Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 mars 2018

Stoppa omskärelse av flickor NU.

Av Pink Ozzy - 30 mars 2018 08:43

Såg ett mycket intressant, tankeväckande och sorgligt program på SVT. Handlade om småflickor som omskära i Tanzania och hur en organisation försöker förhindra detta, som är förbjudet i lag. Många byar och stammar anser dock att det måste sketch det kom fram en fruktansvärd kvinnosyn.
En flicka betingar ett värde av 10-20 kör som ges i hemgift. Är flickan inte omskuren är dock värdet lägre eftersom man då antar att flickan hade möjlighet att njuta av ett samlag och då troligen hade knallat runt en del.
En del flickor t o m dog av ingreppet som utfördes av s k säkrare som fick ca 5 dollar för ?jobbet".
En har dock skaffat sig några hus dit flickorna kan fly och de lämnas inte tillbaka till föräldrarna innan alla har lovat och skrivit på att flickan ska slippa omskärelse. De som utför eländet riskerar 10 års fängelse. Ändå fortsätter de. Inte mycket värde i en flicka i Tanzania tydligen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se