Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2018

Av Pink Ozzy - 16 januari 2018 18:03

Är fortfarande sur över Jerringpriset och funderar lite. Det är förbjudet att ha s k "vilda" djur på t ex cirkus. Men hästar och hundar går bra. Man får inte prata högt om hamburgerkött (hästkött). Än mindre om att folk i Kina äter hundar.  Då djävla går folk igång. Men att vi driver upp kor, getter, får är helt Ok. 

Du behöver inte åka långt för att äta kanin och i Sverige går de att köpa slaktade och klara. Men det får man inte heller prata om  även om många har får eller morföräldrar som har ätit det. Grodor äter man i Frankrike och kräftor i Sverige. Också det är OK.

Vari ligger logiken? Ni som rider på hästar. Sätt er på en ko eller tjur istället så får vi se. Nej, det hela är bara ett sätt att leka med mat. Varför och vem ger oss rätten att leka med hästar? Nej, det hela är bara ett sätt att kunna visa sin makt över något. Att kunna visa vem som bestämmer.

Är det krav på de s k vilda djuren bör samma krav även gälla hästar. Varför ska vi ha specialregler för att tvinga hästar att göra saker som vi vill. Finns ingen häst som frivilligt ställer sig framför en sulkyn om den vet att den får känna på piskan. Finns ingen häst som av fri vilja låter någon sätta sig på den om den inte visste att den fick ett straff om den lät bli. 

Släpp hästarna loss det är vår.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 16 januari 2018 10:39

Jerringpriset har utdelat igen och precis som förra året vann ryttaren Peder Fredrikson, tyvärr. Har inget emot Peder. Säkert en trevlig kille. Skillnaden mellan honom och Sarah Sjöström är dock träningen. Sarah tränar stenhårt på land och i vattnet. Peder sitter på en häst som utför det han har lärt hästen på ett eller annat sätt. På 70 och 80-talet kom det ju fram att man ?lärde" hästarna att hoppa över bommar genom att förse dom med glas, taggtråd och kapsyler. Det enda jag hört på senare år är att man slår på hästen ben. Vem som gör så vet jag dock inte. La det inte på minnet. Men självklart får hästen belöning eller straff under träningen. Det är jag fullt övertygad om. Någon skrev att man inte kan tvinga ett djur på 600 kg att göra något den inte vill. Sportsnack! Man tämjer lejon, tigrar, späckhuggare och annat med tillräcklig stor hjärna. Så visst går det med rätt metod. Varför har ryttare och travkuskar en piska? Ska väl i s f inte behövas.
Jo, jag älskar hästar?. I naturen utan ryttare. Jag älskar också hästkött för den delen.
Varför skulle Sarah fått priset? Men det är ju så självklart. Hur många simmar och hur många rider? Hur många medaljer från mästerskap har Peder resp. Sarah? Hur många världsrekord har Sarah? Hon ligger ju i paritet med Jusain Bolt. Men hon är ju tjej?. Hade det varit en lika duktig simmare hade Peder inte fått priset.
#METOO-rörelsen har ju startat, vilket är bra. Men tänk om hästar fick en sådan rörelse och kunde prata. Ja, då skulle ni få höra skrämmande historier om tvång och dålig behandling både här och där.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 januari 2018 10:52

OS närmar sig och det är lite kul att höra eller läsa om vad alla s k experter säger och skriver. Så fort en svensk gör bra ifrån sig hissas dom till skyarna och blir direkt medaljaspiranter. Man tar inte någon hänsyn vilka som är med eller saknas i respektive tävling. Dessutom finns det idrottare som är mästerskapsidrottare och dom som nästan kissar på sig inför ett mästerskap.
Egentligen vill jag helt avhålla mig från några tips, eftersom de sällan slår in, men jag gör ett försök.
I alpint tror jag på medalj för Frida. Dessutom kan Alfand skrälla med en topp 8 placering. Myhrer? Nja, jag vet inte. Hans påsätt kräver hårda, branta och isiga backar och OS brukar hålla sig med barnbackar.
Skidskytte kan bli en kul stafettgren om allt klaffar för Sverige. Tror på en medalj där, men inget i de individuella grenarna.
I Skicross har vi ju chans till 2 medaljer. En dam och en herrmedalj.
I längdåkning på skidor tror jag starkt på Stina i sprint och i bästa fall en medalj till i någon gren.
Dessutom ska väl hockeyn ta en medalj.
Kanske även nån medalj i de lite mer udda grenarna som jag har dålig koll på så som puckelpist, half pipe och hopp.
Däremot finns ingenting att hämta i backhoppning, bob, käke, konståkning och såna grenar.
Men att skriva att den eller den tar guld gör jag inte. Det är på tok för chockartat för det.
Men vi säger väl ?HEJA SVERIGE"

Av Pink Ozzy - 14 januari 2018 10:35

För några månader sedan konstaterades att jag har HSP ( High sensitiv people). Har i och för sig märkt under många år att det till och från känns konstigt när jag pratar med personer och tal och kroppshållning och ansiktet säger något annat. Det blir rätt frustrerande ibland när hjärnan får två olika signaler.
Men med åren har jag försökt dra fördel av detta i bl a förhandlingar av olika slag. Men ibland vill inte hjärnan. Värst är det när någon låtsas vara ärlig och inställsamt och min hjärna ser något helt annat. Det konstiga är att hjärnan nästan till 100% har rätt. Ofta har jag bakvägen fått höra vad personer verkligen tycker. Ibland spelar jag med i spelet, men ibland går jag direkt och konfronterar personen. I vissa fall drar jag mig bara undan och låtsas som om människan inte finns.
Och nu gå ju #METOO-drevet. Något som gett mig vatten på min kvarn i många fall. Är egentligen bara 1 person min hjärna totalt har missat, vilket förvånar mig. Men i de flesta fall har jag prickat in de som burit sig illa åt på ett klockrent sätt.
Men, men, det är bara att leva med diagnosen och göra det bästa av den. Även om det ibland känns tungt.

Av Pink Ozzy - 13 januari 2018 13:03

Det är hög tid att man sätter gränser i skolan. Förbjud mobiler, godis samt läsk och sportdryck under skoltid i hela grundskolan. Är barnet frånvarande från en eller flera lektioner eller uppträder störande eller hotfull 3 gånger ska föräldrar kontaktas. Hjälper inte det bör man göra en anmälan till socialen.
Anledningen är enkel. Finns egentligen ingen anledning att sitta och knappa på en telefon under raster eller t o m lektioner. Det är ju nu bevisat att det inte är nyttigt. Tänk dig ett barn som startar sin morgon klockan 7 och tittar på mobilen 1 timme. Börjar skolan klockan 8 till 14. Under skoltid har de ca 1,5 timmes rast som till stor del går till mobillek. Under själva lektionerna arbetar de kanske 3-4 timmar med datorer. Efter skolan sitter de ytterligare 4-6 timmar med telefonen. Innebär att många barn sitter framför en skärm i ca 10-12 timmar. Det är sjukt att föräldrar tillåter det.
Sen har vi läsk, godis och chips. Borde vara självklart att skolor förbjuder detta. Allt socker är inte nyttigt.
Och så dessa sportdrycker. Larmrapport efter larmrapport och föräldrar bryr sig inte. Har själv flera gånger sett barn med olika diagnoser som helt förändras på nån halvtimme när de har druckit en burk. Vissa barn dricker dessutom upp till fem burkar som nästan är livsfarligt.
Att rektorn sen kontaktar föräldrarna oftare och dessutom skriver orosanmälningar är självklart. Tyvärr tar detta bort tid för annat, så man kanske behöver anställa en person för detta. Men är inte barnen i skolan för att lära sig något? Att införa restriktioner enligt ovan tror jag skulle hjälpa.

Av Pink Ozzy - 12 januari 2018 21:59

Jag är kanske gammal, men vad är det häftiga med trasiga byxor, speciellt knän? Det blir jy bara problem senare i livet. Du son nu går men byxor som är "trasiga" på ett konstigt sätt. TÄNK OM. Fortsätter du med byxor som är trasiga, speciellt kring knäna, inställd dig på ett långt liv med bl a kraftiga knäproblem. Välj själv.

Av Pink Ozzy - 10 januari 2018 15:20

Djävla slöfockar. Ge er nu! Varenda dag jag tar bilen nånstans står det en bil på en handikapparkering. Jag ?roar" mig med att titta ifall de har tillstånd och jag lovar att minst 8 av 10 har inget tillstånd. Ofta sitter de även i bilen för att nån ann ?bara snabbt ska" in på bolaget eller annan affär precis i närheten. Och frågar man dom så här de alla möjliga ursäkter.
Men jag säger så här. Under ca 10 år som jag frågat folk har INGEN haft en ursäkt som berättigar dom att stå där. De är bara låta och slöa. Ibland kan jag inte hålla mig och säger åt dom:
- Denna plats gäller inte förståndshandikappade.
Det tar skruv ibland och de flyttar på sig. Men ärligt. Ska man behöva tala om för vuxna människor att de inte är handikappade och således inte får stå där dom står?
Nej fån, SKÄRP ER OCH ÖVERLÅT PLATSEN TILL DOM SOM HAR RÄTT TILL DEN !

Av Pink Ozzy - 10 januari 2018 08:47

Tyvärr så tycker tydligen TV 4 att förra årets Farmen var för snällt och mesigt. Att de som var med verkligen visade att de var just farmare, brydde sig om varandra och jobbade som få skiter man i. Nej, TV4 VILL att folk ska bråka, gapa på varann, svära, mobba mm. Allt på bästa sändningstid när kidsen får se på TV innan de ska lägga sig. Nästa dag överför de aggressionen på sina klasskompisar och lärare.
Det värsta är att man bara vill ha fram det onda. De flesta i det gänget har eller borde ha en diagnos. Det TV4 visar är ren förnedrings-TV. Det är skandal hur kanalen utnyttjar folk som redan mår dåligt och låtsas inte om det. Man säljer ju reklam på detta. Att dom samt 1000-tals ungar mår dåligt av det bryr man sig inte.
Nej, skärp er TV4, eller var med och betalar vad ungarna ställer till med p g a er. Och ni föräldrar som låter era barn titta på programmet, SKÄRP ER ! Spela kort eller spel istället, om ni fortfarande vet hur man gör. Detta program är inget för några barn.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se