Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2015

Vad är riktiga vänner?

Av Pink Ozzy - 15 augusti 2015 09:24

Blev i veckan djupt förvånad över en person. På hans Facebooksida dök det upp lite främlingsfientliga kommentarer pg a morden på IKEA. Och jag blir ärligt både trött och förbannad när djupt enkelspåriga personer försöker diskutera dessa ämnen på nätet.

Kommentarerna löd t ex att sådana dårar som invandrat ska låsas in på en förläggning och nyckeln kastas bort, ut med packet, o s v. Jag försökte ge min syn på saken. För som läget är i värden idag så gör folk nästan vad som helst för att slippa skickas tillbaka till hemlandet eller till t ex Grekland eller Italien där de ofta behandlas som djur. Det sitter t o m flyktingar i fängelse för mord för att detta är fördom bättre än att skickas rakt in i döden i hemlandet.

Men jag skulle förstås inte skrivit som jag gjorde. Det uppfattades som att jag försökte försvara honom och pissade på de döda o s v. Han som ägde själva sidan skickade ett PM där han frågade om jag ville göra mig ovän med alla hans vänner. När jag svarade att det var just fina rasistiska vänner han har menar han att man måste välja sina krig och att de har varit hans vänner i många år.

Personligen förstår jag inte resonemanget. För det första så försvarar jag inte de som utförde händelsen, utan försöker att förklara varför det eventuellt har hänt. Såg bara det senaste dygnet att en kille låg i ett lastrum på ett flygplan med risk för att dö, bara för att komma bort från eländet. Tre andra gömdes i en bil och höll på att kvävas. Här pratar vi om yttersta desperation och så kommer min "facebookvän" och tycker att man ska välja sina krig?????

Fråga rasisterna om de väljer sina krig och har vänner som är främlingsvänliga? NOT!

Har man vänner där man måste tassa på tå för att inte såra dom så vet de fan om det är vänner värt att ha. Törs han inte stå för sina åsikter så är han i mina ögon ingen riktig vän. För jag ställer mig frågan över vad han nästa gång håller tyst eller håller med bara för att vara vän med någon. Är själva vänskapen viktigare än en ideologi. En ideologi där man försöker förstå hur djävla desperata människorna från dessa länder är?

Vad skulle du  göra om Sverige låg i krig och knappt ett hus var helt, vatten och mat saknas och risken föratt dö är enorm? Självklart skulle jag dra fortare än kvickt om jag kunde och hade pengar.

Men svensken har ju ödelagt halva Europa en gång i tiden och lever nu i välstånd. Då behöver vi ju inte bry oss om hur andra har det.

De enda som sticker härifrån är de rika som drar till länder med sol och billigt vin. Bara i Spanien bor det ca 500.000 svenskar. De flesta har sparade pengar, men upp på detta även pensionen. Så de får inte bara pension. Nej, de förbrukar den också utomlands och ger inga arbetstillfällen i Sverige.

Så snett är det idag och så fega ären del.

Jo, killen jag skriver om skrev också att " men du vet ju hur jag tänker". Vet jag det? Nej! Jag TRODDE en gång att jag visste det. Men det enda jag vet nu är att killen är en person som vänder kappan efter vinden. Dåskulle jag hellre vara rasist, förderas vänner håller ihop och står för sin åsikt.


 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

15 augusti 2015 12:54

Detta kanske inte riktigt passar in som kommentar, men ändå...

I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;
Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

15 augusti 2015 17:07

Precis så är det jag tänker. Tack vännen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 09:48

Egentligen är det skrämmande hur folk kan utsätta sig för livsfarlig dopning i s f att hjälpa till att få stopp på eländet. Jag tänker just nu på 2 fall. Det ena är någon form av OS för dopade, även om de då inte får använda sig av orden Olympiska sp...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 april 09:23

I dagens Aftonbladet läser jag om min förening Leksands IF dom jag hållit på sen 1967. När de vann SM-guld eller åkte ner. Det var alltid Leksand i mitt hjärta.  Men efter det jag läste idag får vi väl se om jag inte köper mig en Moradräkt istället...

Av Pink Ozzy - Söndag 21 april 17:01

Ett av mina barnbarn skulle på kalas. Hon fick skjuts av dom som höll i kalaset. Min dotter satt hemma och kollade hur dom åkte. Hon och barnbarnet har en app precis som resten av familjen så de alltid ser var dom befinner sig.  De såg också att fö...

Av Pink Ozzy - Söndag 21 april 10:27

På Kanarieöarna gror hatet mot turister. Vi åkte minst en vecka per år mellan år 1999 och ca 2020. Vi besökte de flesta öarna många gånger. Men nu vill de inte ha oss längre. Turisterna använder för mycket vatten, skitar ner på ön och trissar upp hus...

Av Pink Ozzy - Söndag 21 april 10:16

Läser om en kille som redan innan födseln hade en sjukdom där huden föll av och där han redan innan födseln hade skrapat sönder dig. Nu går han med handskar och kläder så att han inte stöter emot något. Läkarna gav honom 6 månader att leva men är nu ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards