Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 8 april 2017

Nu var det Stockholms (o)tur

Av Pink Ozzy - 8 april 2017 13:56

Nu hände det i Stockholm. Tidigare i bl a London, Paris, Nice, St Petersburg och andra platser. Och det lär väl knappast vara slut med detta. Dårar och fanatiker kommer alltid att finnas.
Jag stör mig dock på en del saker. Direkt efter dådet förutsatte många på nätet att förövaren var en utlänning och de dödade svenskar. Nu vet vi att terroristen var från Uzbekistan, men det visste ingen direkt efter dådet. Skulle teoretiskt kunnat varit en svensk och 10 starköl som siktade in sig på några mörkhyade.....
Så man ska nog inte vara så snabb i sin bedömning tror jag. Jag har själv mött en narkotikapåverkad man i en bil på en motorväg en gång. Som tur hade jag redan hört det på radion och var på min vakt. Han siktade inte heller på mig, utan visste nog inte ens att han satt i en bil. Men han var vit och således ingen terrorist.
Jag tror inte heller att vi slipper dessa dåd framöver. Anledningarna är flera. En är att det inte står terrorist i pannan på dom. En annan är den slappa lagstiftningen. Jag tycker bl a att det ska vara fritt fram för Polis och SÄPO att göra "hembesök" hos vem som helst i jakt på sprängämnen, vapen o l. Varför inte? De behöver ju inte röja runt, men med rätt hund så skulle de nog hitta ett och annat. Jag tror att vi måste dithän.
Jag tror också att vi måste göra inskränkningar i vår rätt att tänka. Jag vet att det låter galet, men ponera att polisen får tag i någon som sprider IS-propaganda eller sympatiserar med sådana grupper? Nej, jag har ingen lösning och är i grunden emot att folk inte ska få tänka fritt, men vi kanske inte har något val framöver.
Men en sak har ju visat sig ganska klart. EU och Schengen har inte gjort Europa en säkrare plats att vara på.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se