Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 23 april 2016

Det var en gång....

Av Pink Ozzy - 23 april 2016 10:27

Det fanns en tid som hette sextio och sjuttiotal. Vi beskattades uppemot 50%. Då talar jag om oss "vanlig". De besuttna fick betala ännu mer. "De har ju råd" hette det då.

På den tiden hade vi både bank, försäkringskassa, färghandel, ICA och Konsum i byn. Vi gav ungarna spargrisar som de gick till banken med så de kunde sätta in pengarna. Det fanns en fungernade äldrevård som brydde sig om de äldre . Visserligen var väl peronaltähetenbetydligt större, men vad gjorde det? Det var ju bättre att de gjorde lite på t ex ett ålderdomshem än inget alls hemma.


Men tiderna förändras. Numera blåser kalla vindar vart man än tittar. De "vanliga" betalar ca 30% i skatt och de besuttna ofta ännu mindre. I vår by har vi varken försäkringskassa, bank eller färghandel kvar. Bankerna finns i kommunens huvudort. Men kom inte dit med någon spargris. Bankerna där tar inte emot pengar ! ! ! ! "Försäkringskassan" är någon form av minikontor där man står mittemot en person och pratar om sitt ärende. Vid bordet till vänster har "skatteverket" sitt "kontor" och tillhöger anmäler man sig om man ska träffa en handläggare på Arbetsförmedlingen. Men för att överhuvudtaget kunna prata med dom face to face måste du antingen ha bil eller betala 60:- för en t o r-biljett.

Av ICA och Konsum har vi bara en utmärkt ICA-affär kvar. Och jodå, ålderdomshemmet är kvar. Numera med mindre personal som dessutom inte tycks ha tid för sina "kunder". Jag bor nära hemmet och igår kom en mycket gammal kvinna t därifrån i på tok för lite kläder. Jag frågade vart hon var på väg och fick några mycket förvirrade svar tillbaka. Jag tog damen under armen och fick som ett brudpar sakta tillbaka. Innanför hemmets dörrar fanns 2 v personalen. De tittade slött upp, åt vidare på sin tårtbit och sa ungefär " jaha, där kommer du tillbaka". Sorgligt. Vad hade de hoppats på? Att den snälla damen skulle dö därute?

Men så är nu tiderna numera. Alla ska roffa åt sig. Man vill självfallet ha skola, vård, omsorg, vägar och allt det andra, men de vill inte betala skatt. Vi kanske ska börja som i t ex Nordkorea och tvinga folk till att jobba  med t ex vägar och annat några år. Då kan vi ju hålla kostnaderna nere. De får mat och husrum, jobba 12-15 timmar om dan och en hundring på fickan. Vem vet, vi kanske kan sänka skatterna ännu mer.....

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

23 april 2016 18:15

Det är konstigt hur bra det skulle bli om vi bara fick sänkta skatter och privatiseringar av vår gemensamma egendom och hur illa det blev.
Ännu konstigare är det att socialdemokratin gick på smörjan från de borgerliga partierna.
I dag förefaller socialdemokratin vara samma parti och ha samma program och idéer som folkpartiet hade på 50-60-talet.
Men det är klart, det socialdemokratiska partiet skapades för att motverka vad som sedan kom att bli bolsjevikerna i öst. Det ingick i den borgerliga planen för samhällsutvecklingen.
Vad är då annat att vänta?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se