Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 13 mars 2016

Livstids avstängning för dopare

Av Pink Ozzy - 13 mars 2016 10:25

Nu var det dags igen. Denna gång var det "svenskan" Aregawi som testats positivt. Men det är klart att Aregawi trodde att det var vitaminer. Så är det ju och har alltid varit så. 

I samma veva tas Maria Sjarapova för att fuska med samma dopingpreparat. Under veckan fick vi dessutom höra att ytterligare 99 personer testats positivt för att ha använt preparatet. 

Sedan tidigare har vi också hört att ryssarna är ena djäklar på att proppa i sig skiten. Men de har ju nu delvis blivit avstängda. Man funderar dessutom att stänga av fler nationer från internationella tävlingar. Närmast på tur tycks bl a Etiopien och Kenya vara. 

Men det är ju bara toppen på ett isberg. D v s det är bara de som inte lyckats dölja att de proppar i sig skiten. Jag tillhör ju dom som tror att många amerikaner på 80 och 90-talet var dopade på ett eller annat sätt. Och inte bara dom. Ryssar, finnar, östtyskar och andra öststadsländer provade väl ut fler dopningspreparat än vanliga mediciner på sina idrottare. 

Nej, stryk alla rekord. Sedan ska varje utövare testas internationellt av justa testpatruller. INGEN ska känna sig säker. Tas de sedan för dopning ska de omgående stängas av på livstid. 

Varför?

Jo, det finns flera anledningar. Bla följande:

  1. Den verklige vinnaren får intestå överst på prispallen som han/hon förtjänar. 
  2. Den verklige vinnaren får ju inte de sponsorpenar som den borde eftersom man ju inte satsar så mycket på någon som inte vinner
  3. Det är även bevisat att, även om man slutar dopar sig, man har tränat upp kroppen så att bl a muskelmassan består om man underhåller den.

Som det är idag tror jag knappt någon idrottare. Har du själv undrat över det norska skidundret? OK, de kan ha kommit på något fanstastiskt skidunderlag, men då borde andra länder fått nys om det. Har de hittat en supervalla? Troligen inte. Det snacket är flera årtionden gammal. Så frågan kvarstår. Hur kommer det sig att en litet land kan få, inte bara en utan mängder av bra skidåkare. Nja, jag vet inte riktigt vd jag ska tro. 

Och nu är det ju OS. Hur många är eller har varit dopade före och under OS? Vi får väl se under sommare vem som blir den förste att åka dit. Vi får väl bara hoppas att alla testats de senaste åren av godkända kontrollanter som inte styrs av pengar eller regeringar. 

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 mars 2016 21:13

Från en artikel i Aftonbladet

Därför är Norge bäst
Flest skidåkare!
Norge: 3000
Finland: 1050
Sverige: 945
Antal Fis-licensierade åkare, alltså juniorer och seniorer som elitsatsar.

Flest herråkare i eliten!
Norge: 89
Sverige: 45
Finland: 31
Antal åkare som tog poäng i världscupen plus den mindre Skandinaviska cupen förra vintern. På damsidan är siffrorna betydligt jämnare.

Mest pengar!
Norge: 80 miljoner kronor
Sverige: 50 miljoner kronor
Finland: 20 miljoner kronor
Omsättning per år.

Flest klubbar!
Norge: 850
Sverige: 800
Finland: 400
Bara aktiva föreningar är inräknade.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

14 mars 2016 08:00

Ja, men siffror kan tydas hur som haver. Jag tyder dom så här: I det första fallet så kan Norge mycket väl ha fler skidåkare än Sverige. Men sen kan vi ju fråga oss om de definierar skidåkare och när de ska in i statistiken på samma sätt?
Att de har fler åkare i eliten kan ju helt klart bero på att de intagit otillåtna medel. Jag säger fortfarande att de "kan" och inte "har".
Att de sedan dessutom har mest pengar kan också stärka min tes att de med hjälp av pengar köpt sig ett och annat.
Efter Finlands dopingavslöjanden för några år sedan är jag inte främmande för något. Därmed inte sagt att Norge intar förbjudna medel utan att de i nuläget fullt lagligt intar medel som kommer att bli förbjudna framöver.....

 
Gubbfan

Gubbfan

19 mars 2016 20:31

Men...
Varför så upprörd?
Varför betyder sport och idrott så mycket?
Det finns väl saker som är oändligt viktigare än några idrottsarbetares sätt att också få in pengar till mat och hyra?
Människoslakten i Mellanöstern eller begynnande svältkatastrofer i Afrika och i bortre Asien med folkvandring och oändligt elände som följd?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

19 mars 2016 21:28

Idrott är inte en kamp på liv och död.
Det är mycket allvarligare än så....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 24 april 09:47

Ibland vill man bara gråta så det sprutar ur ögonen. Hade just stigit upp och lyssnade på 8-nyheterna på radio. De meddelade att 2 barn hade mördats och att en man och en kvinna var inblandad. Senare framkom det att mannen också var svårt skadad.  De...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 19:37

En stor andel kommuner vägrar ge tillstånd till vindkraft. Det kan i o f s vara OK. Men det ska kosta. Att säga att vi häruppe behöver inte elen, vi har redan vattenkraft. Det är ett rätt barnsligt och lågt sätt att försöker stoppa vindkraftverk. S...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 09:48

Egentligen är det skrämmande hur folk kan utsätta sig för livsfarlig dopning i s f att hjälpa till att få stopp på eländet. Jag tänker just nu på 2 fall. Det ena är någon form av OS för dopade, även om de då inte får använda sig av orden Olympiska sp...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 april 09:23

I dagens Aftonbladet läser jag om min förening Leksands IF dom jag hållit på sen 1967. När de vann SM-guld eller åkte ner. Det var alltid Leksand i mitt hjärta.  Men efter det jag läste idag får vi väl se om jag inte köper mig en Moradräkt istället...

Av Pink Ozzy - Söndag 21 april 17:01

Ett av mina barnbarn skulle på kalas. Hon fick skjuts av dom som höll i kalaset. Min dotter satt hemma och kollade hur dom åkte. Hon och barnbarnet har en app precis som resten av familjen så de alltid ser var dom befinner sig.  De såg också att fö...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards