Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2018

Av Pink Ozzy - Lördag 20 jan 12:38

Känns rätt bra att ha dragit sig tillbaka från Facebook för ett tag. Nåja, till 95% i varje fall. Men grejen är att jag känner en massa undertoner i vissa kommentarer, eller kommentarer från vissa, vilket man vill. Folk har ingen distans och då är det först kul att tagga igång dom, men när jag sedan märker att de är gravallvarlig humorfattiga fanatiker börjar man ju fundera. Droppen var ju Jerringpriset där jag fick igång en hel del fanatiker. Men i det sammanhanget vill jag bara säga att jag inte har något emot personen Peder Fredricsson utan det sätt på vilket man kan rösta. Samma, i mina ögon, felaktiga röstningssätt är det i Melodifestivalen. Finns det en snygg kille 15-25 år eller en lättklädd tjej i samma ålder med så får de oftast fler röster än andra ?bättre" låtar. Man röstar m a o med hjärtat och inte bara med hjärnan. Liknande fenomen händer till och från i Idol. Ett program jag slutade titta på samma dag man röstade ut Måns Selmerlöv. Jag tyckte han var helt outstanding och tyckte inte om programmet efter det. Och jag hade ju rätt. Måns är en riktig entertainer. Darwin och Mariette var två andra av mina absoluta favoriter.
Hur som helst ligger Facebook mer eller mindre i träda ett tag framöver. Jag är ju en s k HSP och väger varje ord på guldvåg, vilket gör att jag tittar lite bakom orden. Vem personen är, vad den skriver, hur den skriver o s v och det att många beter sig skenhelig. Vill inte vara men om det,

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 19 jan 16:07

Kommuner och staten lägger pengarna på fel ställe. Fokus är 180 grader fel.
Som läget är nu ökar gängkriminaliteten enormt med minst en dödsskjutning i veckan. Till slut får ju polisen tag i en och annan av dessa gäng, eller enstaka medlemmar. De döms och hamnar i fängelset till en mycket hög kostnad. Innan domen har de redan kostat samhället enorma pengar.
Nu tycker en del att hårdare straff är lösningen, men hårdare straff är bara valfläsk.
Jag tror att man ska ta alla de pengar som framöver ska användas till fängelsekunder och ge dessa till skolor istället. Anställ gärna 2-5 lärare/assistenter2-5 till de klasser som kräver det. Se till att lämpliga assistenter hjälper och stödjer dom ungdomar som har problem direkt från årskurs 1 och om det behövs till årskurs 9. Använd pengarna till att göra skolan kul för ALLA elever. Ta bort stelheten i kursplanen utan arbeta fram personliga kursplaner.
Det gör att många fler personer slipper hamna i kriminalitet och skift utan hjälps in till ett liv i en bättre värld.
Visst, det kommer initialt att kosta mycket pengar, men vad kostar dessa personer nu redan när de kanske går i åk 2 eller 3. Det börjar med förstörda väggar, krossade rutor som bara de kostar svenska skattebetalare miljoner per år. Sedan hamnar de på högstadiet och kostar ytterligare miljoner p g a glaskross, stölder, förstörelse och mycket annat. Väl ute ur skolan börjar knarket komma in om det inte gjort det innan. Sen är ju cirkusen igång. De hamnar på anstalt och kostar betydligt mer än om man hade stöttat dom när de var unga och mottagliga.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 19 jan 15:53

Jaha, då var det sluthandlat på Wish för ett tag. Nu ska Postnord ta ut en avgift på 125 kronor plus moms och tull på våran. Innebär att en vara som tidigare har kostat 0 kronor plus 19 kronor i frakt kan öka med kanske 150 kronor. Innebär ett totalpris långt över värdet på våran.
Visst, mycket är billigt på Wish, men mycket är också skräp. Men nä är inte ljusslinga med återbetalning om man klagar på en dålig vara, eller om en vara inte kommer i tid. Så de är verkligen måna om sina kunder. Synd bara att det tar så lång tid att få hem grejorna ibland.
Men det spelar ingen roll framöver. Ska Postnord ta ut dessa ockeravgifter framöver tar de effektivt död på hela den marknaden. Och det är ju egentligen det de vill. Ett mycket gammalt avtal mellan Kina och Sverige gör att Postnord går back på dessa försändelser. Så de vill egentligen inte ha dom.
Men hur ska Postnord göra med alla försändelser som kommer bort? Jag har rätt många försändelser som kommer till Arlanda och sen bara försvinner. Det ska inte kunna ske. Vore kanske bättre om Postnord först såg över sina rutiner innan de inför nya ockeravgifter.

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 jan 10:18

Det nya Sverige debatteras nu kraftigt i riksdagen och eftersom det är valår ska det ju kastas skift på varann. Moderaterna har ingen skuld säger partiledaren. Felet ligger hos den nuvarande regeringen, säger han. OK, till viss del kanske. Men redan under de senaste 10 åren har ju polisbristen påtalats. Så moderaterna och alliansen kan inte två sina händer. Nu skriker alla på hårdare straff för bl a gängkriminalitet. Och vad ska det hjälpa om jag får fråga?
Så här är det. Det kom en massa flyktingar till Sverige och många andra länder. De blandades dessutom upp med legala och illegala ungdomar från Afrika och EU-medborgare från Östblocket. De flesta packades in i flyktingförläggningar utan kunskap om hur de skulle hantera situationen. Bara hur man snor åt sig en massa skattekronor. Nu sitter vi där med en massa ungdomar som tycker att ingen bryr sig. Det förlovade landet fanns inte. De pengar som utlovades av ohederligt folk i deras hemländer finns inte och något jobb får de inte. Där sitter dom. Dag ut och dag in i en evig tristess.
De pengar som man nu måste lägga på brottsbekämpning skulle man ha lagt när de behövdes. D v s när de kom hit. Att nu kräva högre straff är bara valfläsk till ingen nytta. Kolla i Kina, Ryssland, USA och många andra länder. De har betydligt högre fängelsestraff och inte fån har de lägre brottslighet.

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 jan 09:58

Nu räcker det med Facebook. Någon skrev till mig nyligen att Facebook var en sekt och jag är benägen att hålla med. Det finns så många som bara håller med eller som är oroliga att stöta sig med sina ?vänner" . Många är även konflikträdda. Men värsta sorten är de s k arbetskamrater som på olika sätt mobbar mig. Troligen för att jag är sjukskriven. En del har inte hört av sig på ett drygt år fast vi tidigare pratat nästan dagligen. Andra kastar ut en från Fejan, men hugger som kobror så fort jag har en åsikt hos en annan vän. Men den personen är nu blockad, så jag slipper se hans och han mina kommentarer. Men det här har jag lagt ner så otroligt mycket vaken tid åt så jag bestämde mig igår kväll att göra slag i saken. Av över 100 s k Facebookvänner ska jag nu försöka hålla kontakten med 11. Resten kommer jag under en tid inte att bry mig om. Jag orkar bara inte. Jag orkar inte med skenhelighet och mobbning. Då får det vara. Eventuellt byter jag också blogg. Har bara lämnat ut adressen till en enda person och det visar sig vara ett misstag. Det hämmar mig i mitt skrivande märker jag.

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 jan 18:03

Är fortfarande sur över Jerringpriset och funderar lite. Det är förbjudet att ha s k "vilda" djur på t ex cirkus. Men hästar och hundar går bra. Man får inte prata högt om hamburgerkött (hästkött). Än mindre om att folk i Kina äter hundar.  Då djävla går folk igång. Men att vi driver upp kor, getter, får är helt Ok. 

Du behöver inte åka långt för att äta kanin och i Sverige går de att köpa slaktade och klara. Men det får man inte heller prata om  även om många har får eller morföräldrar som har ätit det. Grodor äter man i Frankrike och kräftor i Sverige. Också det är OK.

Vari ligger logiken? Ni som rider på hästar. Sätt er på en ko eller tjur istället så får vi se. Nej, det hela är bara ett sätt att leka med mat. Varför och vem ger oss rätten att leka med hästar? Nej, det hela är bara ett sätt att kunna visa sin makt över något. Att kunna visa vem som bestämmer.

Är det krav på de s k vilda djuren bör samma krav även gälla hästar. Varför ska vi ha specialregler för att tvinga hästar att göra saker som vi vill. Finns ingen häst som frivilligt ställer sig framför en sulkyn om den vet att den får känna på piskan. Finns ingen häst som av fri vilja låter någon sätta sig på den om den inte visste att den fick ett straff om den lät bli. 

Släpp hästarna loss det är vår.

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 jan 10:39

Jerringpriset har utdelat igen och precis som förra året vann ryttaren Peder Fredrikson, tyvärr. Har inget emot Peder. Säkert en trevlig kille. Skillnaden mellan honom och Sarah Sjöström är dock träningen. Sarah tränar stenhårt på land och i vattnet. Peder sitter på en häst som utför det han har lärt hästen på ett eller annat sätt. På 70 och 80-talet kom det ju fram att man ?lärde" hästarna att hoppa över bommar genom att förse dom med glas, taggtråd och kapsyler. Det enda jag hört på senare år är att man slår på hästen ben. Vem som gör så vet jag dock inte. La det inte på minnet. Men självklart får hästen belöning eller straff under träningen. Det är jag fullt övertygad om. Någon skrev att man inte kan tvinga ett djur på 600 kg att göra något den inte vill. Sportsnack! Man tämjer lejon, tigrar, späckhuggare och annat med tillräcklig stor hjärna. Så visst går det med rätt metod. Varför har ryttare och travkuskar en piska? Ska väl i s f inte behövas.
Jo, jag älskar hästar?. I naturen utan ryttare. Jag älskar också hästkött för den delen.
Varför skulle Sarah fått priset? Men det är ju så självklart. Hur många simmar och hur många rider? Hur många medaljer från mästerskap har Peder resp. Sarah? Hur många världsrekord har Sarah? Hon ligger ju i paritet med Jusain Bolt. Men hon är ju tjej?. Hade det varit en lika duktig simmare hade Peder inte fått priset.
#METOO-rörelsen har ju startat, vilket är bra. Men tänk om hästar fick en sådan rörelse och kunde prata. Ja, då skulle ni få höra skrämmande historier om tvång och dålig behandling både här och där.

Av Pink Ozzy - Söndag 14 jan 10:52

OS närmar sig och det är lite kul att höra eller läsa om vad alla s k experter säger och skriver. Så fort en svensk gör bra ifrån sig hissas dom till skyarna och blir direkt medaljaspiranter. Man tar inte någon hänsyn vilka som är med eller saknas i respektive tävling. Dessutom finns det idrottare som är mästerskapsidrottare och dom som nästan kissar på sig inför ett mästerskap.
Egentligen vill jag helt avhålla mig från några tips, eftersom de sällan slår in, men jag gör ett försök.
I alpint tror jag på medalj för Frida. Dessutom kan Alfand skrälla med en topp 8 placering. Myhrer? Nja, jag vet inte. Hans påsätt kräver hårda, branta och isiga backar och OS brukar hålla sig med barnbackar.
Skidskytte kan bli en kul stafettgren om allt klaffar för Sverige. Tror på en medalj där, men inget i de individuella grenarna.
I Skicross har vi ju chans till 2 medaljer. En dam och en herrmedalj.
I längdåkning på skidor tror jag starkt på Stina i sprint och i bästa fall en medalj till i någon gren.
Dessutom ska väl hockeyn ta en medalj.
Kanske även nån medalj i de lite mer udda grenarna som jag har dålig koll på så som puckelpist, half pipe och hopp.
Däremot finns ingenting att hämta i backhoppning, bob, käke, konståkning och såna grenar.
Men att skriva att den eller den tar guld gör jag inte. Det är på tok för chockartat för det.
Men vi säger väl ?HEJA SVERIGE"

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se