så bör den skjutas av helt och hållet.

Av Pink Ozzy - 4 maj 2018 20:00

Nån mer än mig som tröttnat på allt vad judendom heter? Förlåt, jag har inget emot själva religionen, men reagerar mot vad som händer i denna del av världen. Skulden bör kanske läggas på FN som ?gav" judarna området och fick kalla det Israel. Nu var det en Hamasledare som tyckte att WW2 berodde på bl a ocker, bankhandel mm som utlöste hatet mot judarna. Han fick be om ursäkt. Det tänker dock inte jag göra. Judarna hade redan rättigheter att ha vissa poster längs sidenvägen. Detta har sedan fortsatt innan WW2. När sedan Tyskland hade det ekonomiskt svårt på man skulden på judarna. Judarna har alltid varit ekonomiskt smarta vilket självklart ger en avundsjuka av andra länder. Dessutom står det någonstans i Bibeln att judarna ska förfölja i alla tider ( jag kan inte det där riktigt).
Hur som helst så är nog faktum att avundsjuka genom alla tider har förföljt judarna. Och jag tror även att detta är grundanlednIngen till att judarna förföljds innan och under WW2. M a o rena avundsjuka.

Av Pink Ozzy - 1 maj 2018 14:22

Alla dessa dokusåpor! Ja, nu menar jag inte Farmen, Robinsson och allt vad de heter utan de som släpper in TV-team till sina egna hem. Det finns Parneviks, Lailaland, Wahlgrens och gud vet vad. Jag har visserligen bara sett trailers, men det räcker gott. Vad får folk att visa upp sig? Har de ont om pengar eller vill de bara vara skrytsamma? Ursäkta, men jag fattar inte filmidén.

Av Pink Ozzy - 1 maj 2018 14:16

Lite omskakade är vi efter meddelandet att en nära släkting försökte ta livet av sig. Tydligen hade hen sagt upp sin skolplats och lägenhet, skrivit avskedsbrev mm. Sen hade hen gjort sig klar för att ta sitt liv, men som tur ångrat sig. Jag vill inte närmare gå in på hur det hela skulle ha gått till för att inte ge någon annan tokiga idéer.
Detta var dessutom inte första försöket. Jag lider med hen som får dessa tankar och lider med hela hans familj. Under en period hade jag kontakt till och från via mail mm, men det upphörde till slut. Jag kunde inte heller märka att jag kunde tillföra något. De gånger jag träffat personen märker man ingenting. Inget om självmordstankar, bulimi, grubblerier och mycket annat. Verkar som om dessa personer försöker gömma problemen. Trots att hen har skurit sig ofta och haft med psyk att göra i kanske 15 år lyckas ingen att få hen på bättre tankar. Jag känner hens familj och vet att de är jättebra på alla sätt. Annars tror ju folk ofta att det bakomliggande är missbruk och bråk i familjen. Men inte här. Alla har alltid varit kärleksfulla på alla sätt.
Därmed vill jag också säga till er därute som känner igen problematiken att ni inte får lägga för stor skuld på er om ni har någon i er närhet som har samma problem. Hjärnan gör tydligen sina egna snedsprång som ingen rår över. Och till er som har problem vill jag säga att när dessa tankar kommer så avvakta någon dag. Förhoppningsvis går det över denna gång och tänk på att många älskar dig.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards