Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 13 mars 2016

Livstids avstängning för dopare

Av Pink Ozzy - 13 mars 2016 10:25

Nu var det dags igen. Denna gång var det "svenskan" Aregawi som testats positivt. Men det är klart att Aregawi trodde att det var vitaminer. Så är det ju och har alltid varit så. 

I samma veva tas Maria Sjarapova för att fuska med samma dopingpreparat. Under veckan fick vi dessutom höra att ytterligare 99 personer testats positivt för att ha använt preparatet. 

Sedan tidigare har vi också hört att ryssarna är ena djäklar på att proppa i sig skiten. Men de har ju nu delvis blivit avstängda. Man funderar dessutom att stänga av fler nationer från internationella tävlingar. Närmast på tur tycks bl a Etiopien och Kenya vara. 

Men det är ju bara toppen på ett isberg. D v s det är bara de som inte lyckats dölja att de proppar i sig skiten. Jag tillhör ju dom som tror att många amerikaner på 80 och 90-talet var dopade på ett eller annat sätt. Och inte bara dom. Ryssar, finnar, östtyskar och andra öststadsländer provade väl ut fler dopningspreparat än vanliga mediciner på sina idrottare. 

Nej, stryk alla rekord. Sedan ska varje utövare testas internationellt av justa testpatruller. INGEN ska känna sig säker. Tas de sedan för dopning ska de omgående stängas av på livstid. 

Varför?

Jo, det finns flera anledningar. Bla följande:

  1. Den verklige vinnaren får intestå överst på prispallen som han/hon förtjänar. 
  2. Den verklige vinnaren får ju inte de sponsorpenar som den borde eftersom man ju inte satsar så mycket på någon som inte vinner
  3. Det är även bevisat att, även om man slutar dopar sig, man har tränat upp kroppen så att bl a muskelmassan består om man underhåller den.

Som det är idag tror jag knappt någon idrottare. Har du själv undrat över det norska skidundret? OK, de kan ha kommit på något fanstastiskt skidunderlag, men då borde andra länder fått nys om det. Har de hittat en supervalla? Troligen inte. Det snacket är flera årtionden gammal. Så frågan kvarstår. Hur kommer det sig att en litet land kan få, inte bara en utan mängder av bra skidåkare. Nja, jag vet inte riktigt vd jag ska tro. 

Och nu är det ju OS. Hur många är eller har varit dopade före och under OS? Vi får väl se under sommare vem som blir den förste att åka dit. Vi får väl bara hoppas att alla testats de senaste åren av godkända kontrollanter som inte styrs av pengar eller regeringar. 

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 mars 2016 21:13

Från en artikel i Aftonbladet

Därför är Norge bäst
Flest skidåkare!
Norge: 3000
Finland: 1050
Sverige: 945
Antal Fis-licensierade åkare, alltså juniorer och seniorer som elitsatsar.

Flest herråkare i eliten!
Norge: 89
Sverige: 45
Finland: 31
Antal åkare som tog poäng i världscupen plus den mindre Skandinaviska cupen förra vintern. På damsidan är siffrorna betydligt jämnare.

Mest pengar!
Norge: 80 miljoner kronor
Sverige: 50 miljoner kronor
Finland: 20 miljoner kronor
Omsättning per år.

Flest klubbar!
Norge: 850
Sverige: 800
Finland: 400
Bara aktiva föreningar är inräknade.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

14 mars 2016 08:00

Ja, men siffror kan tydas hur som haver. Jag tyder dom så här: I det första fallet så kan Norge mycket väl ha fler skidåkare än Sverige. Men sen kan vi ju fråga oss om de definierar skidåkare och när de ska in i statistiken på samma sätt?
Att de har fler åkare i eliten kan ju helt klart bero på att de intagit otillåtna medel. Jag säger fortfarande att de "kan" och inte "har".
Att de sedan dessutom har mest pengar kan också stärka min tes att de med hjälp av pengar köpt sig ett och annat.
Efter Finlands dopingavslöjanden för några år sedan är jag inte främmande för något. Därmed inte sagt att Norge intar förbjudna medel utan att de i nuläget fullt lagligt intar medel som kommer att bli förbjudna framöver.....

 
Gubbfan

Gubbfan

19 mars 2016 20:31

Men...
Varför så upprörd?
Varför betyder sport och idrott så mycket?
Det finns väl saker som är oändligt viktigare än några idrottsarbetares sätt att också få in pengar till mat och hyra?
Människoslakten i Mellanöstern eller begynnande svältkatastrofer i Afrika och i bortre Asien med folkvandring och oändligt elände som följd?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

19 mars 2016 21:28

Idrott är inte en kamp på liv och död.
Det är mycket allvarligare än så....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:50

När jag går in på Twitter hittar jag dagligen upp till 5,6 tweets från Trump. Han verkar söka legitimitet för sina dumheter på Twitter. Samtidigt fu deras jag på om han hinner med att jobba nångång? Kan det vara så att han har en spökskrivare? Tyck...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:34

När jag var liten, vilket är länge sedan, tyckte man att julen nästan var årets höjdpunkt. Julen började inte i oktober utan första advent. Men det var just inget mer än en styr adventskrans av granne har och levande ljus. Julafton firades under min...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:49

Nu MÅSTE vi börja ta ställning. Miljön blir mycket snabbt sämre och jag är rädd för att vi passerat räddningsgränsen. Vi har det senaste året ökat våra utsläpp med 2%. U der min livstid har jordens befolkning ökat från ca 2 till 7,5 miljoner. Detta k...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:05

Ja det är bara att buga och tacka fru Merkel som gjort så mycket för Tyskland, EU och världen. Först Obama och nu Merkel. 2 giganter som har skött sina respektive jobb på ett mycket bra sätt. Merkel är allt annat än glamour, utan ägnade sitt liv åt s...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 dec 19:00

Stacy Dooley (tror jag hon heter) gör mycket bra och känslosamma program. Denna gång var det om kvinnohatet i Ryssland. Det var fördjävligt att se på. 10000 kvinnor dödas av sina män varje och och 36000 utsätts för våld varje dag i Ryssland! Helt s...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se