Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2016

Av Pink Ozzy - 12 juli 2016 09:31

Idag var det t o m svårt att sa rubrik. En person  gjorte mig ytterst besviken. Som alla vet är jag en ytterst tollerant person vad gäller minoriteter. Så själklart även muslimer. Men nu har denna tilltro fått sig en knäck. En muslimsk medarbetare som jag tyckte var mycket snäll, vänlig och trevlig har visat sig från sin "rätta" sida. Det böjade med att hon på Facebook anklagade USA för att bära ansvar för att någon självmordsbombare dödade flera 100 personer för någon vecka sedan i Bagdad. Både jag och en politisk aktiv medarbetare ifrågasatte detta, men den muslimske personen stod på sig och sa att "Jag vet att det är så. Alla vet det".

Några dagar senare taggades jag och min medarbetareav den  personen in en film med Hillary Clinton där hon pratade om ett visst samband mellan USA och Pakistan med mål att slå ner på ISIS. Jag frågade vad saken hade att göra med hennes åsikt om som hon skrev tidigare.Så gjorde även den andre arbetskamraten. Istället för ett vettigt svar kom det en mängd inlägg på arabiska från diverse figurer som med Facebooks skrala översättning delvis tedde sig rätt hotfull.

I stort sätt samtidigt la den muslimske personen det handla om ut ytterligare bilder med text. Dessa går inte att översätta, utan jag frågade personen om jag kunde få hjälp med översättningen.

Men icke. Istället kastades jag och min andre arbetskamrat ut från personens Facebookslista.

Nu ställer jag mig frågan hur jag ska ställa mig? Vi ska ju trots allt arbeta tillsammmans om en månad igen. Jo, en sak i sammanhanget är att personen anser att vi män är smutsiga och tar inte oss i hand vid t ex en hälsning. Ska jag hälsa personen med ett överraskande handslagnästa gvi träfas? Ska jag bara nonchalera personen? Ja, jag vet faktiskt inte, för tar man bort allt vad tro heter är personen ju trevlig. Men samtidigt verkar det ju vara en varg i fårakläder.ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 juli 2016 10:10

Jag läser med förfäran om alla onödiga olyckor i sommmar. Senast igår kväll var det en olycka i närområdet so gjorde att med dotter fick vänta 1,5 timmar i kö. Dagen innan var det en olycka på samma plats. Då var det en drågpåverkad, utan körkort i en avställd bil med körförbud som lyckades köra in i mitträcket. Långa köeräven där. Igår var det dessutom så att linjebussar, semesterresenärer, släpvagnsförare mfl tyckte att det tog för lång tid och använde sig av väggrenen. Resultatet blev att även denna proppades igen. Nu tänker vi att en ambulans eller brandbil måste komma fram.


HUR FAN TÄNKTE NI DÅ ?????????


Innebär att någon brinner inne i sin bil, finns risk att flera bilar antänds, finns risk att DU DITT DJÄVLA NÖT SOM HAR "BRÅTTOM" riskerar människoliv. Har du tänkt den tanken?

Om inte så...

...LÄMNA IN DITT KÖRKORT,  för du ska åka tåg.


Och detta var endast på en sträcka av ca 1 km, förutom det finns det 1000-tals mil väg till som det händer en massa olyckor på.

Och sen en sak till. Olyckan på Södertäljebron. Nu är det ju så att det KAN hända olyckor. En däckexplosion, en skurenmotor eller annat som inte föraren rår över. Det kan t o m vara så att han fick väja för att en semesterfirare hade för bråttom. Tycker i det läget att det är djupt tragiskt att folk skickar hot- och hatbrev till åkeriet. Dom kan väl inte rå för det! Och killen som råkade köra in i bron har väl fått lida nog ändå.

Så snälla människor.

VISA LITE MER HÄNSYN I TRAFIKEN OCH NJUT AV RESAN I S F ATT KANSKE GÖRA DEN TILL DIN SISTA FÄRD. DESSUTOM HAR DU OFTA MYCKET VÄRDEFULL LAST I FOR AV DIN FRU OCH DINA BARN I BILEN.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 6 juli 2016 09:40

Sakta, mycket sakta börjar jag ifrågasätta muslimerna i gemen. Visst, alla säger att de ljuger, krigor, går med burkor mm, mm. Visst, de går med någon form av huvudduk, men vem so beslutet om det vet jag inte. Jag har en vän som påstår att det är hon och ingen annan. Nu läser jag på hennes facebooksida och börjar ifrågasätta detta påstående.Men vitar det från böran.

Det skede en bombning av Bagdad för några dagar sedan. En idiot i en lastbil fyllt med sprängämnen kör in i en folkmassa och över 200 dör. Då skriver men vän att detta skulle vara en sammansvärjning mellan den sittande regeringen i Iraq och USA som har smält av bomben för att ge skulden till IS. Och personen skojar inte, utan är mycket allvarligt. Vad som är än mer skrämmande är att personen är lärare i Sverige, men av utländsk härkomst. Skrämmande när bildade människor för ut sådana åsikter, som sedan även kan läsas av personens egna elever.

Eleverna ja, detta är också ett litet kapitel jag börjar undra över. Vi har ju ett antal nyinflyttade på vår skula, vilket jag välkomnar. De är roliga, vänliga, snälla på alla sätt och vis. MEN, det finns några få som jag iNTE tror är så unga som de påstår. Konfronterar jag dom så märker man också att de ryggar tillbaka lite och har svar som låter som inlärda. Men å andra sidan, så länge de är som de är behåller jag detta för mig själv. Sen kan man alltid ifrågasätta denna åldersgräns. Har man aldrig gått i enskola i hela sitt liv så kanske den mentala åldern är lite lägre. Tänker man på vad de gått igenom är nog den mentala åldern högre. Om du förstår vad jag menar.

Jag skulle själv ha gjort precis samma sak som dom. Och generellt måste jag säga att det inte är flyktingarnas fel att det ser ut som det gör i världen just nu, utan dessa hänsynslösa smugglare som tjänar enorma pengar på att dränka folk i Medelhavet.


Av Pink Ozzy - 2 juli 2016 19:44

Hörde för något år sedan att folk blev irriterade över Zara Larsson. Själv förstod jag inte varför. Det man såg av henne på TV var ju knappast något att bli arg över.
Men efter hennes uttalande under Bråvallafestivalen förstår jag. Hur kan hon skriva att hon hatar alla killar bara för ett djävla nöt har ( enligt ännu inte säkra uppgifter ) våldtagit en kvinnlig besökare. Själv förvånar det hela mig. Hur fan kan något sådant hända " mitt i folk samlingen "? Men bortsett från sanningshalten i historien vänder jag mig med kraft mot Zara Larssons utspel när hon skriver "jag hatar killar".
Vad ska jag då kontra med? Med tanke på att ZL generaliserar som hon gör så kan jag kanske skriva:

Jag hatar alla som heter Zara Larsson.
Jag hatar alla tjejer.
Jag hatar alla kvinnliga artister.

Fattar du vad jag menar? Man KAN INTE generalisera allt och alla. Inte undra på att man t ex skriver att man inte vill ha flyktingar eller muslimer i vårt land. För om alla generaliserar på samma sätt är det lätt att sätta stämplar på ALLA flyktingar eller t ex muslimer så fort någon enstaka person gjort något.

Nej, de som utfört ett dåd ska självfallet straffas, men för den skull ska inte alla dras över en kam. Lär dig det Zara Larsson.
Jo en sak till. Varför sjöng du i s f på FOTBOLLS-EM? Det var ju bara killar som skulle spela där? Jo, för det gynnade väl din plånbok. Inte särskilt konsekvent. Eller?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se