Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2017

Av Pink Ozzy - 6 november 2017 09:48

Igår gick någon f d amerikansk soldat in i en kyrka och sköt ihjäl minst 27 personer. För ett tag sedan sköt en annan vit amerikan ner många fler.Detta kallas i tidningarna inte för terrorism utan för masskjutningar, våldsdåd och liknande. Blev först förbannad. Jo, självfallet för handlingen, men även för det faktum att tidningar inte kallar detta för ett terrordåd. Så jag började leta på nätet och fann denna text på Wikipedia:

Terrorism (från latin terror 'rädsla, fruktan') avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar. Begreppet härstammar från Jakobinernas s.k regime de la terreur, under franska revolutionen i slutet på 1700-talet. Det är ett slag av politisk brottslighet.

Jo, hör jag att någon skjuter och det faller folk omkull blir jag rädd och fruktar för mitt liv. Så långt var det ju rätt.
Men sen kommer en text som just dessa två illdåd inte gör dem till terrorister. De gjorde det inte systematiskt och troligen inte av politiska syften heller.
Men om jag nu sätter mig i en lastbil och skriker "Allah är störst", DÅ blir det ett terroristdåd.

Fast egentligen är det samma sak som händer, d v s oskyldiga människor dör för nån knäppskalle som det slagit slint för.
Men det är nu det egentliga problemet visar sig. Hur ska vi kunna skydda oss? Kan vi överhuvudtaget skydda oss? Tyvärr är det nog så att detta inte går utan långtgående politiska och rättsliga förändringar. I teorin skulle man ju kunna spärra in eller skicka misstänkta till en öde ö. För det har ju de facto varit så att en och annan av dessa gökar har ju haft att göra med rättvisan tidigare och i vissa fall ansetts "ej tillförlitlig".
Men skulle det lösa problemet? Knappast. Nätet skulle få göras allt för grovmaskigt för att undvika att allt för många oskyldiga hamnar på denna ö. Dessutom skulle vi snart få ett nytt DDR, Nordkorea eller annan liknande angiveristat. Något som egentligen inte gynnar någon.
Så som det ser ut idag så kan vi bara hålla ögon och öron öppna och hoppas man klarar sig, för statsapparaten inkl polis och militär kan inte lösa problemet.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 3 november 2017 20:18

Nej, nu säger jag ifrån. Jag var med mina barnbarn i vårt bad. Mycket litet bad och lite folk. Men en familj hade med sig en mamma ( tror jag ) som hade kläder över hela kroppen och bara händer och ansiktet syntes.
Nej, men stopp nu. Det kändes lite ofräscht. Skyltar på flera språk visar klart var man ska tvätta sig. Jag undrade faktiskt hur noga hon hade tvättat sig och hur rena dessa plagg var.
Nej, jag är visserligen invandrarvänlig, men nånstans måste vi dra en gräns och säga att "detta är vårt land med våra värderingar. Var gärna här, men i vissa fall måste ni anpassa er tilllägga VÅRT samhälle."
Och varför får i s f killarna gå i badbyxor? Ska inte dom också vara klädda från tår till hjässa?

ANNONS
Av Pink Ozzy - 1 november 2017 18:14

Överskriften är en liten provokation, så tänk på hjärtat.
Vi fick för snart 1 år sedan nya grannar, men såg dom faktiskt inte förrän nån gång i april. De visade sig komma från Mellanamerika, även om kvinnan är fransk/spansk. Allt var frid och fröjd och jag hjälpte dom med än det ena än det andra. Hon hade problem med SFI-personalen, så jag hjälpte henne. Hon visste inte hur man klippte fruktträd, så jag hjälpte henne, osv. Jo, jag skriver hon/henne men det beror mest på att han jobbar och har i stort överlåtit allt innanför tomtgränsen på henne. D v s allt från diskning till klippning av fruktträd.
Hon röker som en borstbindare. För några veckor sedan ville de att jag kom dit för att de hade problem med en sak. Så fort de öppnade dörren var det som att gå in i en vägg. En otrolig lukt av gammal rök och allmänt lite ostädat gjorde luften svår att andas. Nåja, jag hjälpte dom med problemet gick jag hem och skickade honom ett meddelande i all välmening att huset som det luktar just nu har minskat i värde med minst 500 lax. Han höll med, men är tydligen lite toffel så han bad mig att informera henne om detta vilket jag gjorde.
Strax efter skrev hon att hon varit på en endoskopiundersökning, men att de inte sövde henne, vilket hon hade krävt o s v. Den svenska sjukvården var bland det värsta hon hade varit med om. Detta var andra gången som hon hade utsatts av den svenska hälsovården. Hon ansåg att hon hade rätt till en bättre behandling för att hon betalade så mycket i skatt.
Då brast det för mig.
Jag skrev till henne att den svenska sjukvården visserligen har sina brister, men att hon säkert bidragit till denna syn och att nedsövning i detta läge nog knappast förekom i Sverige. Och vad det gällde skatter så betalar hon egentligen ingen eftersom hon får bidrag för att hon går på SFI och från den bara betalar tillbaka en del. En del som vida understiger sjukvård, SFI, väl underhåll mm.
Då beklagar hon sig på Facebook och får medhåll från alla hennes latinovänner.
Rätta mig om jag har fel, men borde man inte anpassa sig till den miljö man kommer till? Borde man inte vara liiiite tacksam över att man får vara här? Hennes man har ett i Sverige eftertraktat arbete, så han klarar sig nog.
Men när man spyr galla över allt och alla i Sverige och kräver det ena och andra så så tycker jag faktiskt att man gått över gränsen. Så jag kastade ut henne från Facebook. Nu är det ju vinter och då ser man ju inte sina grannar i varje fall, men det ska bli kul till våren när de vill ha hjälp med något.
Kom inte till mig bara. Eller har jag fel?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se