Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 23 april 2016

Fega föräldrar skadar sina barn

Av Pink Ozzy - 23 april 2016 10:02

Tyvärr mår fler och fler barn mycket dåligt i skolan. Jag ser detta på nära håll och mår själv dåligt av att man inte räcker till. Vad är då anledningen till detta?Är det barnens fel, ellerär de annorlunda numera?

Nej, felet heter FÖRÄLDRAR. Det är föräldrar som gör att barnen mår psykiskt dåligt. Vad jag menar är följande.

Föräldrar arbetar idag mer och mer. Både för att de måste eftersom arbetsgivaren ställer kravet, eller för att de själva vill. Det gäller ju att upprätthålla statusen med stor TV, fin bil och utladsresor. Dessutom ska hela familjen hellst ha både dator och telefon. Men hallå, tala om för mig VARFÖR en unge på 6-7 år ska ha en telefon för flera tusen med sig i skolan?

I in brist på tid ser föräldrarna också till attbarnen både får dator, internet samt en massa spel. Gärna spelmed en minålder på 15 eller 18 år fast desjälva kanske är 10. Allt för att "trösta" barnet och för att minimera sina egna skuldkänslor.

Sedan lägger man lite grädde på moset genom att hållla med barnen när de kommer hem och beklagar sig över skolan. Man sätter sig ner och skriver arga mejl eller kommentarer på Facebook. Dettaa utan att först kontaktat skolan på ett värdigt och trevligt sätt. Nej,man hugger som en kobra utan att först kolla de faktiska förhållanden.

Jag har själv suttit med några gånger när föräldrar eller skolan kräver ett möte. I nästan samtliga fall är det taggarna ut direkt. Sedan har deras egna barn alltid rätt och skolan alltid fel. Säger man att en elev har gjort si eller så så har eleven inte gjort det, eller så har någon annan gjort något först. O s v. Det gäller ju här att framstå som barnens främste beskyddare, fast de i verkligheten raserar ett ibland långt och mödosamt arbete i skolan.

Enligt många föräldrar är ju de flesta skolor samt dess personal helt pantade. De varken kan eller vet något. Så varför de själva inte blir lärare är för mig en fullständig gåta.

Men gör så här. Nästa gång ni tar 1 eller 2 semesterveckor utan era barn ( som ofta får vara hos farmor eller mormor ) skippa utlandet. Gå till skolan några veckor och sätt er in i de problematik som finns idag. Jag lovar att många kommer att förändra sin bild av skolan radikalt. Men jag tror att ingen vågar det. Då försvinner ju deras hat för skolan och dess personal och då måste de ju hata något annat.

När jag ställer mig framför en 7-åring och säger "Sluta med det där" och får till svar "Du får inte röra mig för då talar jag om det för pappa och dåringer han polisen" så känns det ju som att föräldrarna har lämnat litefel information till sitt barn.

Får jag inte minst 100 kommentarer så visar detta ju bara att jag har rätt. Eller?


 
ANNONS
 
Cija

Cija

23 april 2016 10:30

Jag kan bara hålla med dig i det du skriver! :)

http://cija.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

23 april 2016 10:50

Tack min vän.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

23 april 2016 10:40

Eller så bevisar det hur få som läser/följer dig ;-)...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

23 april 2016 10:49

Ha ha, ja det är nog mest det.

 
Gubbfan

Gubbfan

23 april 2016 18:06

Men vi är några som läser vad du skriver i alla fall.
Och vi tar in dina tankar och ger dig rätt.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

23 april 2016 19:01

Tack vännen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se