Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 4 juni 2016

Vem kan man lita på?

Av Pink Ozzy - 4 juni 2016 11:16

För många år sedan sjöng Mikael Wiehe låten "Vem kan an lita på?" . En fråga som fortfarande är högaktuell.  Eller vad sägs om de ständigt ljugande politikerna? Ingen nämd och ingen glömd. Jo, jag kan inte låta bli Romson i Miljöpartiet. Vilket stolpskott !

Sen har vi fackförbundet Kommunal som ställer till det å det grövsta med naket på scenen och dyra krognotor mm.

Och senast för någon dag sedan framkom det att svenska kyrkans personal åker utomlands och har spenderbyxorna på. Man kallar det för "kurs" när man drar till Istanbul av alla städer. Om det ändå varit en protestantisk stad i ett land som respekterar de mänskliga rättigheterna. Turkiet respekterar t ex inte kurderna och vill inte gärna ha in flyktingar. Och vi pratar inga småpengar. Det var ju miljoner som försvann till höger och vänster istället för att gå till mer behövande.

Varje gång så ojar vi oss eftersom vi ser dessa pengar. Vi ser att det är pengar från kyrkoskatten ( själv har jag gått ur kyrkan för 100 år sedan ). Vi ser att det är Kommunals medlemmars pengar som spenderas.

Det vi dock inte ser eller bryr oss om är att varenda företag spenderar stora summor på representation. Vissa företag säger visserligen till sina anställda att det inte finns några gratis luncher, men det fortgår ändå. Och det finns inga gratis luncher, middagar, presenter, resor mm. Allt ska någon betala. Och då säger många att " det gör ju företagen".

SÅ FAN HELLER !

Tror du att de har en egen sedelpress eller snyter pengar ur näsan? Nej, det är pengar som du har betalat för din vara. En viss summa går rakt ner i luncher, middagar, presenter, resor mm. Så om du t ex köper makaroner för 15:- så går lite till affären, lite till tillverkaren, lite till distributören o s v. Köper du desutom något från länder med med lite korruption så ska en tillverkare ha lite till sin fest, den eller de han köper råvaran ifrån, den han köper förpackningen ifrån, distributörerna, affärer och dierse andra mutkolvar.

Så vem det än är så är det vi som betalar. Tro inget annat.


 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

11 juni 2016 07:47

Som en händelse är SF illa ute nu en vecka senare. Stora utgifter. Skatteparadis. Tveksamma sätt att uppträda...

Medlem i kyrkan... Nä det var länge sedan det... "Vi skulle se skillnaden mellan gudstjänst och fotbollsmatch" var EN av orsakerna till resa. Ska man skratta eller gråta, det är frågan

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se