Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 24 juni 2015

Sveriges järnvägar är ett skämt

Av Pink Ozzy - 24 juni 2015 12:26

NU RÄCKER DET!!!!

Varför har de järnvägen kvar? Det är ju snart inte ett tåg som går i tid. Jo, SJ säger att de går i tid, men det berör på att SJ inte kallar "I tid" för i tid utan 15 minuter EFTER utsatt tid är också "I tid". Ja, visserligen så är det lite spanskt och italienskt över det hela, men varför inte. Vi reser ju ändå till dessa länder varje år så varför inte anpassa mentaliteten efter det också? NEEEEEJJJJJ, för vi är svenskar som vill att tågen ska komma i tid, men v är så dumma så vi accepterar avvikelser i mångt och mycket. Bor man dessutom så till att man kan lyssna på trafikradion från nästan hela mellansverige blir man ju mörkrädd. Det är ju dagliga tågstopp i fjollträsk som i sin tur resulterar i stopp i nästan hela nätet.

Personligen har det nu gått så långt att jag vägrar åka tåg "VÅT". Är ju ingen idé att sätta sig på ett tåg och så utlovas det en ankomst en viss tid. Någon ersättning får du knappt mer. Man har förändrat ersättningstider och belopp så du i praktiken ska åka fjollträsk- Uppsala men hamna i Malmö för att det ska betalas ut en krona.

Men nu är det ju en liten hake i det hela. BANVERKET. Det är ju banverket som ska se till att spåren fungerar och att tågen ska kunna gå i tid. Så banverket "sätter till resurer" för de pengar de har fått.

Och det är nu vi kommer till nästa hake. Pengarna kommer från regeringen. Eller ska vi säga alla regeringar som regerat de senase 30 åren. I stället för att årligen avsätta X antal kronor så att tågen, rälsen och elledningar fungerar så har man helt enkelt skitit i det och bara skjutit problemet framför sig. "Det får dom titta på vid nästa mandatperiod" har man ansett.

Och nu är det "nästa mandatperiod" och bara de senaste 8 årens förfall räcker och blir över. Dessförinnan hade vi även en chef för SJ, moderaten Ulf Adelsson som tog upp feta löner men åstadkom ingenting.

Så där sitter ett av världens rikaste länder med trasiga räls, dåliga elledningar och inga pengar.

Är inte Sverige fantastiskt?


 
 
Gubbfan

Gubbfan

27 juni 2015 18:59

Vad gäller Adelsson, så har jag för mig att han fick sparken från det jobbet för att han sa ifrån att så här kan vi inte ha det.
När det gäller Banverkets ökade anslag så har jag för mig att i uppdraget ingick att pengarna skulle satsas på sträckorna mellan Fjollträsk, Muteborg och Malmö.
Resten av landet fick intet.

Men snälla!
Antagligen har man tänkt sig att transporter av gods i fortsättningen skall ske på Scania och Volvo-lastbilar.
Landsbygdsmänniskor, alltså de som bor utanför de tre stora städerna skall hålla sig hemma. Vi är ju inte så smarta som storstadsborna eller hur det nu var hon fru Batra sa.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

27 juni 2015 19:12

Scania och Volvo ger många arbetstillfällen, så dom har alla regeringar respekt för. Att det sen saknas pengar hos banverket skiter man i. Skulle vi inte ha dessa 2 jättar skulle nog järnvägspolitiken se betydligt annorlunda ut.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards