Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 2 augusti 2015

Den dopade (fri)idrotten

Av Pink Ozzy - 2 augusti 2015 10:58

Jaha, då börjar det så smått dyka upp dokument som ska bevisa att över 30% av alla friidrottare är dopade. Förvånad? Nej, inte jag. Snarare förvånad över att det inte är fler.Här går det år utan att det händer något i en gren och så PANG kommer det någon ur det tomma intet och sätter rekord efter rekord och/eller vinner tävling efter tävling. Sen är han plötsligt borta igen.

De tog ju ett par jamaicanska friidrottare för något år sedan och precis just då blev Bolt väldigt mycket skadat. Kan i och för sig vara en ren tillfällighet, men....

I början av 90-talet blev Kina plötsligt en nation att räkna med inom medel och långdistanslöpning. Tjejerna var ju mil före andra nationers löpare. Sen visade det sig att deras tränare har hämtats från forna DDR. Det finns ju fortfarande rekord som är15-30 år gamla. Lite väl gamla för att vara helt trovärdiga.

Någon som av någon konstig anledning klarat sig är ju amerikanen Carl Lewis. Men vid något tillfälle fälldes ett antal idrottare, men sen "råkade" B-provet försvinna eller förväxlas. Tur för Kalle som jag personligen alltid ansett vara dopad. För att inte tala om Ben Johnson. Vilket praktarschel.

Men nu gäller det ju nutid. Vilka grenar kan vi tänka oss. Jag har funderat länge och kommit fram till - ALLA grenar.  och inte bara alla grenar inom friidrotten. Nej, du har simning, brottning, tyngdlyftning, cykel och många andra idrotter. Vågar nästan påstå att det finns fuskare i varje idrott.

Så varför hålla tillbaka namnen så länge? Jo, pengar ! ! ! Självklart kommer ju tanken att hanteringen av dopingkontrollen är mutbar. Eller penningdopade  om du så vill. Det ärnog rätt enkelt att ge rätt person rätt summa pengar och så blir fixstjärnan kvar inom idrotten.

Men som det är nu och Gatlin och Gay vinner sina lopp efter något års avstänging är ju bara larv. De är inga vinnare i mina ögon utan bara simpla fuskare.

Bra var i varje fall att Bauhausgalan ( tidigare DN-galan) skippade 100 meter fusk med tanke på just det i s f skulle komma några " f d (?)" löpare och ta hem pengar, ära och en liten blomkvast.

Nej, rensa i byket. Ut med alla fuskare för all framtid och ut med mutkolvarna. Då slipper vi också VM,OS mm i länder som Ryssland,Kina, Quatar mm.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se