Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2018

Av Pink Ozzy - 19 april 2018 18:50

Nu har det hänt. Jag har varit på Gekås i Ullared. Trodde aldrig jag skulle åka dit. Men sen bestämde min kompis och jag att göra resan en gång som en utflykt med övernattning på hotellet. Det blev en lång resa, men väl framme var det bara att greppa tag i en vagn och trixa sig fram bland människor, vagnar och hyllor. Efter 2 dagar åkte vi hem och sa ?aldrig mer?. Men efter ett dygn hemma så skulle jag kunna tänka mig ett nytt besök, OM man slapp resan. Men jag får väl se. Kanske åker jag tillbaka nån gång. Det är absolut värt att handla där. Men passa på att inte gå dit under högsäsong. Då är det köer. När vi kom dit var det bara att gå in direkt. Och varuhuset är STORT. Sätt på dig bra skor och ta det lugnt. Stressa inte.

Av Pink Ozzy - 16 april 2018 10:17

Vill du ha en bra tomattips i dessa odlingsdagar? Många ställer sina små plantor lite mörkt, vilket resulterar i långa och veka stjälkar. Men det kan också vara bra. Ta en mjölkförpackning och klipp av toppen. Ta en vass kniv och gör några Jack längst ner på förpackningarna. Nu fyller du bara i 2 cm jord. Ta upp din planta och ta gärna bort lite jord ( troligen mager såjord) innan du sätter ner plantan försiktigt i förpackningen. Fyll jord nästan upp till de nedersta bladen. Om inte de översta bladen når upp till förpackningskanten gör det inget. Vartefter plantan växer fyller du på med mer jord. Tomaten är lite smart och bildar fler rötter på stammen som är under jord. På så vis får du en kraftig stark planta. Men du, glöm inte att ställa dom ljust. Dagtid gärna ute om tempen är över 10 grader. Men utsätt den inte allt för länge för direkt sol i början. Då bränner du plantan.
Lycka till.

Av Pink Ozzy - 16 april 2018 10:05

Postnord bluffar om Kinapaketen. Man säger sig ta 75 kronor för att dra in momsen till staten. Nu har tusentals paket skickats tillbaka. Småsaker som kanske skulle bringa in 1 krona eller mindre till staten. Dessutom vet de ju inte värdet av försändelsen eftersom det inte framgår vad paketet innehåller eller dess värde om man inte öppnar förpackningen, vilket inte Postnord har rätt till.
För någon dag sedan hörde jag en chef på Postnord säga att de inte vill göra momshanteringen åt staten men har blivit ålagt detta. Detta är en ren lögn. Postnord gick, enligt företaget, back på utdelningen av dessa paket. Det är DÄRFÖR man tar ut en avgift. Från nästan alla andra länder är det ok att betala porto och få ett paket hem, men inte från utomeuropeiska (säg Kina).
Det enda man åstadkommer är att 1000-tals människor med ett enkelt hobby inte får köpa sina varor lite billigare. Man skyller delvis även på att de svenska handlarna förlorar kunder när alla köper i Kina. Återigen en lögn från Postnord. 99% av det som köps kommer inte att köpas i Sverige ändå.
En annan mycket irriterande sak är att det försvinner så många försändelser från Arlanda och hem till mig. Det ligger på 5-10%, vilket är rena vansinnet. Verkar som Postnord bara består av lögnare och tjuvar. Skulle jag jobba på Postnord och någon frågade mig var jag jobbade skulle jag aldrig nämna Postnord, aldrig. Läste igår att endast Svenska Akademien har sämre förtroende hos svenska folket. Inte så konstigt kanske. Lägg ner hela skiten och starta om.
Och lägg ner alla lögner och gör ert jobb istället!

Av Pink Ozzy - 12 april 2018 10:13

Nu får en del föräldrar precis som de vill. Vissa skolor sätter in vakter och det lär bli fler. Eleverna sköter sig inte och lärarna har fråntagits all makt, men har trots det det fulla ansvaret att utbilda. Men inte bara utbilda, de ska, enligt många föräldrar, också uppfostra !
Ja, jag vet, det har gått för långt och jag tror att felet ligger hos friskolorna. De lugna och duktiga elever flyttar till friskolor vilket innebär att resterande föräldrar och elever saknar en referensram. Nu ser man bara referensramen neråt, mot de som inte sköter sig. Hur skötsam och duktig man kan vara ser varken föräldrar eller elever. Ja, nu pratar jag om de kommunala skolorna som får ta alla elever som inte har råd eller tid att skjutsa sina barn till ?de finare" skolorna.
Det gör också att totalbetygen över skolorna i frågan om ordning, inlärning mm inte längre är jämförbara. Ordningen i en friskola undre gräns ligger väl strax nedanför den kommunala övre.
Men nu kommer vi till den springande punkten. Många säger nu att ?det är skolans och ungarnas fel".
SÅ FAN HELLER !
Felet ligger helt och hållet hos föräldrarna som inte håller ?sin del av avtalet", d v s uppfostrar sina barn. . Det hinner man inte för det passar inte in i schemat av arbete, tjejkvällar, pubrundor och datorspel. Och glöm för all del inte mobilen som är en följeslagare ändå in på toan.
Ungarna får sköta sig själva bäst fan de vill. Eller så får väl skolan fixa det om de nu tycker att det är ett problem. När jag var liten fick man en lapp hem från läraren och som skulle återlämnas dagen därpå. Underskriven av föräldrarna. Beroende på vad man hade ställt till med kunde man få sig en hurvel (smäll) från mamma eller pappa också, även om man redan fått en av lärarna. Det enda jag egentligen lärde mig av det var att mina ungar aldrig skulle få stryk, utan att man kunde prata om det som hänt istället. Fick ju också tre bra ungar.
Så alla ni föräldrar som skyller allt på alla andra TA ERT ANSVAR MED ERA BARN OCH UPPFOSTRA DOM MED MYCKET KÄRLEK.

Av Pink Ozzy - 12 april 2018 09:51

Världen är i oro. En utrensning av den syriska presidenten fick abrupt avbrytas när IS startade sitt krig mot allt och alla. Nu, när andra länder hjälpt till, börjar idioten att förgifta sitt eget folk igen. Trump, som jag än när tycker är en stor pajas, har äntligen möjlighet att få sitt eget krig. Precis som nästan alla amerikanska presidenter före honom. Han hotar med någon form av vedergällning. Så nu finns det en stor chans att ytterligare en diktator gräver ner sig i något hål och dras fram som en feg ökenråtta.
Men läget är ju lite knepigt så länge Putin stöder Syrienregimen kan ju inte Trump bara kliva in. Gäller ju att detta minikrig stannar i Syrien.
Jag ser dock framåt och undrar vad som händer om Trump lyckas röka ut ökenråttan. Jag tror att det blir precis som i alla andra länder som USA varit i under senare tid. Afghanistan, Irak, Iran, Libyen m fl har ju inte fått det bättre precis och inte blir det bättre om de nu skulle ta ökenråttan Bäst är al-Shadat.

Av Pink Ozzy - 11 april 2018 09:40

Jag följde en tråd på Facebook och blev både förvånad och förbannad. I vår omgivning händer det dagligen saker där våra barn är involverade. Slagsmål, stöld, förstörelse, uppkäftighet och liknande. När jag följde tråden var svaren nästan alltid att slå barnen, skälla på skolan och liknade. Det var alltid Barnens och skolans fel.
HAR FÖRÄLDRAR INGET ANSVAR LÄNGRE?
Nej, det är inte barnens fel. OK, kanske i något enstaka fall där barnet lider av en mängd diagnoser. Men inte heller där kan man belasta barnen i någon större utsträckning.
Och enligt alla konstens regler så här inte skolan det övergripande ansvaret för uppfostran. Skolan har ett utbildningsansvar i olika ämnen beroende på årskurs. Att lära barnen att uppföra sig och visa respekt för varann, andra människor och andras saker, ska föräldrarna göra. ALLTID !
Men det finns tyvärr på tok för många föräldrar som fullständigt skiter i detta. De t o m ger kidsen pengar på helgen så de håller sig hemifrån så mamma och pappa kan ha fest med kompisarna ifred.
Och om det nu är så att barnet gjort något så är det skolans fel. Skolan skulle både det ena och andra och framförallt uppfostra barnen. Men bara på det viset föräldrarna vill.
Ja, så här det blivit tyvärr och det enda rådet jag kan ge är följande.
Kan ni inte leva utan mobil i 3-4 timmar så skaffa er inga barn. Kan ni inte ägna tid under barnens vakna tid åt barnen skaffa er inga barn . Vill ni åka på semester utan era barn skaffa er inga barn. Har ni inte tid att läsa läxor, leka, läsa högt mm med era barn skaffa er inga barn.
Och för guds skull , sluta skyll på barn och skola. Felen som barnen begår beror på er och bara er.

Av Pink Ozzy - 6 april 2018 14:44

Nu ska jag och en polare till Ullared. Nej, vi är inga fantaster utan har sagt att vi ska dit en gång i livet. Ingen av oss är någon ungdom och dessutom blir ryggen bara värre. Känner redan panik över hur jag kommer att må i ryggen nästa morgon. Men vi har ju ingen brådska utan kan sätta oss ner när vi vill. Det blir once in a lifetime.

Av Pink Ozzy - 4 april 2018 09:58

Först Jerry Williams och nu Lill-babs. Två av våra mest folkkära artister dör i cancer. Två personer som övergått från att vara artister till nästan odödliga institutioner och ikoner. Två personer som gjort Sverige betydligt gladare och roligare att leva i. Det blir fån så mycket tråkigare nu. Jag funderade ett tag över vem som ligger på samma nivå i Sverige och kommer inte på någon så här på raken. Att fortfarande ligga på topp vid 75 respektive 80 år är grymt. Dessutom har just dessa 2 inte bara spridit musiken utan även glädjen till oss. Och vem ska nu tugga vidare på eftersnacket och bevara det för eftervärlden.
R I P

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards