Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 december 2014

Nyval/Extraval

Av Pink Ozzy - 5 december 2014 11:19

Jaha, då var vi framme vid det så kallade "extravalet", eller "nyval" som man brukar säga. Vet inte varför man denna gång valt att kalla det för "extraval". Skit samma. Åt helvete är det. Det är ju också enkelt att utse syndabockar. Alliansens går på Löfven och SD. Löfven går på SD och Alliansen och SD går på alla. Men är det hela inte ganska enkelt? Felet är väljarnas och alla partiers utom SD?

Så här resonerar jag och har gjort hela tiden. Ingen vill ta i SD med tång. Ingen vill/vågar ta debatten. Varför? Är ni okunniga eller fega? Så partierna bär devis själva skulden till den uppkomna situationen. Den andra gruppen som bär skulden är de  13 pricent av väljarkåren, d v s ca 800000 röstanden. Eller ska vi säga att det delvis är deras fel. SD´s "kärntrupp" är max en kvarts miljon personer. MAX! Resten av de som valt SD vid senaste valet har gjort det för att...
  • de andra partierna inte vågat ta fajten med SD i media
  • man tror att invandringen kostar
  • man ge vill ge de övriga partierna en näsbränna
  • man inte själv gått djupare in i politiken
  • man "tycker synd" om SD som alla är emot. Så typiskt svenskt.

Träffade en person för några dagar sedan. Bott i Sverige ca 6 år. Kan mycket bra svenska. Ej svensk medborgare än eftersom det enligt personen kan ta upp till ett år innan kvarnarna malt färdig. Personen har ett bra arbete som utförs ytterst bra. Varför tar jag upp detta? Jo, det personen nu är mycket rädd för är att SD blir än större, får inflytande och kastar ut invandrare. Inte rädd. SKITRÄDD!

En person som vi har mycket nytta av, som gjort det mesta av sin utbildning i hemlandet. En person där Sverige bara cashar in pengar för genom personens kompetens och yrke. Är det så vi ska ha det i vårt land?

En annan händelse skedde för några veckor sedan på ett svenskt sjukhus. Genom hela vårdkedjan jag slussades under den tid jag var där var det fler utländska medborgare än svenskar. Folk från Island, Norge, Burundi, Syrien, Irak o s v. Folk som kan sitt jobb och gör det bra. Jag såg dock varje gång en vaksamhet vid första ögonblicket. Det var en undran i deras ögon om jag var med eller emot dom.

Men som vidsynt svensk sträcker jag alltid direkt fram handen, lägger på mitt bredaste leende och säger "Hej". Ofta ser man nästan en suck av lättnad. Man får ett leende tillbaka och en mycket god vård.

Så du som tillhör de 800000 som röstade på SD. Ta dig en extra takeställare, se dig omkring och lägg märk till det stora antal invandrare som sköter om din disk på krogen, städning inom vård och skola, din vård inom vården o s v.

Och ni andra partier som vill vara kvar i riksdagen och gärna även regera. Ta fajten. Samtala med SD. Är det så att ni inte klarar att övertyga det svenska folket är det de facto inte SD´s fel utan ert. Ert, kära "etablerade partier".


 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

6 december 2014 11:45

Jo anledning till att det heter EXTRAval är att det är just extra. Nästa ordinarie val blir 2018. Hade det varit ett NYval hade ordinarie val därpå varit 2019. Extra betyder att det görs ett extra val mellan 2 ordinarie....

Tror att problemet med SD är lite mer komplext än så. Invandringen i sig kan de ta. "Får vi samma som på Perssons tid är det OK" påstås något SDhöjdare ha sagt ganska nyligen.
Vad man protesterar mot är att Sverige ligger i topp bland de som tar emot invandrare. Och DEN andelen är nog betydligt högre än dagens väljare. Finns väljare i alla partier som har dessa åsikter, men de sätter andra frågor före och viktigare. Många(?) en del(?) av SDs väljare tror nog på påståendet att det kommer att bli mindre pengar till vård, skola och omsorg med denna stora invandring.

Finns det någon seriös beskrivning av kostnader/inkomster som dessa nysvenskar orsakar/ger?

Tror inte att någon som arbetar på tex sjukhus behöver känna någon större oro. De kostar ju inget enligt SD utan har ju en försörjning. Däremot kan nog tiggande Romer få det knepigt(knepigare...) i ett SDstyrt Sverige

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se