Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 12 september 2015

Flyktingar

Av Pink Ozzy - 12 september 2015 09:40

Idag är ca 60 miljoner människor på flykt från krig och elände. Deras hem är bara ruiner, vatten saknas, el likaså, toaletter finns ej. Och värst av allt saknas det mat. Man tar sig fram via eländig terräng med sina små barn och det lilla de orkar bära. Eller så sitter de i farliga gummibåtar eller andra skräpbåtar med livet som insats.

Varför?

Ja primärt är det ju alla dessa krig. Som t ex kriget i Syrien. Det makabra är att varken Euś stater eller USA vill ta bort deras skitstövel till ledare. Lite tycks man ha lärt sig av krigen i t ex Iran och Irak. D v s att det som kommer efter inte alltid blir till det bättre. Speciellt i Syrien kommer det inte att bli bättre. IS och ett antal andra grupperingar kommer att se till att inte ett hus finns kvar till slut.

Detsamma händer i bl a Libyen. Kadaffi slogs ihjäl och alla troddde på frid och fröjd. Det har blivit precis tvärtom. Istället för en dåre har man fått en hel drös med dårar som slåss o makten.

Och som i alla krig så får det vanliga folket stå emellan.

I detta läget har SD mage att säga att "viska ge mer stöd till folket på platsen och inte ta hit dom". OK, vill lille Jimmy flytta dit där det saknas allt jag räknat upp ovan? knappast. Dessa människor är precis som vi och vill ha lugn och ro och inte en tokig ledare som föstör landet.

Ta Tyskland som exempel. De har tagit emot flest flyktingar och lovar att ta emot 500.000 per år. De har för närvarande EUś lägsta arbetslöshet.

Många av flyktingar som kommer har en mycket bra utbildning. Flera är ingenjörer och läkare. Med andra ord är de färdigutbildade. Jag besöker själv en läkare från östeuropa när jag är sjuk. Mycket kompetent kvinna. Att utbilda en svensk till läkare kostar enorma pengar för staten. Sen flyttar de till Norge eller andra länder. Detta är en stor förlust för den svenska stadskassan. Att i det läget snabbt utbilda läkare på flykt i svenska och sedan anställa dom är rena förtjänsten. Detsammagäller många andra yrken.

Sedan går det så många skrönor om det ena och andra. Fick av en elev höra att flyktingar hyr TVÅ lägenheter och får bidrag för dessa fast de sedan bara bor i en. DET hade hon hört hemma. Jag frågade vad som var det konstiga. Då har man hemma sagt att de tar två lägenheter, får bidrag för två men bor bara i en. Då ställde jag den mycket enkla frågan:! Och vem tror du betalar hyra för den andra lägenheten i s f? Den tomma ska också betalas". Då började hon svaja lite.

"Men", sa hon, "de kostar ju så mycket".

"Kostar?" sa jag och berättade om sjuksköterskor och läkare som ett exempel.

" Men de våldtar iallafall." Menar hon då.

Förvisso finns det en del svin även bland flyktingar, men den värste våldtäktsmannen, Hagamannen är ju svensk.

Efter ca 15 minuter hade hon inga argument kvar. Hennes bild av flyktingar hade förändrats och resten av hennes skoldag använde hon för att fundera på att


DET NOG INTE ÄR SÅ DUMT MED FLYKTIGAR IALLAFALL.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 september 2015 08:32

Vill du höra en konspirationsteori: Lägenhet två hyrs ut. Svart eller i andra hand.
Säger inte att det är så det är, eller något jag ens tror, men bara något som "kommer att sägas"....

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

13 september 2015 10:18

Möjligheten finns, men hur många flyktingar tänker den tanken?

 
Mike

Mike

13 september 2015 21:00

Hej
Bra att du engagerar dig.
En trevlig blogg.
handslag från en gammal man.

http://www.mikewaxman.se

Pink Ozzy

13 september 2015 21:41

Tackar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se