Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2016

Alla bara gnäller

Av Pink Ozzy - 20 oktober 2016 11:08

Jag tycker att det är på tok för mycket gnäll på att vi skulle ha det dåligt i landet och att skatten är för hög o s v. Visst, en del roffar åt sig mer än andra. Ta t ex den där Karlsson på TV som har tjänat pengar på bl a raggarbilar och framförallt på flyktingboendet. Eller Bert Karlsson som tjänat ihop pengar på allt han kan, däribland flyktingboende. På just flyktingboendet har även sossen Emanuelsson gjort sig en rejäl hacka. Men liger felet hos dessa personer? Nej, de är bara lite smartare, jobbar lite mer och använder sig av möjligheten att lura tjänstemän inom kommun, landsting och stat. Hade det suttit rävar där så hade detta aldrig kunnat ske. Men de duktiga går ju till den privata sektorn. Inte alla, men en hel del. Tyvärr. Därför blir kommuner mm alltid blåsta av smartare affärsmän. 

Men deta är ju bara ett fåtal. Övervägande delen är ju på ett sätt vanligt folk som tjänar sina pengar och betalar sin skatt. Men det är just skatten man inte vill betala. Och det är här jag inte hänger med. Om man tar stat, kommuner och landsting så har alla en pennigbörs. För att betala något så måste det komma in något. D v s skattepengar. Inget in, inget ut. 

Alla vill ha perfekta vägar, skolor, äldrevård, sjukvård, polis, brandkår mm, men ingen vill betala?!?!?

Hur ska det gå till har ni tänkt? 

Visst, det slarvas en del med pengar, som ifallet flyktingboendet och även det stolpskottet som köpte in stödstrumpor för 6000:-/par. Undrar om det är offentliga uppgifter vem som köpte upp dessa. Han borde ju inte få ha jobbet kvar. Sen undrar man hur många fler sjuka avtal det finns. Så om vi räknar bort dessa avarter och funderar lite så kom jag fram till följande:


Jag vill inte bo i Afrika eller Asien p g a dåliga löner, varmt, fuktigt, och mycket annat. Öststaterna går ju fett bort. Sydamerika är det mycket våld och även dåliga löner. Oceanien skulle ju kunna vara ett alternativ, men jag vill kunna röra mig fritt utan risk för att ormar eller spindlar hälsar på i sängen så det går bort ändå. USA som alla gillar så skarpt är ett rent skitland med mycket våld, du måste betala in egna avgiter för vård, äldrevård och mycket mer. Dessutom kan ett land med 50% Trumpanhängare inte vara så frisk nånstans. Så nu är vi framme i Västeuropa. Jag gillar Spanien och Italien, men det är ju knappast något för den gemene svensken med tanke på arbetslösheten och lönerna. Sen har vi Frankrike som liksom Finland går bort p g a språket. De engelska öarna går bort eftersom de fortfarande kör på vänster sida och har på tok för många konstigheter för sig. Möjligen Skottland för att de har både natur och Whisky. Vad återstår nu? I stort sätt Tyskland, Österrike, Schweiz, Norge, Sverige och Be-Ne-Lux-länderna. OK, har man det såååå mycket bättre där att en flytt vore aktuell?  Ja, tycker du det ska du flytta och njuta. Men klaga inte på något då heller. 

Bor du kvar så sluta klaga över att du inte har det bättre än grannen. I så fall är det bara ditt eget fel. Jo, jag kan skriva så. Om du kände till min uppväxt och bakgrund skulle du säkert säga att det inte kommer att komma dit jag är nu och allt jag gjort och upplevt. Men det går utmärkt om man ger sig fan på det och köper saker när man gjort rätt för sig och inte via bankerna. Jag skulle t o m kunna acceptera en ökad skatt om jag visste att tomtarna jag berättade om ovan fick sparken och att man skötte sina finanser på ett bättre sätt. Sverige är ett fantastiskt land som har råd med både flyktingar och skatter. Det vi inte har råd med är folk som inte kan räkna och vill ha allt gratis. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 11:54

Ringde för ett tag sedan 112 när jag hade en mycket vinglig lastbil framför mig. De bad mig följa bilen tills polisen fick ut en bil som kunde följa och stoppa lastbilen. Innebar totalt ca x mil och jag ansåg att 40 kronor milen var en skälig ersätt...

Av Pink Ozzy - Tisdag 31 mars 11:15

Återigen är moderatledaren Ulf Kristersson mycket mån om att göra partipolitik av coronaviruset. Men det är ju lätt att ge 5000 kronor extra till sjuksköterskor och vilja att fler testades när man inte behöver stå för kostnaderna. Och varför bara 5...

Av Pink Ozzy - Tisdag 31 mars 10:49

Dagligen hör och läser man om antalet döda "i covid-19". Men dog de AV Covid-19 eller var det bara droppen som fick bägaren att rinna över? Hur många dog verkligen AV Covid-19? Hur många hade tex Kol, grav diabetes, svåra hjärt- eller lungproblem ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se