Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 24 juni 2015

Privatisering ett förfall

Av Pink Ozzy - 24 juni 2015 12:41

Privatiseringen har gått för långt. Alldeles förlångt. Ska ta några snabba exempel:


Nordea som tidigare var Nordbanken tar på många ställen inte emot pengar längre. Ungefär samma sak som att Dressman inte skulle tillhandahålla kläder.


Taxi som numera består av hur många bolag som helst och där egentligen inget förändrats annat än att pengarna inte kommer statskassan till del.


SJ; SL och andra statliga bolag har meroch mer sålts ut. Men då säljer man inte "paket" med bra och dåliga sträckor. Å nej, ju längre söderut och ju tätare befolkningen desto fler vill dela på kakan. Nu ska det t ex till ett bolag som kör Fjollträsk - Götteborg. Men bara under lönsamma tider. Här borde ju staten kunna gå in och säga "OK, ni får köra där, men då måste det gå lika många tåg till Kiruna". Men icke, så kan man väl inte göra.


Banverket är nästa elände. Här får man en viss summa pengar och för dessa försöker man hålla igång tågen. Fortsätter regeringar att ge pengar till Bnverket i samma utsträckning så får vi om 30 år köra vagnarna med häst.  Nja, inte alla. För nu har regeringen börjat fundera på ett snabbtåg mellan Fjollträsk och Götteborg. Det kostar visserligen en hel massa pengar, men det tänker de tar från våra pensionsfonder. Är inte detta lysande så säg. Dessutom ska det ju ge sååååå många arbetstillfällen. I helvete heller. Det kommer att ge en massa pengar till några få byggherrar som tar arbetskraften från öststaterna.


Flygtrafiken är en annan gren som i stort sätt vem som helst kan ge sig på.


Posten som numera heter Postennord ( vete fan varför) delar bara ut delar av posten. Bring tar smörjobben genom att bara dela ut företagspost. D v s den som är lättast att sortera och frakta.


Skola är en annan del som vem som helst med lite pengar kan ge sig på, dra ut så mycket pengar det bara går och sen dra med fickan full av pengar och elever som blir utelåsta.


Sjukvården till sist. Vem har tjänat på det? Bara bemanningsbolagen och enskilda anställda. De har gjort och fortfarande gör grova pengar. När ska någon stoppa detta privata vårdelände som bara kostar en massa pengar.


Ovanstående uppräkning kostar oss skattebetalare miljarder varje år. Miljarder som kunnat stannat i respektive gren och bidragit till förbättringar. Så nu ni alla som tyckt att det är så fantastiskt med privatisering. Är det verkligen så kul när vi sitter i skiten.


Och jag lovar er. DETTA ÄR BAR BÖRJAN!




 
 
Emma

Emma

24 juni 2015 13:34

svenskarna är ett bortskämt och ignorant folk. Vi river ner allt vad våra förfäder svettades och slogs för. Bemanningsföretagen kan nu kringgå många regler om hur arbetstagare får behandlas. Kortsiktiga lösningar och pengar till privata kommer att urholka den svenska tryggheten. Något som tagit generationer av blod,svett och tårar att bygga upp, generationer före vår egen, så vi inte minns.. Läs historieböckerna och se er omkring i världen! Varför har vi det så bra i Sverige? Allt det ska vi riva ner, för att vi tror att alvedon ska bli billigare då?? Är det värt det? Vård, infrastruktur och skolor..Sverige måste se om HELA sitt land, inte bara de rika och mest bebodda delarna. Hela Sverige, alla svenskar.

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

25 juni 2015 11:02

Du är en pärla Emma.

 
Gubbfan

Gubbfan

27 juni 2015 18:50

Men vad väntar du dig av ett antal regeringar, från 1990-talet och framåt, som av närmast religiösa skäl anser att det är syndigt att vi gör saker tillsammans, i samhällets regi?
Redan på Ingvar Carlssons tid var sådant som socialism och gemensamt ansvar svärord.
Den nuvarande ledaren för soc-dem är, så vitt jag fattar, närmast folkpartist. Det var inte en tillfällighet att representanterna för närigheten applåderade när han valdes till ordförande för partiet.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

27 juni 2015 19:08

Det är det som bidrar till att SD får så stora framgångar just nu. Det är ju ingen skillnad på partierna. De gläffsar som små ilskna hundar i opposition och sen gör de förslagen till sina egna när de är i regeringen. Politikerföraktet och därigenom SD-framgångar är då det naturliga. 5-6 partier som inte profilerar sig på ett juste och ärligt sätt och ett parti som ingen vill prata med kommer att gå åt helvete om några år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 24 april 09:47

Ibland vill man bara gråta så det sprutar ur ögonen. Hade just stigit upp och lyssnade på 8-nyheterna på radio. De meddelade att 2 barn hade mördats och att en man och en kvinna var inblandad. Senare framkom det att mannen också var svårt skadad.  De...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 19:37

En stor andel kommuner vägrar ge tillstånd till vindkraft. Det kan i o f s vara OK. Men det ska kosta. Att säga att vi häruppe behöver inte elen, vi har redan vattenkraft. Det är ett rätt barnsligt och lågt sätt att försöker stoppa vindkraftverk. S...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 april 09:48

Egentligen är det skrämmande hur folk kan utsätta sig för livsfarlig dopning i s f att hjälpa till att få stopp på eländet. Jag tänker just nu på 2 fall. Det ena är någon form av OS för dopade, även om de då inte får använda sig av orden Olympiska sp...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 april 09:23

I dagens Aftonbladet läser jag om min förening Leksands IF dom jag hållit på sen 1967. När de vann SM-guld eller åkte ner. Det var alltid Leksand i mitt hjärta.  Men efter det jag läste idag får vi väl se om jag inte köper mig en Moradräkt istället...

Av Pink Ozzy - Söndag 21 april 17:01

Ett av mina barnbarn skulle på kalas. Hon fick skjuts av dom som höll i kalaset. Min dotter satt hemma och kollade hur dom åkte. Hon och barnbarnet har en app precis som resten av familjen så de alltid ser var dom befinner sig.  De såg också att fö...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards