Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2017

#METOO

Av Pink Ozzy - 21 oktober 2017 18:44

Nu har Linnéa Claeson dragit igång #METOO. Något som i mina ögon slagit både rätt och fel.
Mark Levengood tycker t ex att man är inte skyldig förrän mamma är dömd. Dessutom har både Timell och Kronér pekats ut som snuskgubbar.
Själv tycker väl jag att Mark i princip har rätt, MEN.
Är man inte skyldig så fort man begått brottet? Problemet är dock då att bestämma när man är skyldig. Är det förövaren som ska tycka att han är skyldig? Eller ska den utsatte tycka så? Eller kanske kompassen, grannen eller vännen? Nej, nog tycker jag väl att vi ska låta våra lagar råda och våra domstolar döma.
Men så har vi då kändisar och icke kändisar. En ickekändis kan dömas, sona sitt brott och sen gå vidare utan att någon får reda på det. En kändis är dock dömd redan samma sekund det kommer ut. Ta Timell som exempel. Han fick sparken, hans program togs bort och han kommer troligen under lång tid vara arbetslös. Bara det är ett mycket högt pris. Dessutom kanske han döms i domstol.
Men stopp! Har vi inte missat något nu?
Jo, alla de som under lång tid vetat om hans konstiga böjelser. Varför har inte dom agerat? Varför har ingen öppnat truten innan? Det här har ju tydligen pågått i 10 år. Eller är det så att chefer och andra bara sett till hans kändisvärlden i TV 4. Kan dom varit så cyniska att pengar fått råda? Och har de andra i personalstyrkan inte vågat säga något eftersom de varit rädda för den store och kände Timell?
I s f funderar jag ju på hur många till som blivit utsatta eller känt till någon snuskig chef, men inte vågat säga något för att de är rädda för sina jobb?
Som jag förstått det hela var att tanken i nuläget var väl att #METOO skulle belysa ett problem och inte jaga folk. Men jag kanske har fel.
Sen har vi en del som ifrågasätter varför man inte tar upp de brott som begås mot män, homosexuella, barn m fl. Men då vill jag säga stopp en andra gång. Låt #METOO bestå som den är. Vill någon belysa andra samhällsproblem så skapa en egen haschtagg eller Facebookgrupp.
Och framförallt bör alla som vet eller sett något reagera omgående. Att hålla käften gör dig till medbrottsling. Har du tänkt på det?

 
 
Ingen bild

Gammelsmurfen

28 oktober 2017 14:13

Svaret på frågan i ditt tredje stycke är barnsligt enkel. Men något som de flesta som kommenterar saken inte tänker på. Antagligen för att de vet att de har rätt. "För det har jag sett på TV och läst i tidningen" Antingen för att alla som påstår sig veta var MED när det hände eller har pratat med de utpekade och fått höra att det stämmer.

Nå svaret på frågan:

INGEN är (borde inte) vara dömd innan domstol sagt så. INGEN V E T om det stämmer eller inte av de flesta som uttalat sig.(Jo Timell och kvinnorna)
Men de som trots detta "vet" gör det troligen pga åsikter om de utpekade.Det ser man i kommentatorsfälten att många gånger kommer personliga åsikter om tex Timell.

Ibland händer att folk blir felaktigt utpekade av döttrar och fruar. För att den pekande har blivit sur eller för att vinna ett vårdnadstvistmål.

Pink Ozzy

1 november 2017 17:53

Helt rätt. Juridiskt dömd blir man först efter en rättegång. Men för ca 2 år sedan hände det att en äldre man mail växlade med en underårig flicka. Vad jag vet hände inget annat. Jag vet inte heller vad som stod i mailen. Trots detta fick han möjlighet att säga upp sig själv. Är han då dömd eller inte? Till saken hör kanske att det handlade om elev/personal på en skola.
Det du skriver om felaktigt utpekade av döttrar och fruar är nog tyvärr vanligare än man tror. Men du kan också av ren hämd falskeligen utpekas av en anställd högre chef för att du kommit dom på spåren med något fuffens. Jag har ett mycket bra exempel. Men så länge de betalar den ersättning den utpekade begär, eller ska vi säga mutpengar för att hålla tyst, är ju alla glada.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 18 mars 09:27

Det är nästan tragiskt hur norska skidlöperskor försöker förstöra sporten. Så fort något går emot dom så skyller dom på svenska åkare. Skulle de vara ensamma på en fotbollsplan och falla i mittcirkeln skulle de ändå skylla på en svensk åkare.  Sen ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 22:40

Från att ha sett Levin jobba på torpet tyckte jag att han absolut borde vara med till slutet. Det fanns några till plus att det ändrade sig lite under resans gång. Martina var i mina ögon en av mina favoriter. Och varför inte Perra. Men han åkte ju u...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 18:00

Varför så mycket hej och hå för ett riggat val? Alla vet ju vem som vinner. Allt annat vore ju en världssensation som inte kommer att inträffa. Det vore som om dom röstade fram Kalle 12 år .  Så andra länder behöver ju ingen ny politik utan det är ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 16:55

Idag var det en solig och fin dag om man tittar inifrån. Frugan var ute, vilket inte säger nånting för hon hår ut i alla väder. Jag matade fåglarna och då var det bara 1,5 grader.  Nej, jag satsade på sport istället. Klockan 8 startade Birkebeinren...

Av Pink Ozzy - Lördag 16 mars 09:24

Jonatan Unge är i mina ögon en djupt otrevlig typ som har utåt sett mycket höga tankar om sig själv. Om han har samma höga tankar om dig själv när han ligger på kammaren och tänker tvivlar jag på.  Detta innebär att han allt som oftast tar tvivelak...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards