Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 juni 2016

En katastrof som oroar

Av Pink Ozzy - 21 juni 2016 20:27

I vår skola har ca 10 lärare sagt upp sig. Rektor redan för flera månader sedan. Dessutom arbetar flera 50% p g a för hög arbetsbelastning. Det här gör att vi andra i personalstyrkan samt många elever nu mår ganska dåligt. Att inte veta om vi får en ny chef och om vi får lärare på alla platser är en fråga som alla nu funderar på.
Själv har jag sagt att jag provar ett tag och ser det inte ut att funka så hoppar jag också av.
Men vad har då gjort det hela så katastrofalt? Enligt många är det bristen på en lämplig rektor under längre tid samt bristfällig löneutveckling. För damerna och herrarna i kommuntoppen är det ju viktigare med låg skatt än högre lärarlöner. Misstänker att det även gäller rektorn. Med högre lön får man väl per automatik en rektor med rätt utbildning och skinn på näsan. Numera är ju ett rektorsområde som vilket chefsjobb som helst. Att då vara chef för 40-70 personer är ju inte helt enkelt. Lägger man därtill hundratals barn och deras föräldrar så blir det mer och mer en uppgift för fler än en enda person. Jag tror att de som skriver våra styrdokument måste tänka om. Rektorn får inte vara en blankett inse som ska fylla i diverse anmälningar dagarna i ända.
Men vi får väl se vad som händer. Sommaren är lång, så vi får hoppas att katastrofen reder upp sig.

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

29 juni 2016 17:23

Misstänker att det inte blir bättre till hösten.
Så länge våra politiker inte förstår att det måste finnas många VUXNA kring barnen så att alla barn blir sedda och lotsade in på rätt väg. Så länge kommer eländet att fortsätta.
Självklart skall de som jobbar med barn ha anständiga löner och arbetsförhållanden.
Problemet är liknande inom sjukvården.
De som inte säger upp sig innan de går in i väggen, blir sjukskrivna efter en tid eftersom de inte hinner med sitt jobb. Det behövs många fler armar, många fler som ser patienterna.
Men som med skolan: Det får ju inte kosta något. Tänk så hemskt om man blev tvungen att höja skatterna. Tänk om den övre medelklassen och de rika blev tvungna att vara solidariska med sina medresenärer i denna resa från ett intet till ett nytt ingenting som vi alla gör.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se