Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 23 april 2016

Fega föräldrar skadar sina barn

Av Pink Ozzy - 23 april 2016 10:02

Tyvärr mår fler och fler barn mycket dåligt i skolan. Jag ser detta på nära håll och mår själv dåligt av att man inte räcker till. Vad är då anledningen till detta?Är det barnens fel, ellerär de annorlunda numera?

Nej, felet heter FÖRÄLDRAR. Det är föräldrar som gör att barnen mår psykiskt dåligt. Vad jag menar är följande.

Föräldrar arbetar idag mer och mer. Både för att de måste eftersom arbetsgivaren ställer kravet, eller för att de själva vill. Det gäller ju att upprätthålla statusen med stor TV, fin bil och utladsresor. Dessutom ska hela familjen hellst ha både dator och telefon. Men hallå, tala om för mig VARFÖR en unge på 6-7 år ska ha en telefon för flera tusen med sig i skolan?

I in brist på tid ser föräldrarna också till attbarnen både får dator, internet samt en massa spel. Gärna spelmed en minålder på 15 eller 18 år fast desjälva kanske är 10. Allt för att "trösta" barnet och för att minimera sina egna skuldkänslor.

Sedan lägger man lite grädde på moset genom att hållla med barnen när de kommer hem och beklagar sig över skolan. Man sätter sig ner och skriver arga mejl eller kommentarer på Facebook. Dettaa utan att först kontaktat skolan på ett värdigt och trevligt sätt. Nej,man hugger som en kobra utan att först kolla de faktiska förhållanden.

Jag har själv suttit med några gånger när föräldrar eller skolan kräver ett möte. I nästan samtliga fall är det taggarna ut direkt. Sedan har deras egna barn alltid rätt och skolan alltid fel. Säger man att en elev har gjort si eller så så har eleven inte gjort det, eller så har någon annan gjort något först. O s v. Det gäller ju här att framstå som barnens främste beskyddare, fast de i verkligheten raserar ett ibland långt och mödosamt arbete i skolan.

Enligt många föräldrar är ju de flesta skolor samt dess personal helt pantade. De varken kan eller vet något. Så varför de själva inte blir lärare är för mig en fullständig gåta.

Men gör så här. Nästa gång ni tar 1 eller 2 semesterveckor utan era barn ( som ofta får vara hos farmor eller mormor ) skippa utlandet. Gå till skolan några veckor och sätt er in i de problematik som finns idag. Jag lovar att många kommer att förändra sin bild av skolan radikalt. Men jag tror att ingen vågar det. Då försvinner ju deras hat för skolan och dess personal och då måste de ju hata något annat.

När jag ställer mig framför en 7-åring och säger "Sluta med det där" och får till svar "Du får inte röra mig för då talar jag om det för pappa och dåringer han polisen" så känns det ju som att föräldrarna har lämnat litefel information till sitt barn.

Får jag inte minst 100 kommentarer så visar detta ju bara att jag har rätt. Eller?






 
 
Cija

Cija

23 april 2016 10:30

Jag kan bara hålla med dig i det du skriver! :)

http://cija.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

23 april 2016 10:50

Tack min vän.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

23 april 2016 10:40

Eller så bevisar det hur få som läser/följer dig ;-)...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

23 april 2016 10:49

Ha ha, ja det är nog mest det.

 
Gubbfan

Gubbfan

23 april 2016 18:06

Men vi är några som läser vad du skriver i alla fall.
Och vi tar in dina tankar och ger dig rätt.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

23 april 2016 19:01

Tack vännen

 
Ingen bild

Patrik

27 april 2020 09:53

Oftast är felet på morsan, dom brukar ju vara fega äckliga fitthoror som vägrar stadga sig, sen bryr dom sig mer om något falskt samhälle än sina egna nära och kära. Fy fan för dessa horor till morsor. Sen är det klart farsan blir likadan, annars hade ju horäcklet dragit iväg och blivit någon nysvensks knulldocka. Annars ser jag många brister i din logik, det finns mer som är fel än bara föräldrarna.

Pink Ozzy

28 april 2020 10:11

Jaha, och så här låter det när nättroll skriver kommentarer. Tänkte först inte släppa igenom det, men tycker att alla ska få se vilka töntar som finns på nätet. Dock var detta den förste på över 10 år, så de är inte många de små äcklen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 19 mars 08:56

Jag satt nu på morgonen och funderade mig in i en specifik tidsepok då jag själv levt. Låter kanske lite flummigt,  men tänk efter själv. Du kanske bör vara pensionär för att få ut något av det.  Jag utgick från nutid och det som händer kring mig. ...

Av Pink Ozzy - Måndag 18 mars 09:27

Det är nästan tragiskt hur norska skidlöperskor försöker förstöra sporten. Så fort något går emot dom så skyller dom på svenska åkare. Skulle de vara ensamma på en fotbollsplan och falla i mittcirkeln skulle de ändå skylla på en svensk åkare.  Sen ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 22:40

Från att ha sett Levin jobba på torpet tyckte jag att han absolut borde vara med till slutet. Det fanns några till plus att det ändrade sig lite under resans gång. Martina var i mina ögon en av mina favoriter. Och varför inte Perra. Men han åkte ju u...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 18:00

Varför så mycket hej och hå för ett riggat val? Alla vet ju vem som vinner. Allt annat vore ju en världssensation som inte kommer att inträffa. Det vore som om dom röstade fram Kalle 12 år .  Så andra länder behöver ju ingen ny politik utan det är ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 16:55

Idag var det en solig och fin dag om man tittar inifrån. Frugan var ute, vilket inte säger nånting för hon hår ut i alla väder. Jag matade fåglarna och då var det bara 1,5 grader.  Nej, jag satsade på sport istället. Klockan 8 startade Birkebeinren...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards