Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 9 januari 2016

Fega chefer

Av Pink Ozzy - 9 januari 2016 09:20

Jag har råkat ut för detta tidigare och råkar ut för detta igen. D v s chefer som trasslar in sig i allt för många "ja" till höger och vänster och som aldrig vågar sätta ner foten för att de inte vill stöta sig. Jag har sagt det förr och jag säger det igen:

DET GÅR INTE !

Det är en ren konstart att kunna säga ja och nej för att få det att ungera. Alltid trampar man ju någon på tårna. Konsten i det hela är att få de som får ett nej att förstå att detta är positivt

Men som sagt, nu har det hänt igen. Vi fick en ny rektor för ett drygt år sedan och har sedan dess mer eller mindre levt bakom en stängd dörr med möten och/eller ifyllande av blanketter, ekonomifrågor eller allt som oftast, inte ens på kontoret

Detta har medfört att det inte går att "skrämma" kidsen genom att säga att "då går vi till rektorn". De har ju knappt sett honom.

Jag blir, trots en del brister, irriterad att just denna rektor slutar eftersom han var en rak motpol mot den förra och hade många bra tankar. Dock trodde han att dessa bra tankar skulle omsätta sig i praktiken så fort han hade uttalat dom. Men så blev det inte överallt. Dessutom var han väldigt mån om barnen, särskild de som inte går "main stream". Men det är just desssa han nu skiter i genom att "lämna det sjunkande skeppet" som någon skrev till mig. Ett fegt sätt att visa att man inte klarar av sina egna mantran. Men jag tycker inte att skeppet sjunker. Det enda detta skepp behöver är en chef med en enorm fingertoppskänsla och kan ta några anmälningar till skolinspektionen genom att visa att hans path är den rätta. En chef som står på de anställdas och elevernas sida och som gärna säger ja, men lika gärna kan sätta ner foten. Denna fot måste dock sättas ner med en bra förklaring så även den förbisedda tror han har rätt. En konst få förunnad.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se