Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2017

Av Pink Ozzy - 3 december 2017 10:31

Kolumnisten, handbollsspelare, flätan och opinionsbildare Linnéa Claeson har nog fått storhetsvansinne. Efter att ha börjat i liten skala har hon arbetat sig upp bland de som anser sig få tycka vad de vill. I det här hon ju rätt i vårt avlånga land. Vi ska få säga vad vi vill. Men i det önskemål hon framför i Aftonbladet fredag eller lördag går hon väl ett steg för långt. Hon räknar upp ett antal personlighetstyper som hon anser ska styra Sverige. Hon vill ha en svart kvinna som statsminister, en muslimsk polischef i slöja o s v.
Det hon tycker i krönikan är ytterst olyckligt. Att kvotera in olika sexuella, religiösa och andra kulturer är inte demokrati, det är storhetsvansinne av en drömmare.
Tyvärr följer, som i alla sådana fall, ett otal hästägare utan att själv fundera på följderna av en sådan utveckling. Hur skulle det se ut om alla olika typer av människor representerades i vår riksdag? Ja, det skulle nog inte bara bli EN Trump i riksdagen. Det skulle bli polsk riksdag i kvadrat. Ett totalt kaos skulle bryta ut bland våra kvitterade " folkvalda".
Tanken hon har är behjärtansvärt. Vi är ett mångkulturellt samhälle och jag fullständigt skiter i hudfärg, religion mm. Det krav jag ställer är dock att de ska vara kunniga och kunna föra Sverige framåt. Det kommer aldrig att hända om Linnéa Claeson får som hon vill.

Av Pink Ozzy - 2 december 2017 16:22

Jag älskar böcker. Mest faktaböcker, biografier och deckare. Men jag har köpt på tok för många. Jag har räknat ut att jag först och främst måste bli frisk så jag kan och orkar läsa igen och därifrån gör det i 20 år utan att köpa fler böcker. M a o en omöjlig uppgift. Förr läste jag minst en bok i veckan. Nu tar det minst 4 veckor. Det är lika jobbigt som när jag tvingades sluta springa. Under många år sprang jag kring 4 mil i veckan. Så plötsligt en dag högg det till i ryggen och det var slutsprunget. Det tog lång tid innan abstinensen avtog.
Så det är inte så kul att tvingas begränsa sin hobby.

Av Pink Ozzy - 2 december 2017 16:14

För första gången på över en månad kom jag idag ut på en entimmes promenad. Det var fint i skogen idag. Frugan fick ut mig och hon tyckte att jag hade bra fart i början, men tappade betydligt. Men det kände jag. Ju mer ont jag fick desto långsammare gick det.
Sen har det blivit en hel del sport och lite bakning också.
Blir sur när man läser tidningen och ser att polisen låter Nordiska motståndsrörelsen gå i Stockholms. Det må väl vara OK om de ansökt och fått tillstånd, men så tycks ju inte ha skett. Dessutom uppstod det bråk mellan dom och poliserna. Ytterligare ett skäl till att upplösa det hela. Men det är klart, det är väl inte Sveriges begåvningsreserv som lockas till dessa grupper....
Nu är det bara att vänta på att maten blir klar så man kan ta sig än sportens kvällspass med hockey, handboll och störtlopp.

Av Pink Ozzy - 1 december 2017 21:33

Förlåt överskriften. Men jag börjar tröttna. Jag har aldrig våldtagit någon och har inte ens klappat nån i rumpan utom min fru. Allt som är äldre än 40 år anser jag vara preskriberas. Inte för att jag har klappat nån i rumpan eller sagt något som kan numera anses vara fel, men jag vill dra en gräns.
Men nu får jag mothugg av diverse surfittor. Inte för att jag tycker att jag har fel i sak, utan för att det finns en del som tycks ha dåliga erfarenheter av män. De flesta är ensam3av en eller annan orsak.
Så nu säger jag så här. Sköt ert eget skit. Jag hjälper gärna alla som vill ta emot min hjälp. Innebär att jag fullt och helt håller med alla kvinnor och tjejer i alla lägen.
MEN
Det går idag inte att gå ut och säga att " här kommer jag, lämna plats". Tyvärr.
Därför är det alla föräldrars skyldighet att fråga sina tjejer om de vill bli upphämtade efter festen/didcot/partyt/krogen. Säger tjejerna nej så säger du att du kommer att stå i bilen utanför. Är det så att allt är OK så vinkar tjejen till dig annars kommer hon till bilen. På så sätt har hon alltid möjlighet att slippa en påstridig "friare". Valet är hos henne.
D detsamma är de kvinnor som hatar mig för att jag säger att jag lärt mina döttrar att försvara sig. Det ska inte vara så och jag är sjuk i huvudet har jag fått läsa.
Ju, i de bästa av världar ska det inte hehövas, men eftersom det tydligen behövs så är det väl bättre än att säga " hej då, ses kanske i morgon i nåt skick".
Men tydligen finns det några tjejer som anser att det är deras RÄTT. Visst, de har ju rätt, men om nu världen inte är så.....Ska vi då bara skita i våra egna barn?
Nej, jag börjar tro att det är kvinnor som det har slitit sig för både i ett eller flera förhållanden och kanske dessutom kanske hemma.
Jag är ledsen för det, men acceptera att alla män inte är likadana.

Av Pink Ozzy - 1 december 2017 16:15

Just nu pågår i ledningstalen inför omröstningen. Där sitter 100-tals gubbar och någon enskild kvinna och applåderar Putin och övriga mutade FIFA-delegater . Vad kostar inte spektaklet? Vi har en högteknologisk värld. Ska det inte räcka med diverse TV-länkar? Vad kostar flyg, mat, transfer, hotell, mutor, underhållning mm för dessa herrar?
Skänk pengarna till Rädda barnen eller Ecpat istället. Dessa miljoner skulle göra stor nytta där.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards