Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 27 mars 2015

Regimer i världen

Av Pink Ozzy - 27 mars 2015 11:36

Först ut var utrikesministerna. Hon kallade Saudiarabien för en diktatur och ifrågasatte att man gav en bloggare spöstraff. Hon stod upp för sanningen. Förvisso.

Men är det alltid så att sanningen behöver sägas eller att man ska trycka allt bara för att man tycker sig att ha rätt i det?

Se på Jyllandsposten som ritade karikatyrer. OK, de kan. Men ska man göra det bara för att man KAN? Vore det inte bättre att först fråga sig "vad vill jag få ut av det?" och "vad kommer reaktionen att bli?" och " är det värt det?" och "är jag beredd att ta följderna?". Det finns fler frågor att ställa, men jag vill bara påvisa några exempel. Kallas också för konsekvensanalys. Något som saknas i dagens media allt som oftast.

OK, först utrikesministern. Nu ska stadsministern åka till Kina och vis av lärdom kallar han inte Kina för diktatur, utan för en "enpartistat". Jag har försökt att läsa mig till vad det är för skillnad på t ex diktatur, enpartistat, polisstat o s v och kommer väl fram till att det i stort sätt är samma skit. D v s att man inte håller allmänna val där alla fritt får säga vad de vill. De som säger fel saker hamnar i onåd och dödas eller sätts i fångläger. Sen vad man kallar det för är egentligen egalt. i Princip.

Men inte i praktiken. Det är ungefär som att man inte får kalla en neger för en neger utan man måste kalla honom för afroamerikan ( har bloggat om detta tidigare ) men han är fullt lika mörk för det. Detsamma gäller ovanstående och ett antal länder till. Det spelar ingen roll vad man kallar dom, vi vet vad de går för. Så istället för att statsministern säger det rent ut så är han smart och kallar Kina för enpartistat. Inget som är fel och inget som Kina kan säga emot. Ineenbär att Löfvén gjort sin läxa och Sverige kommer att ha goda relationer med "enpartistaten" Kina framöver.

Om du fortfarande inte förstår så ska jag ge dig ett exempel till. Om du går på stan så ser du en killa på 210 cm och 130 kg muskler. Han är dessutom extremt ful med sin 10 cm långa näsa. Han ser dessutom mycket aggresiv ut. Går du då fram och säger det åt honom och säger " Hej långskånken, djävla ful näsa du har"? Nej, snabbt gör din hjärna en konsekvensutredning. På nolltid säger den dig att "OK, du kan säga honom det, men riskerar då att hamna på bårhuset, dessutom ger det ju inget. Näsan minskar ju  inte i längd". Detsamma borde speciellt media lära sig. Man behöver inte säga och skriva altt bara för att man kan. Som avslutning något jag hittade på nätet i Wikipedia:

Världens mest odemokratiska stater

Här listas de länderna som ingår i undersökningen Worst of the Worst: The World’s Most Repressive Societies, gjord av den USA-amerikanska organisationen Freedom House:[4]

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

28 mars 2015 17:41

Visst-visst!
Vad gör vi inte för pengarna?
Lite självcensur har inte så många dött av. Inte här i alla fall.
Där nere dör de ju av halshuggning, stening, piskstraff och sådant vulgärt som man inte skall prata om.
Och de där wahabistfigurerna i långklänning är ju ganska snarstuckna.
Särskilt när det är en kvinna som som påpekar deras stenåldersfasoner.
Men det gäller ju pengarna i den här affären liksom i herr statsministerns kinaresa förstås.
Och för lite pengar gör vi ju allt.
Gör inte vi det, så gör någon annan det.
Arbetstillfällen och affärer väger ju tyngre än moral.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

28 mars 2015 18:08

Jomen så är det ju. Samtidigt tycker jag väl att varför reta någon om det inte resulterar i något positivt. Att reta kinamannen genom att kalla hans ruttna system för diktatur ger troligen inget annat än mindre affärer. Det lär ju knappast göra landet till en demokrati.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se