Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 27 mars 2015

Regimer i världen

Av Pink Ozzy - 27 mars 2015 11:36

Först ut var utrikesministerna. Hon kallade Saudiarabien för en diktatur och ifrågasatte att man gav en bloggare spöstraff. Hon stod upp för sanningen. Förvisso.

Men är det alltid så att sanningen behöver sägas eller att man ska trycka allt bara för att man tycker sig att ha rätt i det?

Se på Jyllandsposten som ritade karikatyrer. OK, de kan. Men ska man göra det bara för att man KAN? Vore det inte bättre att först fråga sig "vad vill jag få ut av det?" och "vad kommer reaktionen att bli?" och " är det värt det?" och "är jag beredd att ta följderna?". Det finns fler frågor att ställa, men jag vill bara påvisa några exempel. Kallas också för konsekvensanalys. Något som saknas i dagens media allt som oftast.

OK, först utrikesministern. Nu ska stadsministern åka till Kina och vis av lärdom kallar han inte Kina för diktatur, utan för en "enpartistat". Jag har försökt att läsa mig till vad det är för skillnad på t ex diktatur, enpartistat, polisstat o s v och kommer väl fram till att det i stort sätt är samma skit. D v s att man inte håller allmänna val där alla fritt får säga vad de vill. De som säger fel saker hamnar i onåd och dödas eller sätts i fångläger. Sen vad man kallar det för är egentligen egalt. i Princip.

Men inte i praktiken. Det är ungefär som att man inte får kalla en neger för en neger utan man måste kalla honom för afroamerikan ( har bloggat om detta tidigare ) men han är fullt lika mörk för det. Detsamma gäller ovanstående och ett antal länder till. Det spelar ingen roll vad man kallar dom, vi vet vad de går för. Så istället för att statsministern säger det rent ut så är han smart och kallar Kina för enpartistat. Inget som är fel och inget som Kina kan säga emot. Ineenbär att Löfvén gjort sin läxa och Sverige kommer att ha goda relationer med "enpartistaten" Kina framöver.

Om du fortfarande inte förstår så ska jag ge dig ett exempel till. Om du går på stan så ser du en killa på 210 cm och 130 kg muskler. Han är dessutom extremt ful med sin 10 cm långa näsa. Han ser dessutom mycket aggresiv ut. Går du då fram och säger det åt honom och säger " Hej långskånken, djävla ful näsa du har"? Nej, snabbt gör din hjärna en konsekvensutredning. På nolltid säger den dig att "OK, du kan säga honom det, men riskerar då att hamna på bårhuset, dessutom ger det ju inget. Näsan minskar ju  inte i längd". Detsamma borde speciellt media lära sig. Man behöver inte säga och skriva altt bara för att man kan. Som avslutning något jag hittade på nätet i Wikipedia:

Världens mest odemokratiska stater

Här listas de länderna som ingår i undersökningen Worst of the Worst: The World’s Most Repressive Societies, gjord av den USA-amerikanska organisationen Freedom House:[4]

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

28 mars 2015 17:41

Visst-visst!
Vad gör vi inte för pengarna?
Lite självcensur har inte så många dött av. Inte här i alla fall.
Där nere dör de ju av halshuggning, stening, piskstraff och sådant vulgärt som man inte skall prata om.
Och de där wahabistfigurerna i långklänning är ju ganska snarstuckna.
Särskilt när det är en kvinna som som påpekar deras stenåldersfasoner.
Men det gäller ju pengarna i den här affären liksom i herr statsministerns kinaresa förstås.
Och för lite pengar gör vi ju allt.
Gör inte vi det, så gör någon annan det.
Arbetstillfällen och affärer väger ju tyngre än moral.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

28 mars 2015 18:08

Jomen så är det ju. Samtidigt tycker jag väl att varför reta någon om det inte resulterar i något positivt. Att reta kinamannen genom att kalla hans ruttna system för diktatur ger troligen inget annat än mindre affärer. Det lär ju knappast göra landet till en demokrati.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se