Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 februari 2015

Julian Assange

Av Pink Ozzy - 11 februari 2015 12:35

Visselblåsaren Julian Assange sitter sedan ett antal år på Ecuadors ambassad eftersom han sägs ha våldtagit en eller flera kvinnor.Det är så länge sen så jag har glömt det. Men om hn nu har rent mjöl i påsen undrar jag vad han är rädd för? Jo, han har ju de facto offentliggjort en massa skit som bl a USA har skrivit och sagt över nätet o s v. Men är det inte så att folk som gör något gör en riskanalys? Borde inte lille Assage funderat på vad som kan hända om han A) släpper 1000-tals dokument och B) våldför sig på kvinnor. Vad jag menar är att normala människor funderar väl FÖRE och inte EFTER. Men i detta fall är det väl mer fallet av en ensam kille som vill ha uppmärksamhet och gör vad som helst för att åstadkomma det. Eller är det så att jag är helt ute och cycklar.

ATT han sedan släpper dokumenten och vad jag tycker om det i sig hör inte hit. Jag vill bara belysa det faktum att Julian Assange är en mediakåt fegis som gömmer sig påen ambassad och dessutom KANSKE våldförd sig på kvinnor. Men tittar man på kräket så undrar jag om han är kapabel till det. Jag misstänker att det krävs ganska mycket kraft av en kille att hålla nere en tjej så länge som det behövs....

För egen del skulle det nog ta år, för jag har många gånger funderat på vad det skulle ge mig att våldfära sig på kvinnor eller barn och det har inte ryckt en enda gång i pillevicken. Så man måste nog vara ganska speciell.

Och speciell är ju vår vän eftersom han numera har en skyddskostnad på ca 125 miljoner ! ! ! !

Han har m a o kostat den engelska staten 125 miljoner ! Visst, vi ska ha lagar som fredar våra ambassader, men det finns väl gränser. Blockera Ecuador så till den milda grad att de slänger utfanskapet på 3 röda sekunder. Det är ju skitenkelt. Inga bidrag till Ecuador What so ever. Blockerade matleveranser till ambassaden, o s v. Rök ut fanskapet.

För 125 miljoner skull många barn i värden få det så otroligt mycket bättre. Tänk på det.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

15 februari 2015 01:05

Nja, nu tar du allt i en massa.
De saker du anklagar killen för är lite tveksamma.
Punkt A:
Sådana som säger ifrån när något är fel skall hyllas av oss små vanliga människor. Om en person påtalar hur amerikanska soldater "roar" sig så som mr Assange och organisationen kring honom gjorde, om de avslöjar sådana felaktigheter i det mellanstatliga samarbetet så skall de ha pris inte ris.
Punkt B:
Tjejerna som bjudit in mr Assange till sina sängar har aldrig anklagat honom för våldtäkt, det är svensk polis och svenska politiker som har gjort. Tjejerna ville att han skulle testa sig för HIV eftersom de hade knullat utan kondom.
Men om du nu vill ta livet av honom så skall du propagera för att svensk polis åker till London, eller utser lämplig jurist på vår ambassad där, och förhör honom.
Sedan lägger man ned ärendet och mr Assange blir fri att lämna ambassaden, varefter karln försvinner med brittisk polis vetskap/hjälp och kommer att dyka upp i USA där man tar livet av honom.
Helt folkrättsvidrigt, men så fungerar politik.

Men han skall ha all heder för att han har hjälpt till att avslöja hur USA:s soldater tillåts agera.
Han och några andra visselblåsare borde ha ett fredspris!
Fast mr Assange lär få det postumt i så fall.

Hela affären är synnerligen pinsam för det svenska rättssystemet.
Jurister över hela världen skrattar åt oss.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

15 februari 2015 19:56

Jo, du har delvis rätt. För oss vanligt dödliga så kan det ju tyckas vara helt OK att visa upp hur soldaterna gör och vad våra regeringschefer säger till och om varann. Men samtidigt gör det att relationer mellan länder och religioner försämras. Dessutom är det enligt amerikansk lag förbjudet att offentliggöra det som Assange gjorde. Är det så att vi ska skita i lagarna? Vem ska i s f bestämma över vilka lagar vi ska följa eller inte? Enligt svensk lag har dessutom polis och andra rätt att anmäla en person för ett brott om den utsatte inte själv vill/vågar. Kondom/HIV-historien är en tjusig efterhandskonstruktion. Varför skulle de plötsligt komma på ett sånt krav i efterhand? Hade det varit en allvarlig risk för HIV hade det ju varit någons skyldighet att åka över och göra testet. Som det är nu har det ju gått flera år och tjejerna, om historien vore sann, kunde ha varit döda. Varför har de då inte slagit på stora trumman och ställt kraven på ett kraftfullare sätt än de gjort? Nej, så den historien tror jag inte mycket på. Du tycker att dessa visselblåsare borde ha fredspriset. Men är det så? Hur har allt han släppt ut skadat relationerna mellan kristna och muslimer? Hur har detta påverkat IS framfart och alla medlöpare dom åkt dit? Det kanske är så att han borde mordanklagas istället.

 
Gubbfan

Gubbfan

16 februari 2015 09:15

Så du tar i!
Har du funderat över vems ärenden du springer egentligen?
Vi är nog rätt blåögda allesammans.
Amerikansk lag skall alltså gälla för alla överallt?
USA behöver inte ta hänsyn till relationerna mellan länder, bara vi andra?
Historien med tjejerna är bara den som redovisades i pressen när historien drogs igång och innan man insåg att här kunde man få dit den där killen från Australien. Vi är naturligtvis blåögda som tror vad som skrivs i pressen, men den är nu den informationskälla som vi har.
Och visst är han en bock som tar tillfället i akt och har ett samlag till, med en tjej som ligger i samma säng som han?
Hundfröjd kallades det när jag var ung.

Sedan det där med visselblåsare: Om inte den norska nobelkommitén varit så flat hade JA, Mannings, Snowden och alla de andra anonyma visselblåsarna tilldelats fredspriset för länge sedan. För det är just rädslan för att bli avslöjade som håller politiker och de där biografvaktmästarna till militärer på mattan.
Men Norge är ju ett land som likt USA håller till långt ute på högerkanten. Så vad är att vänta?
Men nej, jag skall inte kacka i eget bo. Vi i Sverige är också väldigt lyhörda för order från USA. Pengar, tankar och rädsla för att stöta sig med diverse religiösa grupperingar påverkar svensk politik, svensk säkerhetstjänst och svensk militär.

Men ta inte i så förfärligt när du skriver. Det känns som om du bara skriver för att väcka debatt om något du inte tror på själv.
Kanske för att få många läsare på bloggen?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

16 februari 2015 10:51

He he, först till det sista. Jag skriver BARA för mig. Jag kollar inte ens antalet läsare. Men ska man tro antalet kommentarer är det bara fu. Fast det är ju inte så bara det.
Vad jag säger är att länder har sina lagar. Så fort en svensk sitter i ett utländskt fängelse då är deras lagar fel och vi kräver utlämning. Speciellt när vi har utlämningsavtal. När nu USA kräver att få ut Assange så är det väl inget konstigt i det. Han har ju brutit mot USAs lagar. Ut med horbocken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 18 mars 09:27

Det är nästan tragiskt hur norska skidlöperskor försöker förstöra sporten. Så fort något går emot dom så skyller dom på svenska åkare. Skulle de vara ensamma på en fotbollsplan och falla i mittcirkeln skulle de ändå skylla på en svensk åkare.  Sen ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 22:40

Från att ha sett Levin jobba på torpet tyckte jag att han absolut borde vara med till slutet. Det fanns några till plus att det ändrade sig lite under resans gång. Martina var i mina ögon en av mina favoriter. Och varför inte Perra. Men han åkte ju u...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 18:00

Varför så mycket hej och hå för ett riggat val? Alla vet ju vem som vinner. Allt annat vore ju en världssensation som inte kommer att inträffa. Det vore som om dom röstade fram Kalle 12 år .  Så andra länder behöver ju ingen ny politik utan det är ...

Av Pink Ozzy - Söndag 17 mars 16:55

Idag var det en solig och fin dag om man tittar inifrån. Frugan var ute, vilket inte säger nånting för hon hår ut i alla väder. Jag matade fåglarna och då var det bara 1,5 grader.  Nej, jag satsade på sport istället. Klockan 8 startade Birkebeinren...

Av Pink Ozzy - Lördag 16 mars 09:24

Jonatan Unge är i mina ögon en djupt otrevlig typ som har utåt sett mycket höga tankar om sig själv. Om han har samma höga tankar om dig själv när han ligger på kammaren och tänker tvivlar jag på.  Detta innebär att han allt som oftast tar tvivelak...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards