Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2016

Ingenting är gratis

Av Pink Ozzy - 6 oktober 2016 13:20

Blir förbannad på alla gnällspikar som klagar på skola, vård, omsorg, polis, vägar, o s v.
Har ni tänkt på att ingenting är gratis här i världen? Alla klagar, men ingen kommer med vettiga åtgärder. Nåja, en del kommer med den "fantastiska" åtgärden att kasta ur alla invandrare. Set man glömmer i sammanhanget är att besvara vilka som anses som invandrare. Är det t o m första, andra , tredje generation? När är man med andra ord INTE invandrare längre? Nota bene att det "svenska kungahuset " är franskt-tyskt-svenskt-brasilianskt och kanske något mer. Så, ska drottningen ut? Ska hon i s f ta kungen med sig? För nog ska väl samma regler gälla för alla?
Men nog om detta stolliga förslag. Även om både kungen och drottningen skickades till deras respektive hemländer så skulle inte det inbringa så mycket pengar. Nej , Sverige skulle stanna upp och ett totalt kaos skulle bryta ut. Varför? Men se dig omkring. Fullt med invandrare som idag är läkare, tandläkare plus en mängd arbeten som hederssvensken inte vill ha. För varför är det annars så många invandrare som kör bussar, städar, arbetar i tunnelbanans biljettkassor mm. Varför tar inte arbetslösa svenskar dessa fina arbeten? Men jag skrev ju nyss att det fick vara nog med detta stolliga förslag.
Vad har vi då för övriga förslag? Några andra stolleförslag är "att fördela pengarna bättre". Lätt att säga men svårare att utföra. Det var ju mängder av svenskar som gick på alliansens snack om att fastighetsskatten skulle bort. Vad hände? Den ersattes av en avgift så att många som har småhus nu betalar mer och de med stora betalar betydligt mycket mindre. Är det ett bra sätt att fördela pengarna rätt?
Eller är det rätt att de som arbetar ska betala mindre i skatt än de som har arbetat hela livet och får betala mer i skatt när de blir pensionärer? Är det verkligen rätt att en arbetare med en lön på 30000 ska få en skattesänkning och en pensionär på halva inkomsten en höjning?
Nej, nej, nej. Alla dessa förslag och genomförda "reformer" är ett nollsummespel och bara valfläsk. Det enda som hjälper är en ordentlig skattehöjning på alla fronter. Visst, det minskar köpkraften o s v, men vi kan ju inte fortsätta som vi gör nu , eller? Men det finns ju inte något parti som ens vågar att nysa ordet skattehöjning av rädsla från okunniga väljare. Tyvärr.
Vi har för få poliser. Vi har för få lärare. Vi har en bristfällig sjukvård från distriktsläkare via tandläkare, från sjuksköterska till överläkare. Vi har en undermålig åldringsvård. Vatten och avloppsledningar är så dåliga och byts ut i så långsam takt att det kommer att ta över 100 år innan alla är bytta. Långt dessförinnan har de rostat sönder och läcker både här och där.
Polisen kräver ett eget omnämnande. Här drar Alliansen ner antal poliser och håller igen deras löner och alla skyller på nuvarande regering. Hur tänker man egentligen?
Så sluta klaga och börja betala skatt. Man får det man betalar för. Inget in, inget ut. Är det så svårt att fatta?

 
ANNONS
 
resume editing services

resume editing services

8 oktober 2016 14:06

Thanks for this post, it is very interesting. I would like to share with you this internet source if you need more information about this topic.

http://edit-ing.services

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 10:15

Coronan sprider sig och vi är oroliga. Vi sådana tillfällen ställer Sverige upp bakom sin stadsminister. Sossarna gick fram med drygt 5 %. Inte så konstigt egentligen. Folk har börjat tänka igen. Löfvén gör dessutom ett bra jobb och tar inte ut sväng...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se