Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2017

Av Pink Ozzy - 15 december 2017 09:44

Nu har Alliansen med god hjälp av SD fått igenom att den bortre gränsen av sjukförsäkringen åter ska införa. Ja du vet, den s k stupstocken.
Själv är jag av den meningen att jag hoppas att så många som möjligt av dom som röstade på dessa partier ska bli ordentligt sjuka och att de då hamnar vi stupstocken.
Det här landet har ju blivit så sjukt så man ibland funderar på att emigrera . Och hade jag inte haft fru, barn och barnbarn hade jag för länge sen gjort det.
Men titta själv. Vi har en mycket låg arbetslöshet och alla som vill och visar bara minsta offervilja får så de klarar sig. Nej, det räcker inte till en massa lotto, lotter, tips, cigaretter, snus, chips, godis och pizza, men det räcker för att överleva drägligt. Men nej, då ska det röstas på Alliansen eller SD som, som jag skriver ovan, ska återinföra ett osäkert leverne för de som redan lider mest.
Men tyvärr är det allt för många som tittar på grannens gräsmatta och tror den blir grönare av sig själv. De ser sällan vilket arbete som ligger bakom det. Nej, då ska det röstas borgerligt, för det är ju finare.
Jo, morsning. De hade chansen i 8 år. Resultatet blev högre skatt för pensionärer, lägre fastighetsskatt för dom som har dyraste husen. De införde stupstocken och gjorde skolan fallfärdigt.
Nej, fy fån säger jag.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 december 2017 16:19

Under många år fick man inte göra reklam för alkohol och tobak. Men det får man numera.
Det man dessutom får är att göra reklam för spel och lån till hutlös ränta. Jag har inget faktaunderlag för mitt påstående, men tror att spel och ohejdade lån skapar minst lika höga kostnader för oss skattebetalare som alkohol och tobak.
För vad går ofta lånen till? Mera spel, läsk, chips, pizza, cigaretter mm. Allt sådant som bryter ner kroppen. Om det inte slutar med en förtidig död blir det väl i bästa fall skuldsanering. "Vad bra", säger du kanske. Men är det så bra? Vem får betala skuldsaneringen? De har ju lånat massor av pengar från bl a banker. Tar banken smällen? Glöm det. De tar ut högre låneräntor och ger ingen ränta på insatt kapital . Så det är VI som får betala kalaset.
Därför måste regeringen ge tillstånd till samkörning av bankernas och lånehajarnas kunder. Sedan bör man sätta lån mot inkomst och neka en för hög belåning. Enda sättet att minska att folk hamnar ännu mer i skiften.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 december 2017 16:07

Lyssnade på en diskussion mellan Pernilla, som en gång i tiden var en världsstjärna på skidor och några andra. Man frågade sig när och hur vi ska få en ny Ingemar Stenmark. Jag säger GLÖM DET !
Det går inte att träna fram en Stenmark, Borg, Bolt eller Elton John, Jimmy Hendrix eller någon annan i yppersta världseliten. Du kan och måste träna för att överhuvudtaget ha en chans, men för att bli en nummer ett under en längre tid måste du ha en viss gåva och ett enormt psyke för att träna, träna, träna. Visst, de flesta kan träna och bli skaplig i t ex idrott eller musik. Men att bli nummer ett räcker inte bara det.
Men det är inte bara träningen som ger en stjärna. Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Ha en ytterst stram grund i skolan som alla måste klara. Men man behöver ju inte göra så att alla går efter samma läroplan. Gör att ca 50% består av grundläggande utbildning. Är det någon som visar sig vara exeptionell bra i ett ämne bör denne kunna använda 50% av tiden till detta. Sen spelar det ingen roll om det är någon sport, musik, historia, matte eller vad det nu kan vara. Dessa elever ska verkligen ta vara på denna möjlighet för att inte hamna i den "vanliga" klassen igen.
Jag är övertygad om att det skulle vaska fram stjärnor i en massa olika ämnen.
Men jag är också övertygad om att detta aldrig kommer att bli så. Det kostar pengar och är för besvärlig för de som måste ställa upp.
Men med tanke på alla dessa bokstavskombinationer barnen har numera vore det ett bra sätt för dessa barn. För de är inte dumma, utan är bra på några få ämnen, och dessa ämnen kan de vara ytterst bra på. Så varför ska de t ex läsa en massa kemi om de fullständigt skiter i det. De förstår det helt enkelt inte. Men de kanske är fantastiska fotbollsspelare. Vore det inte bättre för alla parter om den eleven fick arbeta med det den är bra på?

Av Pink Ozzy - 8 december 2017 21:13

NEJ, jag har inget emot kvinnor. Tvärtom, jag älskar kvinnor. Kanske en anledning till att jag haft det ganska lätt att arbeta ihop med kvinnor.
Men sen finns det ju kvinnor också. Dessa kvinnor har en benägenhet att dissa allt som männen säger. De vet bäst, kan bäst och pratar..... nåja kanske inte bäst men mest.
Man stöter på dom på arbetsplatser, Facebook och andra ställen. Dessa s k kvinnor bara MÅSTE säga emot. Vad de egentligen tycker vet ingen. Det enda alla vet att de tycker att männen har fel.
Och det är dessa kvinnor måste få bort från #METOO-diskussionen. Det är dessa kvinnor som tar udden av hela denna mycket viktiga sak. Det är dessa kvinnor som sitter uppe på hölasset och kan få hela #METOO att stjälpa, vilket vore förödande.

Av Pink Ozzy - 8 december 2017 20:50

Börjar bli rätt trött på hela #METOO. Det är förfärligt att visa "män" har burit sig åt som de gjort?
Men jag vill inte tro på hela historien och tror att det är en hel del påhitt också.
Och hur värderas det när en tjej gör närmanden i minimala kläder och sen efter några drinkar säger nej tack. Visst, det är fortfarande ett nej, men ska en tjej utsätta sig för detta? Kanske bara för några drinkar?
Råkade ut för något åt det hållet för 100 år sedan. Vi dansade och hade kul och kom hem till mitt lilla inneboende. Ner i slafen och lite gånger.
Men då...
" Jag har mens"
Tack för kaffet. Hade hon sagt det från början hade vi nog varit mycket goda vänner t o m idag. Nu kommer jag inte ens ihåg namnet.
Så skyll inte bara på männen utan ta eget ansvar också, tjejer.

Av Pink Ozzy - 7 december 2017 12:12

Fick en leverans från Wish idag. Tidigare har det varit max 5-6 brev. Nu var brevlådan knökfull.

Av Pink Ozzy - 7 december 2017 11:20

Är bara så less. Läser dagens tidning och mycket är mord, hat och liknande. Fån, har inte folk annat för sig? Jag som känner att mina dagar börjar bli räknade tycker att det vore betydligt bättre om alla fattade att vi inte lever för evigt utan att vår stund på jorden bara är ett ögonblick.
Men nej, det ska hatar på nätet och hatar överallt, det ska mördas, våldtas, krigas och slåss. Koppla av lite och tänk efter. Hur länge lever du? Är det värt att förstöra ditt liv?

Av Pink Ozzy - 3 december 2017 16:15

Jag och många med mig har under många år krävt att införa vinsttak i vården. Nu säger sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) att så inte kommer att ske.
Då tycker jag att hon bara har en sak att göra - AVGÅ !
Varenda skattekrona ska gå till de vårdbehövande. Som det är nu så mygla det mellan bolagen så att endast en del går tillbaka till vården. Resten hamnar hos besuttna läkare och s k riskkapitalister.
"Risk"? De tar väl ingen risk. Det bara kommer pengar från landstingen varje vecka.
Nej, detta var en hjärtefråga. Nu kan man inte ens lita på sossarna.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se