Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2017

En femårig testpatrull

Av Pink Ozzy - 5 oktober 2017 10:47

Det är fördjävligt. Allt sedan förskolan har man från skolans håll varit hetl och fullt medveten om de problem som förekommer i en klass. Visserligen har en och annan lärare hållit masken och sagt att allt är bra, men detta bara för att rädda sitt eget skinn och ge sken av den perfekte läraren i den perfekta klassen. Men allt som oftast har deten stund senare dock visat sig vara rena katastrofen. Dessa ungar har Från fk-åk5 haft minst 5 lärare plus diverse vikarier. Men detta är en klass där det behövs 2-3 personer med pondus ien sådan klass. Under samma period har skolan haft ca 5-6 rektorer. 

Och det värsta är att det i grunden inte är barnens fel. Nåja, en har an kraftig diagnos, men den har eleven ju inte gett sig själv. Inom parentes kan väl sägas att min åsikt vad det gäller diagnoser kommer från diverse livsmedelstillsatser, miljö samt i viss mån genetiskt orsakat. 

Men alla andra ungar i den klassen är allt från jätterara till totalt oregerliga. Det gapas och skriks, grejer flyger i luften, bråk varenda rast, ingen argetsro och mycket annat. 

Vad har man då gjort under dessa år. Jo, i början hade man en icke behörig person som lärare. Hon ville ju inte tala om att hon räkte till och grunden las. Sedan fick de en mycket bra lärare i grunden, men som haft 3 tuffa år med en tuffklass och skulle väl mer eller mindre "varva ner" lite inför pensionen. Att det skulle gå åt helvete med det förstod jag redan från början. Den tidigare "läraren" fick numera agera assistent, men gick snart ner sig till ett lugnt och behagligt tempo. 

Efter detta fick eleverna en lärare som bl a var mitt uppe i en tuff skillsmässa. Läraren gapade och skrek, svor och levde mest rövare som det verkade. Man försökte lösa detta genom att under en kortare period sättta in extra personal i form av andra lärare och kurator. Men detta var ju endast tillfälligt och sporadiskt. 

Numera har de en duktig lärare, som dock inte heller kan dra hela lasset. Jag vet att bland tjejerna i klassen har flera gått hem och gråtit. En fick t o m åka in akut mitt i natten p g a magsmärtor och blod i urinen. Något som läkaren sa kunde vara stressrelaterad. 

När man nu påtalar detta så håller man i en het potatis. Jag som arbetar där ska överhuvudtaget inte uttala mig anser vissa. 

Det har hållit åtskilliga möten genom åren och nya är planerade i närtid. Men det har ju provats förr. Det fungerar ju inte. Man t o m flyttade på en elev som väl ansågs vara ledaren. Själv tror jag att han bara vill ha kärlek hemifrån. Något han långt ifrån tycks få tillräckligt. Men efter flytten var det lugnt....ett kort tag. Tills resterande gäng hade utsett en ny "ledare" . Nåja, det förekom ju ingen omröstning utan sådant brukar göras upp på annat sätt. Och sista ordet är nog inte sagt eftersom fler gör anspråk på just denna titel. Därav det eviga bråkandet skulle jag kunna tro. 

Men nu till titeln på detta inlägg. Som jag ser det har denna klass varit någon form av testpatrull under 5 år. Man har, trots högskoleutbildningar och kurser inte på något sätt kunnat hantera situationen utan den har escallerat under åren. 

Vems fel är då detta? Ja, främst är det föräldrarnas. Ja, det är inget snack. Ger man inte sitt barn den kärlekoch respekt den behöver letar den efter det som saknas någon annanstans. Och då hamnar dom i de stökiga grupperna. För där blir de ju sedda. Något som de ju vill, även om de säkert hade föredragit sina, hellst nyktra föräldrar. Det är dessa kids som om några år hamnar i gymnasiet och är lika vilsna där. De kommer att söka sig till nya grupperingar som tar emot dom. Vilka tror ni det är? Jo, de extrema grupperna, ingen nämnd och ingen glömd. 

Skyll inte allt på skolan, även om jag delvis gör detta här. För visst har skolan sin skuld. Men grunden. Grunden att stå på som kärlek, respekt för andra och annans egendom, respekt för folk från andra religioner, respekt mellan det manliga och kvinnliga könet mm lär man sig i hemmet. Skolan ska egentligen utbilda i de olika ämnen som finns på schemat . Det ska inte behöva gå åt halva lektioner för att tysta ner klassen, reda ut bråk mm. Men så är det nu i detta "testpatrull". Jag bävar inför vad som sker i denna klass när de går på högstadiet....

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 22 juni 09:41

Jag börjar må bättre och vill ge er ett tips. Jag gick in i väggen för fjärde gången. Jag tillhör dom som aldrig vill säga nej utan gräver ner hälarna i sanden och öser på. Tills det smäller? Denna gång fick jag efter ett drygt halvår även enormt on...

Av Pink Ozzy - Fredag 22 juni 09:27

Nu är jag både arg och upprörd. Igår besvarade jag en tweed, i mina ögon helt korrekt. Personen som mottog tråden ville dock inte uppfatta det så. Vi kan säga att han har en högre sammanfattning i ett mindre företag. Ett tag var han chef över mig. De...

Av Pink Ozzy - Fredag 22 juni 09:01

Vill önska alla mina läsare en trevlig midsommar. Och skulle ni råka dricka för mycket , lägg er ner och sov. Ställ inte till med något och börja absolut inte att bråka med folk. ...

Av Pink Ozzy - Fredag 15 juni 12:41

Nu tänker Eskilstuna införa att tiggare ska ha tillstånd. En siffra på 150 kronor om dagen för ett tillstånd. Och nu blir jag fundersam. Kan inte tigrarna bara flytta till kranskommunerna ? Vore det i s f inte bättre med ett nationellt förbud?Frågan ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 13 juni 09:25

Nu har Nordkorea och USA börjat träffas och prata. Igår var det första gången som Kim Jon-Un och Trump träffades för samtal. Efteråt blev jag ganska sur på alla journalister som kommer med sina s k expertutlåtanden. . Man ansåg bl a att det var ett t...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se