Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2017

En femårig testpatrull

Av Pink Ozzy - 5 oktober 2017 10:47

Det är fördjävligt. Allt sedan förskolan har man från skolans håll varit hetl och fullt medveten om de problem som förekommer i en klass. Visserligen har en och annan lärare hållit masken och sagt att allt är bra, men detta bara för att rädda sitt eget skinn och ge sken av den perfekte läraren i den perfekta klassen. Men allt som oftast har deten stund senare dock visat sig vara rena katastrofen. Dessa ungar har Från fk-åk5 haft minst 5 lärare plus diverse vikarier. Men detta är en klass där det behövs 2-3 personer med pondus ien sådan klass. Under samma period har skolan haft ca 5-6 rektorer. 

Och det värsta är att det i grunden inte är barnens fel. Nåja, en har an kraftig diagnos, men den har eleven ju inte gett sig själv. Inom parentes kan väl sägas att min åsikt vad det gäller diagnoser kommer från diverse livsmedelstillsatser, miljö samt i viss mån genetiskt orsakat. 

Men alla andra ungar i den klassen är allt från jätterara till totalt oregerliga. Det gapas och skriks, grejer flyger i luften, bråk varenda rast, ingen argetsro och mycket annat. 

Vad har man då gjort under dessa år. Jo, i början hade man en icke behörig person som lärare. Hon ville ju inte tala om att hon räkte till och grunden las. Sedan fick de en mycket bra lärare i grunden, men som haft 3 tuffa år med en tuffklass och skulle väl mer eller mindre "varva ner" lite inför pensionen. Att det skulle gå åt helvete med det förstod jag redan från början. Den tidigare "läraren" fick numera agera assistent, men gick snart ner sig till ett lugnt och behagligt tempo. 

Efter detta fick eleverna en lärare som bl a var mitt uppe i en tuff skillsmässa. Läraren gapade och skrek, svor och levde mest rövare som det verkade. Man försökte lösa detta genom att under en kortare period sättta in extra personal i form av andra lärare och kurator. Men detta var ju endast tillfälligt och sporadiskt. 

Numera har de en duktig lärare, som dock inte heller kan dra hela lasset. Jag vet att bland tjejerna i klassen har flera gått hem och gråtit. En fick t o m åka in akut mitt i natten p g a magsmärtor och blod i urinen. Något som läkaren sa kunde vara stressrelaterad. 

När man nu påtalar detta så håller man i en het potatis. Jag som arbetar där ska överhuvudtaget inte uttala mig anser vissa. 

Det har hållit åtskilliga möten genom åren och nya är planerade i närtid. Men det har ju provats förr. Det fungerar ju inte. Man t o m flyttade på en elev som väl ansågs vara ledaren. Själv tror jag att han bara vill ha kärlek hemifrån. Något han långt ifrån tycks få tillräckligt. Men efter flytten var det lugnt....ett kort tag. Tills resterande gäng hade utsett en ny "ledare" . Nåja, det förekom ju ingen omröstning utan sådant brukar göras upp på annat sätt. Och sista ordet är nog inte sagt eftersom fler gör anspråk på just denna titel. Därav det eviga bråkandet skulle jag kunna tro. 

Men nu till titeln på detta inlägg. Som jag ser det har denna klass varit någon form av testpatrull under 5 år. Man har, trots högskoleutbildningar och kurser inte på något sätt kunnat hantera situationen utan den har escallerat under åren. 

Vems fel är då detta? Ja, främst är det föräldrarnas. Ja, det är inget snack. Ger man inte sitt barn den kärlekoch respekt den behöver letar den efter det som saknas någon annanstans. Och då hamnar dom i de stökiga grupperna. För där blir de ju sedda. Något som de ju vill, även om de säkert hade föredragit sina, hellst nyktra föräldrar. Det är dessa kids som om några år hamnar i gymnasiet och är lika vilsna där. De kommer att söka sig till nya grupperingar som tar emot dom. Vilka tror ni det är? Jo, de extrema grupperna, ingen nämnd och ingen glömd. 

Skyll inte allt på skolan, även om jag delvis gör detta här. För visst har skolan sin skuld. Men grunden. Grunden att stå på som kärlek, respekt för andra och annans egendom, respekt för folk från andra religioner, respekt mellan det manliga och kvinnliga könet mm lär man sig i hemmet. Skolan ska egentligen utbilda i de olika ämnen som finns på schemat . Det ska inte behöva gå åt halva lektioner för att tysta ner klassen, reda ut bråk mm. Men så är det nu i detta "testpatrull". Jag bävar inför vad som sker i denna klass när de går på högstadiet....

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 10:38

Nu har det gått en vecka och partierna tycks stå i tre olika hörn. De rödgröna i ett hörn, Alliansen i ett annat och SD står med dumstruten i det tredje.  Vi har ett bra Sverige. Det som säger annat har... ... maktbegär och vill nå till toppen. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 sept 15:14

I morgon söndag är det du som bestämmer. Själv tänker jag rösta lite olika i de tre valen beroende på vad de åstadkommit under de senaste 4 åren, men även vad alliansen beskyller de rödgröna för att inte ha gjort, även om det helt klart borde varit f...

Av Pink Ozzy - Tisdag 4 sept 23:45

Idag fick en sd-politiker träda tillbaka. Han hade åkt på tok för mycket taxiresor. En annan M-politiker anklagades idag för att ha flugit i st för att ha tagit tåget. Och på det viset kan jag hålla på rätt länge. Men till vilken nytta? Media gräver...

Av Pink Ozzy - Tisdag 4 sept 10:03

När jag flyttade från Tyskland till Sverige som 12-åring på 60-talet kallades jag för Lillhitler, nasse och mycket annat. När jag bodde i Tyskland fick jag aldrig reda på vem denne Hitler var. Jag såg ett målat hakkors på en vägg när jag var sådär 5...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se