Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 8 november 2015

Vintern är här

Av Pink Ozzy - 8 november 2015 09:57

Nu är vintersäsongen här. Nåja, det är första dan på 5 veckor som det regnar. Men ändå. Det är mörkt ute både morgon och eftermiddag. Det bli allt kallare och fuktigare och snart kommer väl snö och halka också. Nu har jag det så bra att det tar mig 2 minuter på cykel att komma till jobbet. Så bilen får stå kvar i garaget.

Men kan man inte omvandla all denna negativa energi till något positivt?

Jo, jag gör det. Jag njuter av en kopp kaffe, té eller choklad och en bok eller ett program på TV. Jag njuter av att under en period göra minimalt. Jag njuter av att fundera ut hur min trädgård ska se ut nästa år. Jag ser också fram emot att sätta de första frön i början a februari som ska förkultiveras.

Jag hinner helt enkelt inte med att ha tråkigt på vintern heller. Kläder för värme och fukt har jag och huset är varmt. Mat på bordet finns det och barn och barnbarn kommer och går mest hela tiden.

Det fattas mig ju inget förutom just lite värme och sol. Något som jag när som helst kan köpa mig genom att ta flyget till värmen om jag så vill.

Men så har vi ju det där med flyktingströmmen. De kommer under vintern att marschera vidare från Syrien och andra länder genom Balkanläderna vidare till de länder som liksom Sverige har lite human inställningar i frågan. Men på vägen kommer tusentals barn att frysa och gå hungriga. Magen värker och är i olag. Vattnet de får har olika bakteriekulturer och gör magen ännu sämre. Barn som egentligen inte vet varför de inte bara kan få vara ifred. Många barn kommer säkert att dö på resan. De kan inte ta en bok, en varm filt och en varm kopp choklad när det passar dom. Dessa barn som inte har någon skuld i alla dessa krig får t det de kan komma över på vägen och vad de får av vänligt sinnade människor. Dessa barn kan också råka illa ut genom att tvingas till sexuella handlingar av diverse äckliga gubbar som tar det som delbetalningar för mat eller resa. Dessa barn kommer kanske aldrig över det de varit med om.

Sa vi verkligen sitta där med en god bok och vår varma dryck och bara se allt elände på TV och tycka att det ju inte är vårt fel?  Ska vi tycka att de får skylla sig själva? Ska vi stänga våra gränser för dom?

Jag tycker inte det. Det är en inhuman barnmisshandel vi i s f bidrar till. Skulle du vilja att dina barn tvingades ge sig av i de kläder de har på sig och hoppas att de eventuellt kom fram? Skulle inte tro det. Så näär du nästa gång sitter i värmen med din bok och din dryck så sänd e tanke till de som hela sitt liv levt i skräck att dö när som helst och som nu är på väg till något som de tror är bättre.

En plats där de får vatten, mat, kläder, ta över huvudet och gå på toa utan att höra bomber falla ner i närheten.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se