Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 februari 2016

Den stora folkflytten

Av Pink Ozzy - 10 februari 2016 10:18

Nu har det hänt! Ve och fasa! ett 15-tal ensamkommande flyktingbarn ska placeras på vår ort och ve och fasa, gå i vår skola. Så nu ärhela samhället i uppror. Men man säger inte rent ut att de av någon orsak what so ever, inte vill ha barnen där, utan man klagar i första hand på att kommunen inte har informerat "på rätt sätt".  Men så här är det i klarspråk på de flesta orterna.

Det är inte själva barnen man är orolig för, utan att huspriset kan falla, att det blir oroligheterna med flyktinghatarna och att huset de ska bo i kan brinna ner och att deras eget hus då kan skadas. Man är även orolig för våldtäkter och sölder. Ungefär så ser den verkliga orsaken ut.

Att kommunen gör fel är ju knappast ovanligt. Jag påtalade redan i höstas för rektorn på vår skola att det ju kan bli aktuellt med barn framöver och frågade om han har en plan för det. Jag fick ett nekande svar och orden att det är kommunen som håller i det. Jo, morsning så bra de har hållit i det. Inte ett skit tycks de ha gjort preventivt.

Sen är de ju inte egentligen oroliga för de som kommer från utlandet utan det är ju främst när flykinghatarna kommer som det blir oroligheter. Det är ju först då det skiter sig på riktigt med slagsmål och bränder.

Att sedan en och annan flykting förgriper sig på en svensk eller i Sverige boende bör skulden beläggas på de som tar emot flyktingarna. För vad får dom? Jo, jag såg lite på TV för ett tag sedan. Man hade samlat ett antal flyktingar och med hjälp av några bilder förklarade några praktiska saker. Flyktingarna såg inte ut att förstå och en del sov. Är det så konstigt när de varit på flykt i veckor och har en enorm brist på vatten, mat och kanske mediciner? Men det är ju klart. Då har ju tjänstemannen gjort sitt och går glad hem till sitt.

Men så enkelt är det inte ! ! !

Jag tror att många inte ens sätter sig in i varifrån flyktingen kommer, vilka skrivna och oskrivna lagar som finns i det landet de kommer ifrån o s v. Jag tror inte det är så många som ens tänker tanken att det i många länder är mannens " rätt" att taffsa på kvinnan eller slå henne när han behagar. Så det räcker inte med en kort presentation med några papper. Här gäller en total omprogrammering som måste till.

Nu säger nog en och annan " jaha och hur vet du det?". Jo, jag har bemödat mig att prata med så många flyktingar jag kunnat och fått en egen bild av dom.

Ja, det finns ett antal riktiga skitstövlar bland både flyktingar som bland svenskar. Det har dock i senare statistik visat sig att flyktingarna inte sticker ut i brottsstatistiken.

När man sedan pratar med dom får man många intressanta svar på frågor jag har haft. Jag trodde t ex att alla kvinnor tvingades till burka eller schal. Men så är det inte. Det finns en hel del gör gör det för att de tror på gud. Precis som många katolska kvinnor bär hatt i kyrkan.

Som en läkare sa till mig: Viär 100-tals år efter er vad det gäller lagar som värnar om t ex kvinnor.

I stort sätt alla sa att IS är ett pack rövare och att det de gör inte har med religion att göra.

En vinna från Irak sa att kvinnan i stort sätt inte kan gå ut ensam eftersom det finns risk för våldtäkter eller taffsande från männen i hennnes hemland. Det var tydligen i lag förbjudet, men det skulle mycket till för att en domstol skulle ta upp ett sådant ärende.

Många av dom jag pratad med var självklart rädda att dö i sitt land. Syrier kände att de inte kunde lita på någon. Inte regeringen, inte de olika grupperna som strider mot regeringen, inte IS, inte ryssen, inte någon. De lever i ruiner utan vatten, el, avlopp och en säkerhet att inte någon komer och skjuter eller

våldtar dom.

Och de djävligaste i hela historien är att FN och resten av världen inte går in gemensamt och rensar upp i detta banditnäste. å för varje död i t ex Syrien måste vi känna oss medskyldiga.

Sen förstår jag inte Åkesson när han säger att vi ska hjälpa flyktingarna i deras eget land. Visst, det kan ju vara bra. Men först måste det finnas fred och stabilitet i landet. Som det är nu så är det ju inte fred i något land där t ex USA har varit inblandat. Ta Libyen, Afganistan, Iran, Irak och många andra. Det har i regel blivit värre.

FN och andra organisationer säger sig skicka hjälpsändningar. Dessa kommer ofta bort, kapas av IS eller diverse regeringstrogna och kommer inte flyktingarna tillgodo. Behovet är dessutom mångdubbelt större än de få lastbilar sam man dagligen försöker få in.

Nej, det hela är så djävlar skjukt så det finns inte.

Och så finns det folk som irriterar sig över ett 15-tal flyktingar ska bo i ett samhälle och även gå i skola där. Jag skäms.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se