Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2018

Av Pink Ozzy - Fredag 26 jan 09:54

Det går tydligen en mycket skärp, men tunn linje mellan kritik och närhet. Linjen är diffus och beror på vem som drar linjen.
Själv anser jag att man ska kunna skriva om journalister som jag inte tycker gör ett bra jobb. Eller så kanske gör de ett bra jobb, men att JAG inte gillar uttryckssättet. Under vintern har det till och från dykt upp diverse kvinnliga reportrar inom diverse sportsändningar. En del är så usla så t o m frugan reagerar. I dessa fall har jag skrivit om det i någon av våra s k sociala medier. Det gäller kvinnor som måste gå in i millimeterdetalj och verkligen bevisa sin kunnighet. Ibland har jag fått skruva ner volymen till ett minimum för att det är så störande. Pernilla Wiberg hade den (o)förmågan men blivit betydligt bättre. Annars föredrar jag faktiskt män som reportrar. Speciellt i ishockey.
Men ni ska veta att det finns dåliga manliga reportrar också. Ingen nämd och ingen glömd.
Jag är egentligen usel på namn och kan inte namnge speciellt många reportrar. Däremot kan jag sätta på radion eller TVn och direkt tänka att ?där är hen som är så bra". Ett sådant par är Roberto Vacci och Anders Adamsson. De är verkliga genier inom rapportering av cykelsporten. Vi som är lite äldre kommer väl också ihåg Arne Hegerfors och Ankan Parmström. Kris Härenstam är också bra sal hon som tagit över Vinterstudion i år. Ja, det finns fler både manliga och kvinnliga, men så är det ju det här med att komma ihåg namn?
Men som sagt så näthatar jag ingen reporter, men kan irriteras över att en del kommer med på tok för mycket information.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Fredag 26 jan 09:34

Jag har genom åren många gånger märkt hur folk bär på en mask. Eftersom jag är HSP har detta varit svårt för mig. Folk säger en sak, men tänker något helt annat. Jag känner det på stört. Har en kusin (inga namn) som inte verkar ha någon mask. I varje fall har jag inte känt av den trots besök och samtal via telefon. Hen är som hen är. Vilket jag uppskattar.
Men för någon dag sedan kom jag på en annan person men att tappa masken. Det ska alltid vara präktigt, ärlig mm och jag har fått en del skift för min frispråkighet på nätet. Men bara för att jag uttrycker mitt ogillande över någon yrkesutövning ( se senare inlägg) så behöver jag ju inte hata personen för det. Även om jag ibland kan uttrycka mig lite burdus. Men se det går inte enligt präktige/ga hen. Sånt kallas enligt hen för närhet. Nåja, jag har för det mesta bara låtit det passera, för kritiserar man aldrig något blir ju inget bättre.
Men så häromdagen kom jag på hen att precis som jag , kritisera, det som enligt hen är näthat. Hen tappade masken. Hen var hen. Det gillade inte hen. Jag påpekade detta förstås och hen bad mig om ursäkt. Men jag vill inte ha den ursäkten. Att kritisera är inte att närheten. Det är att uttrycka sin åsikt. Gör man det på någorlunda juste sätt är det enligt mig OK, även om det inte råkar vara face to face.
Men hen tappade sin snällhetsmask som min kropp och min hjärna sedan länge sedan registrerad att den finns. Känns skönt att ha rätt, men känns också lite obehagligt att hela tiden känna vad folk egentligen tänker. Just därför har jag f n också minimerat mitt Facebookskrivande.

ANNONS
Av Pink Ozzy - Onsdag 24 jan 15:19

Till och från kan jag få för mig att skriva några rader. Sen en tid tillbaka tänker jag ibland på en, numera kvinna, som jag var tillsammans med i slutet av 60-talet till början av 70-talet. Avståndet, skola och annat gjorde att det tog slut. Men jag har aldrig glömt henne. Har fått reda på att don sedan några år lider av en sjukdom, men också att hon i början av 70-talet fick sin kille som hon fortfarande har och som tar väl hand om henne.

Det var för länge sen vi gick två skilda vägar
Vi visste båda inte vad som framför hägrar.
Men tiden hade gått förbi oss båda
Och vi hade inte nån som kunde oss råda.
Det var vi två
Det var vi två och inga andra fanns på jorden
Det var vi två och vi tog varann på orden.

Det är nu många år sen vi kunde ses senast
Och ingen vet vems väl till slut var bredast.
Jag har en känsla av att du fick det bra i livet
Med en ny man ifrån orten var rätt givet.
Men?
Det var vi två
Det var vi två som en gång höll varandra handen
Det var vi två och kärleken vi fann den

Nu är det du och han som lever era liv
Och jag har också tagit mina kliv
Men jag minns dig ännu som igår
Tror inte att vi kunnat läka alla sår

Jag kan ej släppa tanken hur det kunnat blivit
Vi kanske kunnat haft det riktigt bra i livet
Men det kom så mycket annat emellan
Som gjorde att vi sågs ej mer och allt för sällan
Det var vi två
Det vi två och skulle vara evigt
Det var vi två och slutade ej trevligt

Nu är det hon och jag som lever våra liv
Och du har också tagit dina kliv
Om du minns mig är det ingenting jag vet
Bara det att kärleken var het.

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 jan 21:10

Finns ingen livslust kvar. Känns mer som att jag bara sitter/ligger av tiden. Hjärtat slår i otakt och hårt. Magen värker. Likaså ryggen. 2,5 år kvar till pensionen, men försäkringskassan vill inte sjukpensionär mig. Istället blir jag sjukskriven 3 månader åt gången med en ständig oro att försäkringskassans läkare stoppar det hela. Vad ska jag göra då? Slänga mig framför ett tåg? Just nu är allt så mycket skit det bara kan bli. Svårt att somna är det också, utom på dagarna. Då är jag mest trött nedstämd och snart desperat. Att jobba är totalt omöjligt. Jag bävar inför våren då trädgården ska ordnas. Kommer att bli smärtsamma timmar och dagar.
Nej, jag vet inte vad jag ska göra. Är verkligen desperat just nu.

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 jan 18:06

Börjar bli djävligt less på allt vad försäkringskassa och arbetsförmedling heter. Har varit sjuk över ett år och blir inte bättre. Försäkringskassan har i omgångar sänkt ersättningen och är nu nere i 65%. AFA har slutat betala ut sin ersättning efter 1 år och Arbetsförmedlingen har tagit bort resterande 12,5%. Jobbar bara 87,5% så arbetsförmedlingen har betalat ut resterande. Men eftersom de inte anser att de kan hitta ett arbete på 1 timme per dag tar man bara bort mig.
Ringde Försäkringskassan och frågade hur hon trodde att man ska klara sig på så lite. Det enda ?rådet" hon hade var att jag ju kunde gå till socialen. Men det är ju inte det saken gäller. Jag har jobbat stenhårt över 40 år med ibland dubbla arbeten . Jag har betalat av alla skulder och skött mig. Vad har jag nu för det? Ingenting. De som inte skött sig, utan gjort slut på pengarna varje månad kan gå till socialen. Jag får ta från mina sparade pengarna. Nåja, det är valår i år och jag vet ju vilka som INTE får min röst.

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:46

Nu ska jag snart träffa chefen igen. Jag skrev till honom för nån vecka sedan och beskrev nuläget. Jag tycker att en chef har rätt att få veta det. Om det är en bra chef vill säga. Är hen usel så kan det kvitta. Då får hen klara ut allt själv. Den här chefen har jag dock bara träffat vid två tillfällen. Så om han ÄR bra eller dålig vet jag egentligen inte utan förlitar mig på mid diagnos HSP som säger att han nog är bra. Och så länge ingen gör mig något är inte jag den elaka typen.
Vi har inte gjort upp något datum ännu, men det blir väl inom nån månad. Senast han var här hade vi ett mycket trevligt och givande samtal. Chefer som lyssnar och inte har förutfattade meningar eller tanken att ?Jag är bäst" , är oftast de bästa cheferna. Lyhördhet är en smart gåva. Har själv kommit långt på att lyssna på folk som har något att säga.
Det spelar ingen roll om personen är man eller vinna står högst eller lägst på den sociala stegen. Det är vad som kommer ur munnen och hur personen beter sig som räknas.
För många år sedan var jag och en kvinna inom samma yrke jag hade då, hos en leverantör. Enligt gubben som var ca 75 kunde inte kvinnor göra affärer. Det första jag så spontant var att ? Då får du nog ändra dig XX här är en av de bästa inom sitt område. Dagen efter ringde han och jag skällde ut honom som en bandhund. Det t o m resulterade i att vi flyttade våra artiklar därifrån, vilket innebar att de fick halvera produktionen och ett annat svenskt företag fick anställa.
Så att vara chef, eller att VARA chef är och kan vara helt olika. Beror helt på om hen vill ha med ALLA på tåget eller bara ja-sägarna eller om chefen helt enkelt bara vill vara chef och deklarera det så fort någon kommer med ett förslag.
I mina ögon är en bra chef en kugge eller en länk i det stora hela. Kan han sedan länka in på rätt sätt i organisationen kommer det gå bra för hen.

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:25

Nu har Trump suttit 1 drygt år vid makten. Under den tiden har han tagit bort mängder av lagar som Obama s regering skapad. Bl a nästan lagar som rör miljön. Nej, han har inte skärpt miljökraven. Tvärtom, han har tagit bort en massa krav så att de rika blir ännu rikare.
Men han har också tagit bort miljökrav så att företag som t ex finns i Mexiko kommer tillbaka till staterna. Så istället för att släppa ut skiten i Mexiko släpps den framöver ut i USA. Rättvist kan tyckas, men det är fel rakt igenom. För det första borde man inte få ha olika miljökrav på en fabrik bara för att den flyttas till ett annat land. Men nu återställer ju clownen den genom att riva ner miljön i staterna igen.
Sen har han ju lovat fler jobb. Verkar som han t o m lyckas med det. De miljöfarliga fabrikerna som flyttar tillbaka behöver ju ha arbetskraft och det finns ju miljoner fattiga som kan ta de miljöfarliga arbeten.
Vad har då Trumps arbete resulterat i?
- Färre arbetsplatser i Mexiko
- Större fattigdom i Mexiko
- Fler arbetstillfällen i USA
- På bekostnad av en globalt sämre miljö
Ja , för du tror väl inte att skiften stannar i USA? Nej, den körs ut i havet eller till andra fattiga länder. Eller så eldas den upp och den giftiga röken förflyttar sig globalt. Så vi kan inte sitta stilla i båten och tycka att cheeseburgerätaren kan få göra vad han vill och att detta inte stör mig. Icke. Det han förstör nu kommer vi och våra barn och barnbarn att få leva med under lång tid.
Denna clown tycks dessutom fortfarande ha massor av väljare kvar och det finns t o m risk att han överlever nästa väl, gud förbjude. Men det säger väl det mesta om detta land.

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:09

Läser ofta, bl a på Facebook, om små minimala händelser som gör folk galna. Nåja, ibland blir jag också förbannad. Men just den saken har jag hittat den mest ultimata lösningen på. Jag skriver kort att jag lägger ner tråden och säger hej då. Efter nån timme blockerar jag personen. Så jag har ganska många blockerade personer som allt som oftast är totalt insnöade på någonting, eller ska göra sig lustig på min bekostnad. Jag gillar inte det och blockerar dom. Skitenkelt och lugnande för mig.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se