Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 9 juli 2015

Dyr invandring - billig äldrevård

Av Pink Ozzy - 9 juli 2015 15:33

Föjde just ett antal kommentarer på Facebook. Någon skrev att en etta kostade 46000:- per månad för att hysa en flykting i Sverige. Samtidigt beklagade han/hon/hen sig över att det var beklagligt att defick kosta, men att äldrevården inte fick kosta något.

Till den okunnige kan sägas att äldreboendet varierar kraftigt, beroende på var du bor. Men någonstans mellan 370.000:- till 810.000:- per år. Med andra ord så kan äldrevården i den dyraste kommunen nästan kosta dubbelt så mycket som kostnaden för ett rum för en flykting.

Men generellt är jag emot att sätta kostnaderna mot varann eftersom det blir så fel. Behovet finns på båda sidor. Vi kan ju göra det ännu svårare och lägga till kostnaderna för skolbarn eller kostnaderna för någon som rökt och kanske t o m druckit mycket. Vad kostar inte en sådan person per månad?

Nej, ta in skatt så alla kan leva så gott man bör kunna förvänta sig. Det är enda lösningen.

Som det är nu så skor sig Bert Carlsson och andra på den bristfälliga flyktingpolitiken. Klart det blir dyrt. De kanske tar in 25 personer på ett boende. Innebär att de får en inkomst från staten på 1,150000:- per månad. Sen har de utgifter för diverse tvätt av lakan och diverse handläggning. o s v. Det är ingen dålig vinst Bert drar in om han t o m har ett antal sådana boenden. Men då skrev en av dessa facebooksanvändarna att hanbara gör det han får göra. Mer eller mindre så var det ju inte hans fel att han tog ut ockerhyror från Migrationsverket. OK, är det då flyktingens fel att Bert tar ut hutlösa hyror?

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 juli 2015 16:37

Jag håller nog med om det mesta du skriver. Skall dock svara på din sista fråga ändå: JA, utan flyktingar -- eller betydligt färre -- skulle inte Bert kunna ta dessa hyror. Tillgång styr priset för efterfrågan. Skulle behovet vara lägre -- låt oss säga bara 10% av dagens -- så skulle givetvis uthyrarna få svårare att få hyresgäster och därmed vara tvungna att ta lägre hyror för att alls få något uthyrt.

På samma sätt som -- en helt annan fråga dock -- behovet av sjuksköterskor gör att vissa landsting erbjuder "ganska stora" lönehöjningar för varje sommarvecka det jobbas extra.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se