Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 juni 2016

En katastrof som oroar

Av Pink Ozzy - 21 juni 2016 20:27

I vår skola har ca 10 lärare sagt upp sig. Rektor redan för flera månader sedan. Dessutom arbetar flera 50% p g a för hög arbetsbelastning. Det här gör att vi andra i personalstyrkan samt många elever nu mår ganska dåligt. Att inte veta om vi får en ny chef och om vi får lärare på alla platser är en fråga som alla nu funderar på.
Själv har jag sagt att jag provar ett tag och ser det inte ut att funka så hoppar jag också av.
Men vad har då gjort det hela så katastrofalt? Enligt många är det bristen på en lämplig rektor under längre tid samt bristfällig löneutveckling. För damerna och herrarna i kommuntoppen är det ju viktigare med låg skatt än högre lärarlöner. Misstänker att det även gäller rektorn. Med högre lön får man väl per automatik en rektor med rätt utbildning och skinn på näsan. Numera är ju ett rektorsområde som vilket chefsjobb som helst. Att då vara chef för 40-70 personer är ju inte helt enkelt. Lägger man därtill hundratals barn och deras föräldrar så blir det mer och mer en uppgift för fler än en enda person. Jag tror att de som skriver våra styrdokument måste tänka om. Rektorn får inte vara en blankett inse som ska fylla i diverse anmälningar dagarna i ända.
Men vi får väl se vad som händer. Sommaren är lång, så vi får hoppas att katastrofen reder upp sig.

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

29 juni 2016 17:23

Misstänker att det inte blir bättre till hösten.
Så länge våra politiker inte förstår att det måste finnas många VUXNA kring barnen så att alla barn blir sedda och lotsade in på rätt väg. Så länge kommer eländet att fortsätta.
Självklart skall de som jobbar med barn ha anständiga löner och arbetsförhållanden.
Problemet är liknande inom sjukvården.
De som inte säger upp sig innan de går in i väggen, blir sjukskrivna efter en tid eftersom de inte hinner med sitt jobb. Det behövs många fler armar, många fler som ser patienterna.
Men som med skolan: Det får ju inte kosta något. Tänk så hemskt om man blev tvungen att höja skatterna. Tänk om den övre medelklassen och de rika blev tvungna att vara solidariska med sina medresenärer i denna resa från ett intet till ett nytt ingenting som vi alla gör.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se