Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2015

Svergdemokraternas reklam i tunnelbanan

Av Pink Ozzy - 4 augusti 2015 10:12

Just nu är det ett fasligt liv om att Sverigedemokraterna sätter upp reklam om tiggeriet i Stockholms tunnelbana. Smart! Först och främst blir det ju otroligt omskrivet både i tidningar och TV. Bara det ger ju mångdubbel effekt. De betalar bara för själva annonseringen och får sedan gratisreklam i all media.

Sen är man populistiskt och använder sig av ett "hett" ämne. Tiggeriet. Man använder sig inte av skattesmitare, målvakter till 1000-tals bilar, granatsprängningar i Malmö eller skjutningar i Göteborg. Nej, man använder tiggarna. OK, jag tycker också att det börjar se illa ut när det sitter folk lite varstans. Men är det inte samma sak med TV och dess program? Alla klagar på ett program och tycker att ingen ska se dom och så tittar dom själva för att sedan ha något att klaga på. Detsamma är ju tiggarna. De KRÄVER ju inte pengar av dig. I varje fall inte i vår närbelägna stad. De sitter där och om du inte vill ge pengar så går du förbi. Om du inte vill se TV-programmet så zappa du förbi.

Så hela debatten är fantastiskt smart uträknat av SD. Man får många röster för lite pengar. Att de sedan skiter i om det sitter tiggare i Ystad, Leksand eller Haparanda spelar ju ingen roll.

DE FÅR FLER RÖSTER

De får dessa röster för att någon sitter utanför en affär och en bra dag lyckas få ihop 100-200 kronor och kan köpa sig lite mat och i bästa fall också skicka hem lite pengar till barnen hemma i Rumänien där romer anses vara lägre stående varelser. Betänk att de ansågs vara lägre varelser i Sverige också från tid till annan. Under andra världskriget brändes de i 1000-tal. Är det deras fel att de sitter där de sitter?

Själv går jag förbi dom. Nu kanske du tycker att jag är en djävul som skriver en sak och gör en annan. Nej, jag går förbi dom och lämnar kläder, böcker mm för stora belopp årligen till Röda Korset. Då kommer förhoppningsvis pengarna där de behövs mest.


 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

9 augusti 2015 23:51

Om jag inte minns fel så fick inte SL ha reklam om politik eller religion när jag bodde i "Fjollträsk".
Tror att det var så fram till 80-talet.
Det är väl bara att återinföra den regeln om stockholmarna vill slippa se reklam från något politiskt parti eller något religiöst.
Dessutom borde man kanske utforma reklam mindre påträngande.
Lite stil kan man väl kräva från folket i kungliga huvudkommunen.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

10 augusti 2015 17:45

Vet inte om SD's överhuvud är från det kungliga fjollträsk. Men hur dom helst så är det inte ett politisk budskap vi pratar om utan just detta politiska budskapet man vill få folk att tro på och troligen är Östermalmsborna de som är mest lättlurade i stora staden. Du vet väl att just dom inte kan gå ute när det regnar...
Då regnar det in i näsan....

 
Gubbfan

Gubbfan

11 augusti 2015 15:15

Den var bra!
;-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se