Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2018

Av Pink Ozzy - 20 januari 2018 18:01

Ibland är det lite sorgligt. Kring 1968-1971 hade jag ihop det med en mycket fin tjej. Avståndet och studier mm gjorde dock att det dog ut. Har dock aldrig glömt henne. Kollade runt lite och fick för ca 2 år veta var hon och hennes man bör och att hon tyvärr drabbats av MS.
Igår såg jag på Hemnet att hennes föräldrarhem , en bondgård, var till salu. Det sägs att den stått tom i många år p g a någon arvstvist. Bilderna visar att det var rätt närgånget och slitet. Dessutom reserverade sig säljaren för det mesta. Det läckte in, skorstenen var inte besiktigad, toan avstängd så det bara fanns ett utedass, kommunalt vatten avstängd sen många år och rören kanske trasiga och mycket annat.
Detta var en välfungerande bondgård en gång i tiden. Nu tror jag att det blir svårt att sälja. Möjligen att någon köper det för skogens och markens skull och river huset. Men tänk om någon hade tagit över gården på en gång. Skött den och kanske haft den som hästgård eller liknande.
Med icke. Det har förfallit i många år. Sorgligt, eftersom en liten del av min ungdom faktiskt finns där.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 20 januari 2018 13:08

Nu har ju tillverkat och Postnord gått ihop om en ockeravgift mot bl a Wish's kunder vilket får följder man i nuläget inte tycks ha tagit med i beredning. OK, ta tull mm på varor över ett visst pris. Låt oss säga 1000 kronor.
Men nu kommer man att ta ut avgiften från första kronan. Innebär att de dödar den Wish's svenska marknad. Tusentals och åter tusentals köpare får inte sina småprylar som kostar under 25 kronor men sysselsätter folk med annat än mobiler och datorer. Har själv köpt blyertspennor för att rita lite. Har köpt lite små grejer i plast, aluminium, brons mm för att prova på att slöjda lite. Har även köpt lite slipstift och andra små verktyg för ändamålet. Har också köpt lite småprylar för att tvinga mig själv ut i skogen. INGET av detta jag redovisar ovan hade jag köpt till normala svenska priser. Det enda är väl i s f tandborstar och rakhyvlar, men allt annat hade jag skippat. D v s minst 95%.
Så inte har svenska företag förlorat något på mig. Däremot har det givit några mål mat åt hungriga kineser misstänker jag.
Dessutom är det en relativt sett hög procent som inte kommer fram, eller som är av dålig kvalitet eller helt enkelt fel. Wish återbetalas alltid snabbt och effektivt. Hur tänker Postnord göra med dessa försändelser? Då måste de ju inrätta en enhet som returnerar avgifter, moms mm. Kommer ju att bli en enda röra misstänker jag.
Själv har jag nu slutat handla helt och kommer att neka att ta emot några varor där postn9vill ha några pengar. Det är bara så sjukt så det finns inte. Vore det inte bättre att Postnord börjar med att effektivisera sig och leverera i tid innan man startar upp något annat?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 20 januari 2018 12:51

Blir förbannad och kommer att vidta åtgärder. Har från flera håll fått reda på att en ?pedagog" på en skola beter sig konstig på flera sätt.
- Om några skrattar eller fnittrar kan personen säga ? Jaha, vissa tycks ha ätit för mycket svamp här.
- Bestraffningar i form av extra läxor förekommer.
- Man ska inte gå utan marschera över skolgården.
- Man måste visa upp tallriken efter att man ätit klart.
- Man måste ta så mycket mat personen bestämmer.
- Personen beslutar på eget bevåg vilka som ska få kvarsittning
- O s v
Själv togs jag bort som vikarie för en bagatell som är överspelat för länge sedan. Ett beslut som togs bara för att chefen ville smickra in sig hos föräldern. Eftersom jag fick ett bättre jobb så brydde jag mig inte just då, men ju mer jag får höra om ovanstående pedagogs snedsteg utan åtgärder från högre ort desto argare blir jag över hur jag behandlades. Men så är det i livet ibland.
Tills nu har jag lyckats undvika att en del föräldrar anmäler pedagogen för skolinspektionen, men nu har jag sagt ifrån och tycker som de vill och känner för. Jag bara orkar inte engagera mig längre. Mår bara dåligt varje gång jag får höra om nya eskapader.

Av Pink Ozzy - 20 januari 2018 12:38

Känns rätt bra att ha dragit sig tillbaka från Facebook för ett tag. Nåja, till 95% i varje fall. Men grejen är att jag känner en massa undertoner i vissa kommentarer, eller kommentarer från vissa, vilket man vill. Folk har ingen distans och då är det först kul att tagga igång dom, men när jag sedan märker att de är gravallvarlig humorfattiga fanatiker börjar man ju fundera. Droppen var ju Jerringpriset där jag fick igång en hel del fanatiker. Men i det sammanhanget vill jag bara säga att jag inte har något emot personen Peder Fredricsson utan det sätt på vilket man kan rösta. Samma, i mina ögon, felaktiga röstningssätt är det i Melodifestivalen. Finns det en snygg kille 15-25 år eller en lättklädd tjej i samma ålder med så får de oftast fler röster än andra ?bättre" låtar. Man röstar m a o med hjärtat och inte bara med hjärnan. Liknande fenomen händer till och från i Idol. Ett program jag slutade titta på samma dag man röstade ut Måns Selmerlöv. Jag tyckte han var helt outstanding och tyckte inte om programmet efter det. Och jag hade ju rätt. Måns är en riktig entertainer. Darwin och Mariette var två andra av mina absoluta favoriter.
Hur som helst ligger Facebook mer eller mindre i träda ett tag framöver. Jag är ju en s k HSP och väger varje ord på guldvåg, vilket gör att jag tittar lite bakom orden. Vem personen är, vad den skriver, hur den skriver o s v och det att många beter sig skenhelig. Vill inte vara men om det,

Av Pink Ozzy - 19 januari 2018 16:07

Kommuner och staten lägger pengarna på fel ställe. Fokus är 180 grader fel.
Som läget är nu ökar gängkriminaliteten enormt med minst en dödsskjutning i veckan. Till slut får ju polisen tag i en och annan av dessa gäng, eller enstaka medlemmar. De döms och hamnar i fängelset till en mycket hög kostnad. Innan domen har de redan kostat samhället enorma pengar.
Nu tycker en del att hårdare straff är lösningen, men hårdare straff är bara valfläsk.
Jag tror att man ska ta alla de pengar som framöver ska användas till fängelsekunder och ge dessa till skolor istället. Anställ gärna 2-5 lärare/assistenter2-5 till de klasser som kräver det. Se till att lämpliga assistenter hjälper och stödjer dom ungdomar som har problem direkt från årskurs 1 och om det behövs till årskurs 9. Använd pengarna till att göra skolan kul för ALLA elever. Ta bort stelheten i kursplanen utan arbeta fram personliga kursplaner.
Det gör att många fler personer slipper hamna i kriminalitet och skift utan hjälps in till ett liv i en bättre värld.
Visst, det kommer initialt att kosta mycket pengar, men vad kostar dessa personer nu redan när de kanske går i åk 2 eller 3. Det börjar med förstörda väggar, krossade rutor som bara de kostar svenska skattebetalare miljoner per år. Sedan hamnar de på högstadiet och kostar ytterligare miljoner p g a glaskross, stölder, förstörelse och mycket annat. Väl ute ur skolan börjar knarket komma in om det inte gjort det innan. Sen är ju cirkusen igång. De hamnar på anstalt och kostar betydligt mer än om man hade stöttat dom när de var unga och mottagliga.

Av Pink Ozzy - 19 januari 2018 15:53

Jaha, då var det sluthandlat på Wish för ett tag. Nu ska Postnord ta ut en avgift på 125 kronor plus moms och tull på våran. Innebär att en vara som tidigare har kostat 0 kronor plus 19 kronor i frakt kan öka med kanske 150 kronor. Innebär ett totalpris långt över värdet på våran.
Visst, mycket är billigt på Wish, men mycket är också skräp. Men nä är inte ljusslinga med återbetalning om man klagar på en dålig vara, eller om en vara inte kommer i tid. Så de är verkligen måna om sina kunder. Synd bara att det tar så lång tid att få hem grejorna ibland.
Men det spelar ingen roll framöver. Ska Postnord ta ut dessa ockeravgifter framöver tar de effektivt död på hela den marknaden. Och det är ju egentligen det de vill. Ett mycket gammalt avtal mellan Kina och Sverige gör att Postnord går back på dessa försändelser. Så de vill egentligen inte ha dom.
Men hur ska Postnord göra med alla försändelser som kommer bort? Jag har rätt många försändelser som kommer till Arlanda och sen bara försvinner. Det ska inte kunna ske. Vore kanske bättre om Postnord först såg över sina rutiner innan de inför nya ockeravgifter.

Av Pink Ozzy - 17 januari 2018 10:18

Det nya Sverige debatteras nu kraftigt i riksdagen och eftersom det är valår ska det ju kastas skift på varann. Moderaterna har ingen skuld säger partiledaren. Felet ligger hos den nuvarande regeringen, säger han. OK, till viss del kanske. Men redan under de senaste 10 åren har ju polisbristen påtalats. Så moderaterna och alliansen kan inte två sina händer. Nu skriker alla på hårdare straff för bl a gängkriminalitet. Och vad ska det hjälpa om jag får fråga?
Så här är det. Det kom en massa flyktingar till Sverige och många andra länder. De blandades dessutom upp med legala och illegala ungdomar från Afrika och EU-medborgare från Östblocket. De flesta packades in i flyktingförläggningar utan kunskap om hur de skulle hantera situationen. Bara hur man snor åt sig en massa skattekronor. Nu sitter vi där med en massa ungdomar som tycker att ingen bryr sig. Det förlovade landet fanns inte. De pengar som utlovades av ohederligt folk i deras hemländer finns inte och något jobb får de inte. Där sitter dom. Dag ut och dag in i en evig tristess.
De pengar som man nu måste lägga på brottsbekämpning skulle man ha lagt när de behövdes. D v s när de kom hit. Att nu kräva högre straff är bara valfläsk till ingen nytta. Kolla i Kina, Ryssland, USA och många andra länder. De har betydligt högre fängelsestraff och inte fån har de lägre brottslighet.

Av Pink Ozzy - 17 januari 2018 09:58

Nu räcker det med Facebook. Någon skrev till mig nyligen att Facebook var en sekt och jag är benägen att hålla med. Det finns så många som bara håller med eller som är oroliga att stöta sig med sina ?vänner" . Många är även konflikträdda. Men värsta sorten är de s k arbetskamrater som på olika sätt mobbar mig. Troligen för att jag är sjukskriven. En del har inte hört av sig på ett drygt år fast vi tidigare pratat nästan dagligen. Andra kastar ut en från Fejan, men hugger som kobror så fort jag har en åsikt hos en annan vän. Men den personen är nu blockad, så jag slipper se hans och han mina kommentarer. Men det här har jag lagt ner så otroligt mycket vaken tid åt så jag bestämde mig igår kväll att göra slag i saken. Av över 100 s k Facebookvänner ska jag nu försöka hålla kontakten med 11. Resten kommer jag under en tid inte att bry mig om. Jag orkar bara inte. Jag orkar inte med skenhelighet och mobbning. Då får det vara. Eventuellt byter jag också blogg. Har bara lämnat ut adressen till en enda person och det visar sig vara ett misstag. Det hämmar mig i mitt skrivande märker jag.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se