Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 29 september 2017

Lånehaj arlas vansinne

Av Pink Ozzy - 29 september 2017 10:06

Jag vet inte om du sett Lyxfällan, men det spelar inte så stor roll. Grejen är den att olika låneinstitut ( ett finare ord för ockrare ) lånar friskt ut pengar till höger och vänster. De kallas ofta för SMS-lån eller blankolån. Lån med upp till 150-160% ränta. D v s att om du lånar 10000 och inte betalar av något på ett år måste du då betala tillbaka 25000 istället!
Men som man ser i Lyxfällan så klarar många inte av detta utan tar nya lån hela tiden. Finns fall i programmet där folk ökar sin skuld med en halv miljon på bara ett år. Programmet tar dessutom bara upp ett fall per vecka. Hur många finns det i Sverige som sitter i samma sits?
Vad vill jag då med detta inlägg? Jo, att bankerna ska både tillåtas och tvingas till samkörning av sina låneregister så att den totala låneskulden hela tiden sätts i relation till inkomsten. Det ska inte vara möjligt att få 20000 i lön och göra av med 50000 varje månad genom diverse lån.
OK, då säger du kanske att det inte spelar någon roll och att bankerna/lånehajarna ju betalar om personen går i konkurs eller får skuldsanering. Men icke. Det är du och jag som får betala kalaset genom sämre räntor både när vi lånar och sparar.
Nej, registrerar alla låntagare så dom slipper förstöra sina liv. Alla har ju inte turen att få hjälp av Lyxfällan.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se