Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under mars 2018

Av Pink Ozzy - 16 mars 2018 22:47

Vart har vår svenska husmanskost tagit vägen? Åker mån ut i Europa finns mängder av diverse husmanskost att få tag på. Men här i Sverige kan man i bästa fall få en tunnbrödsrulle med räksallad . Var har följande mat tagit vägen?
- Rårakor med fläsk
- Bruna bönor med fläsk/bacon/köttbullar e d?
- Fläsklägg och rotmos
- Lever i många olika former
- Potatis, fläsk och löksås
- Fiskbullar i olika former
- Soppor av 100 slag
- Kalops
- Dillkött
- Kyckling ris och currysås
- Sillbullar

a, det var bara en liten del av alla maträtter som nästan är borta idag. Varför? Det är ju både god och billig mat. Dessutom husmanskost !

Av Pink Ozzy - 15 mars 2018 12:58

En rysk dubbelagent och hans dotter har förgiftas. Enligt uppgift med ett ryskt gift. Nu går den brittiska premiärministern May ut och kastar ut 23 ryssar. Sverige och några andra länder går ut och varnar ryssarna.
Jag undrar bara om det verkligen VAR Ryssland. OM Ryssland gjorde detta var det ju ytterst klantigt att använda ett gift som är ökänd av alla. Betydligt smartare vore det då om en västmakt fixade fram detta ryska giftet och använde det. Då fick man ju död på de man ville döda samt lämnade över skulden till Ryssland. Eftersom idén är rätt smart så vill jag inte så lättvindigt beskylla ryssarna för det.
Men OM det nu är dom bör det ju inte spelas något fotbolls-VM där och inga andra internationella tävlingar heller för den delen . Men först ska vi kanske leta reda på syndaren?

Av Pink Ozzy - 14 mars 2018 18:54

Nu har jag tröttnat på Facebook. 99% av det som står är ointressant. En massa digitala vänner som jag knappt eller aldrig träffar. Så nu ska jag reducerar antalet Facebook"vänner? till max 10-20. Har redan plockat bort över 100 och gått ur flera grupper. Grupper som skulle kunna vara seriösa och intressanta, men har blivit en lekstuga för ett antal knäppskalle som ägnar sin tid åt att skriva i helt fel grupper. Vill man skoja och skriva ner en massa skit kan väl bilda en egen grupp och låta seriösa grupper vara ifred.
Många av de s k vänner skriver aldrig, eller bara en massa skit. Tror inte det var grundarnas tanke. Jag tror att tanken var att skriva om sig själv, vardagen mm, men har allt som oftast blivit en lekstuga för töntar.

Av Pink Ozzy - 14 mars 2018 18:39

Nu har det blivit lite för mycket. Känns som om jag sitter i nån form av Jättefarmen där alla bara går runt, ljuger, skriver skit på Facebook, o s v. Jag klarar inte det.
Igår ringde jag min s k morsa. Ja, så kallade. Jag ska undersöka möjligheten att få henne annullerad i alla böcker. Men troligen behöver jag då en kvinna som adopterar mig. Jag vet inte. Men jag orkar inte med hennes lögner och lögner på lögner längre. Hon har genom åren ljugit så mycket så hon inte längre vet vad hon sagt, vad som är rätt och vad som är lögn. Så samtalet blev som alla de senaste 30 åren , en katastrof. Jag har nu gett henne så många chanser så jag bara inte orkar mer.
En annan historia skedde igår där en person som också är känd som en stor lögnerska skrev en massa skit om min arbetsplats. Ärligt, jag förstår inte folk som helt öppet ljuger och skriver skit utan att blinka. Och jag som vill att saker ska bli rätt oavsett vad det handlar upp går i taket. Om vi t ex säger att någon på Volvo skulle förgripa sig på en kvinna och hamna i fängelse så går väl inte du ut och säger att folk inte ska köpa en Volvo. Men den här skrivklådedamen skriver just så, fast med en annan arbetsplats. Dessutom påstår hon att en händelse på denna arbetsplats är ett Open case hos polisen. När jag informerar henne om att personen hon anklagar slutade omedelbart och att det är case closed så blir hon förbannad och kallar mig för allt möjligt. Nej, jag accepterar inte det som skedde, men jag accepterar inte heller folk som beter sig på det viset.
Dessa 2 plus några andra mindre saker har gjort min dag till ett helheten. Jag pallar inte mer. Jag är helt slut. Har tagit tredubbla doser lugnande idag utan att det hjälper. Jag vet fån inte vad jag ska ta mig till. HJÄLP !

Av Pink Ozzy - 13 mars 2018 09:59

Nu ände det igen på en skola. Mobbning, slagsmål och skitsnack på sociala medier. Sen dröjer det självklart inte länge förrän murvlarna får tag i det hela. Sen kommer de hatiska föräldrarna efter och skyller på SKOLAN ! Har dessa skolhatare hört talas om föräldraansvar nån gång? För ca 20 år sedan hade en lärare ihop det med en tjej. Minns inte om hon var 14 eller 15, men läraren hamnade i fängelse. För bara ett fåtal år var det en assistent som hade diverse mailkonversation med en elev ur högstadiet. När det kom fram så han upp sig. Det var inte åtalbart eller straffbart, men klart olämpligt. Trots detta drar en förälder upp detta varje gång det händer något på skolan. Precis som om det vore legio.
Vad vill jag då säga med detta? Jo, inget blir bättre så länge vi har föräldrar som hela tiden eldar på brasan i s f att lugna ner och i stället uppfostra sina barn. För hur det än är så är det ingen skola vad jag vet som har fött några barn ännu. Dessutom är det väl föräldrar som ska lära barn vad som gäller både hemma och i skolan. Det är ju inte Helle skolan som förser barn med mobiler, olämpliga filmer hemma o s v.

Nej, det är väl mer på sin plats för skolan att säga ? Jaha, man kan ju inte förvänta sig mer med dom föräldrarna". Tänk på det nästa gång ni kastar er över era datorer för att sköta ner er skola. Fundera en stund på hur ni själva var i skolan och hur era barn var/är. Ställer/de ni krav på dom att gå på varje lektion och sköta sig, eller tycker/te ni att det var skolans sak? I s f kan jag säga till er att ni inte har en olämplig skola utan att skolans barn har olämpliga föräldrar.

Av Pink Ozzy - 11 mars 2018 13:56

Finns en hel massa länder jag inte skulle vilja bo i, än mindre sätta min fot i.
Nordkorea där det inte finns något fritt ord överhuvudtaget. Istället finns det miljoner hjärntvättade robotar i landet. Pengar som borde gå till landets utveckling går till det militära.
Ungern har ja visserligen varit i, men kommer inte att åka tillbaka till detta rashatarland.
Turkiet har blivit ett riktigt Skottland. Jag har visserligen även varit här, men det blir bara värre i detta land där man tar sig rätten att fängsla folk som inte tycker som regeringen.
Ryssland blev gradvis bättre från ca 1985, men har nu blivit allt sämre. De som inte tycker som lille Putte hamnar i fängelse eller blir förgiftade. Att man dessutom angriper HBTQ-människor är ju bara för pinsamt. Kollektiv dopning visar också VAD landet anser sig vara OK. Jag har träffat några ryssar genom åren, men ingen jag litar på för 5 öre.
Kina var jag på väg till för några år, men blev inte av. Tur är kanske det. Undrar när det blir en riktig folkvaldregering i det landet. Det dröjer nog.
Sen har vi ju många länder i Afrika och Asien som jag p g a korrupta regimer inte vill besöka.
Har varit i över 30 länder och det finns mycket gott i dom flesta?.om man är turist. Som invånare är det hela dock något helt annat.
Grundläggande krav för att kallas en folklig demokrati är riktiga väl, ingen diskrimineringen av oliktänkande, kvinnor, HBTQ-personer, handikappade mm. Ni som inte klara av det är diktaturer oavsett vad ni själva tycker och tror.

Av Pink Ozzy - 10 mars 2018 14:21

Ellen Bergström måste ju vara en av de snyggaste svenska artisterna och hade jag varit ca 30 år yngre?.
Men det var egentligen inte det jag ville säga utan hur hon kan ha byxor med trasiga knän på sig. Detta totalt vansinniga mode som många använder sig av. Det här kommer de att ångra bittert när de blir äldre och knäna börjar värka p g a artros och/eller reumatisk värk.
Nej, klä er ordentligt och skit i modet. Tänk att ni ska leva i kanske 80 år och då är det ju skit att kanske ha värk i 30 år.
Fundera på det innan ni har sönder era byxor nästa gång.

Av Pink Ozzy - 9 mars 2018 10:09

Jag har under ett antal år kunnat följa några elever. De är adopterade, vilket i mina ögon betyder ?verkligen efterlängtade och älskade". Men så ser inte verkligheten ut tyvärr. När minst en av föräldrarna är politikerna får barnens uppfostran komma i andra eller kanske t o m tredje hand. Detta innebär att personen drar in på skolpengarna så mycket det går, samtidigt som barnen beter sig på sådant sätt att de kostar mer än en skolpeng. Störande under lektionerna, bråkiga på rasterna, mobbar på sociala medier o s v. Jag har år efter år påpekat att just denna klass måste ha fler resurser och att även andra klasser i samma ålder bör ha det för att det ska bli ett någorlunda lugnt högstadium. Men icke. Man sätter till någon assistent utan denne klarar av eleverna. Ja, man tar egentligen överhuvudtaget inte det ansvar som JAG kräver. En stor anledning till att jag nu sagt upp mig. Antingen drar alla i samma rep åt samma håll, eller så skiter jag i det.
Ytterligare en gång som jag ser att jag har rätt och att man i dagens samhälle inte kommer någonstans utan fasta regler. En anledning är just det jag beskriver ovan. Karriär går före regler uppfostran och kärlek. Den länken i ett barns liv har hos många tagi bort, vilket gör att barn får olika signaler. Föräldrar ger olika signaler och olika lärare ger olika signaler.
I s f att Skolverket ger klara riktlinjer som är tvingande kollar de via skolinspektionen upp anmälningar från föräldrar som till säkert 90% inte ger något.
Nu har jag gjort mina år i skolan och ser en klar försämring mot när mina barn och speciellt jag gick i skolan. Då brydde inte lärarna sig om ifall de var klassföreståndare eller inte. Då tog de tag i saken själv eller kontaktade ansvarig lärare. Numera försöker de mest blunda och hoppas att dan är slut snart.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards