Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 februari 2015

Jag och skolan

Av Pink Ozzy - 11 februari 2015 12:49

Nu är jag långtidssjukskriven för andra gången. Eller fjärde om an räknar med mitt förra arbete. Och vid dessa fall beror sjukskrivningen på stress, depression, sömnsvårigheter, rättspatos mm. M a o utbränd igen. Det fanns visserligen många som sa att jag inte skulle fixa det och att det var på tog för stökigt i dagens skola. Och så knäpp som jag är ville jag motbevisa det.

Men det tycks inte gå. Varför?

Jo, det finns 4 orsaker. Rektor, lärare, föräldrar och elever.

Nu kanske du tycker att jag inte är riktigt klok och det kanske är så, men låt mig förklara.

  1. Rektorn har det totala ansvaret. Den förre vi hade var inte riktig klok. Han var nog lite åt psykopathållet. I varje fall om man läser lite böcker i ämnet. Nuvarande är som person dock betydligt bättre. Tyvärr ska han revoltera hela skolan på en gång, vilket inte varit så lyckat. Det blir en massa snack i korridorer och lärarrum. Han skulle tagit en sak åt gången. Inte allt på en gång.
  2. Lärare behövs. Tyvärr är det dock så i våra skolor att de får göra lite som de vill. Man skyller hela tiden på att varje klass är olika och barn är barn. Visst är det å, men lite Lean-tänk skadar inte. En gemensam grundsyn och ett gemensamt arbetssätt borde vara en självklarhet även i en skola. Men här kan jag gå från klass till klass och alla har sitt arbetssätt.
  3. Föräldrarna är dock allt som oftast de mest störande objekten. De kan allt ,vet allt, och är helt oantastliga. De gör heller aldrig fel, vilket lärarna gör hela tiden. De anser sig alltid ha rätten på sin sida. Lärarna gör alltid fel, speciellt vad det gäller deras barn. Barnet har alltid rätt och ljuger aldrig för sina föräldrar.
  4. Eleverna är oftast de det är mest synd om. Du kanke hörde gårdagens nyhet att många tvååringar redan är ute på nätet. DAGLIGEN! Varför då? Låt dom leka. Datoranvändningen, eller rättare sagt missanvändningen ökar sedan fö varje år. Nästan varje unge i elvaårsåldern har en mobil med internetuppkoppling. VARFÖR ! Och vad vet föräldrarna om vad de kollar på i form av våld och sex. Det är ju för fan bara söka på XXX så får de inte bara upp siter, utan också lille pillevicken på några sekunder. De får inte alltid spela spel som är till för barn över 18 år, men många barn " får titta på när pappa spelar".

Antal barn som har ADHD och andra diagnoser är skrämmande hög och ökar för varje år. Jag räknade till 11 barn som har eller borde ha någon form av diagnos i en enda klass på dryga 20 elever. Hur har man tänkt sig att kunna bedriva verksamhet då? Mer än halva lektionstiden går åt till att tysta ner barn eller be dom sätta sig på sin påats.

DET HÄR GÅR INTE LÄNGRE. Jag tänker då inte bränna ut mig ännu mer och tro att jag kan göra underverk när varken elever, föräldrar eller våra politiker hjälper till. För den store syndaren är Björklund och kompani. Att ge 5000:- mer till några s k förstelärare är som att pissa i havet. Att ge betyg från åk 1 ( eller om det nu var 2 ) är som att pissa i havet.

Det enda som hjälper är att föräldrar tar sitt ansvar och ställer krav på sina barn. Samarbetar med lärare och skolan och låter skolan sköta skolan. Som det är nu är många barn först på fritids från 6-8, därefter i skolan till 14 och därefter på fritids igen till 17 eller 18. Skolan känner ju barnen betydligt bättre än de egna föräldrarna, så varfför skulle det vara så att lärarnaoch skolan har så mycket fel?

Jag bara undrar.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

12 februari 2015 10:43

Det var ju inte bra det här med sjukskrivning.
Men när man är sådan att man engagerar sig i sitt jobb, tar det på allvar och vill göra sitt allra bästa, så blir det nog så.
Hoppas att du kommer tillbaks till din skola snart, för jag tror att du behövs där.

Min tanke är att det behövs många vuxna runt barnen för att de skall kunna anpassa sig i ett samhälle där vi tillsammans bryr oss om varandra.
Det behöver inte enbart vara en massa utbildade pedagoger. Antalet vuxna som styr barnen rätt är viktigt. Antalet vuxna som ser barnen och korrigerar felaktiga beteenden är viktigt.
Men det kräver en del ekonomiska resurser för att anställa mer personal. Dvs troligen högre skatt. Och det tycks vara riktigt riktigt fult i dagens individcentrerade samhälle.
Tydligen är det bättre att ge en symbolisk löneslant till några lydiga lärare på varje skola.
Ungarna skiter man ju i, om jag har förstått saken rätt.
Vad gäller betygsfrågan så fanns det en intressant krönika i AB:s nätupplaga. Men du har antagligen redan läst den:
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article20303169.ab

Men krya på dig i alla fall.
Att vara utbränd har vi inte tid med nu när det snart är dags för att fixa med förgroning av tomater mm

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

12 februari 2015 14:09

Tack vännen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 09:21

Läste just en artikel i Aftonbladet.se som var otroligt intressant. Tycker du inte det tycker du inte som jag. Men jag gillar när vanligt folk har ett mål och når dit. Det kan vara många tårar innan man kommer dit, men de gör det. Jag skiter i hur my...

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 08:48

Nu har rödhaken kommit. Det gör han varje år. Den stannar på vår tomt kring komposten i fem till sju dagar och flyger sedan bort. Sen kommer han tillbaka i höst och gör likadant. Jag har alltid förundrats över att det bara är en, hur han hittar til...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards