Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2018

Av Pink Ozzy - 3 februari 2018 14:20

Jaha, då börjar programserien i TV ikväll som ingen tittar på men alla har en åsikt om. Ett program som har miljonpublik men ingen man frågar tittar på.
Men jag ska vara ärlig och säga att jag i stort sätt har tittat på alla Melodi och Schlagerfinaler sen 1968. Låtarna är ju mycket upp och ner och låtar som kommer sist kan bli mer ihågkomna än de som vann. Ta Loa Falkmans Symfoni t ex. Den kom sist men har nog spelats mer än många andra låtar. Eller Ugglas Jonny the Rocker. Hur kunde den komma sist? För att inte tala om gruppen Malta som van tack vare några häckande bröst. Internationellt så vann ju inte Tyskland med låten Djingis Kahn men har nog spelats mer än de flesta.
Och tar man inte allt för seriöst på spektaklet är det ju en kul underhållning. Man får ta det för det det är eller helt enkelt byta kanal. Att klaga på att programmet finns till är ju bara fånigt. Däremot kan man ju ha åsikter om enskilda låtar. Smaken är ju som baken?.

Av Pink Ozzy - 2 februari 2018 16:01

Från alla partiers sida skyr man ju SD som pesten, vilket jag förstår. Men nu håller moderaterna att bli ännu brunare än SD. Hur ställer sig fru Lööf och de andra till det? Ska de inte jobba med moderaterna nu, eller är det som vanligt att man ju håller på den starkaste för säkerhetsskull. 

Av Pink Ozzy - 2 februari 2018 15:49

Lite kul är det. Så här står det i dagens Aftonblad:

Lööf: ”När Löfven tänker snabbt blir det oftast fel”

Hur vore det om fru Lööf överhuvudtaget skulle tänka nån gång. Hon tillhör gruppen "Kvinnor som måste hävda sig". D v s kvinnor som hugger på allt en man säger. Det finns en annan grupp kvinnor också. Den gruppen heter " Jag känner mig trygg i mig själv och behöver inte gå i konflikt med alla män". De kvinnor gillar jag. De kan man diskutera med på samma plan. De diskuterar sakfrågan och inte ställer sig med armarna framför bröstet och stirrar på en det första de gör. Nej, dessa kvinnor är så trygga i sig själva och vet att mannen hon pratar med inte vill henne något illa. De vet att mannen framför dom vill prata på lika villkor. Har genom åren arbetat med båda "sorterna". Nu senast med en kvinna som i högsta grad tillgör den senare gruppen. Vi kunde föra diskussioner, planera vårt arbete och arbeta på lika villkor. Numera är jag sjuk och hon har gått i pension. Det är synd, för sådana kvinnor växer inte på trän, även om även jag är gift med en sådan. Men jag har även arbetat med kvinnor ur den första gruppen och det är inte kul. Spelar ingen roll vad man säger så huger de som en kobra. Det finns inte i deras värld att man ska vara jämställda. En del av dom kallar sig dessutom felaktigt feminister, även om jag tycker att den andra gruppen är betydligt mer feminister. 

Lööf är ingen feminist, vad hon än säger själv. 

Av Pink Ozzy - 1 februari 2018 17:27

#METOO har ju bidragit till att Martin Timell visade sig tydligen vara en liten snuskgubbe. Något som jag starkt misstänkte i flera år. Han har fått sparken från TV 4 och många kvinnor på kanalen tycks vara glad över detta.
Det som jag inte förstår är att han nu anmäler SR, SVT och TV 4 eftersom han säger sig " Har lidit oerhört mycket" och att han anser sig bara vara "En enkel TV-snickare". Tänk vad fort en enkel TV-snickare med havstomt kan minimalisera sig för att kanske göra sig en hacka till .

Nu väntar jag bara på att Drottninggatans mördare Akilov stämmer alla medier för att han "bara är en enkel byggare" och att han har "lidit oerhört mycket".

Fy fan säger jag.

Av Pink Ozzy - 1 februari 2018 10:53

Nu börjar det bli lite parodi vad det gäller (o)dopade ryssar. De stängs först av från de olympiska spelen av dopningskommissionen med de flesta frikändes idag av skiljenämnden Cas. Det ger ju en löjets skimmer över det hela. Antingen är kommissionen helt säker och fäller eller så är de inte säker och så friar man. Nu tror jag att det hela bara är teknikaliteter. Jag tror att inte bara ryssar utan många många andra är och har varit ropade. Problemet är att det inte går att bevisa.
Nästa problem är de löjliga straffen. Justin Gattley ( nåja, han stavas något ditåt ) har ju blivit fälld 2 gånger och utsågs trotts detta till ? Årets comback? av ett stort amerikanskt organ. Det är ju helt sjukt. Jag skulle vilja ha livstid direkt efter första ställningen .Finns dock ett problem som i Ryssland och t ex forna DDR, d v s att idrottare inte alltid vet vad läkarna sprutar i dom. Sen bör det ju inte vara testpatruller från samma land. Klart att de är mutbara.
Men som sagt, det måste vara betydligt säkrare att fälla en fuskare och straffen bör vara betydligt hårdare.

Av Pink Ozzy - 1 februari 2018 10:33

Varför detta eviga haltande av alla som inte är som en själv? Då tänker jag på HBTQ-personer, bokstavsbarn ( ADHD, Aspherger mm ), religioner, hudfärg mm. Om vi tittar lite närmare på dessa.
De som är HBTQ har det nog oftast svårare än du tror. De vet ju inte var de hör hemma många gånger. Acceptansen är minimal hos många s k ?vanliga". Själv har jag umgåtts en del med t ex både flätor och högar och de smittar inte. Jo förresten, de har ett smittsamt skratt. Så länge de inte stöter på mig har jag inga problem att ta en pilsner med dom.
De som är bokstavsbarn rår ju inte för det. Finns ju inga fakta varför några får t ex Aspherger . Själv tror jag i och för sig att alla E-tillsatser i mat samt miljön har påverkat, men har inga belägg för det. Kryper du dessutom under skinnet på ett sådant barn, eller vuxen kommer du snart att märka att de är jättetrevliga och snälla fast på sitt sätt. Man måste lära känna dom så man inte råkar säga eller göra fel saker. Men vad gör det. Säger man fel saker till mig tänder jag också på alla cylindrar.
Sen har vi hudfärger. Vad är det för fel på mörka, gula, bruna o s v? Jag tittar hellre till personen oavsett färg. Det är väl personen man pratar med och inte en färg.
Till sist har vi religion. Muslimer t ex. 99% är bra människor. Det är bara en liten klick gangsters som förstör för alla andra. Tyvärr använder man religionen som slagträ. Inte ens säkert att ledarna tror själva, men det har ju varit känt i 1000 år att man erövrar land genom att hänvisa till diverse gudar.
Så sluta hata, utan ge varandra en kram istället. Det kan ni båda behöva. Dessutom kommer du på att ingen av dom du hatar smittar. Kram på dig?

Av Pink Ozzy - 1 februari 2018 10:16

Har i många år tittat på Farmen. Enda dokusåpan jag kollar på för övrigt. Har tittat några minuter på andra, men tyckt att de bara var skit. Men Farmenkonceptet har vissa år varit helt OK. Som förra året. D v s 2017. Minimalt med bråk, alla jobbade och det var trevligt. I år har dock TV4 tydligen tyckt att det var för mesigt och laddat upp med allehanda typer som ska bråka och stöka till. Det har mer eller mindre bildats 2 grupper. En med lite mer lugna och smärta och en med diverse patrask som bara vill ha krig. En brutta med diverse fejka i läppar, bröst och hår, en blåst blondin, en nerknarkad fängelsekund och en mörk kille som är falskheten själv.
Jag skulle vilja gå så långt och säga att det borde finnas en åldersgräns på Farmen. Tycker det är oansvarig av föräldrar att deras barn ska se hur man INTE bör bete sig i samhället. Ålder har jag dock svårt att sätta eftersom det skiljer så mycket på barn i samma ålder. Men troligen inte under tonåren.

Av Pink Ozzy - 1 februari 2018 10:07

Sedan länge kan jag inte skriva på bloggplatsens app. När jag kommer en bit så slutar appen att funka. Så jag har skrivit i Word och klippt in detta sedan. Idag hade jag skrivit ett långt inlägg och allt försvann även i Word. Jag blir tokig.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards