Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 december 2014

Nu djäklar ska det lånas

Av Pink Ozzy - 1 december 2014 11:49

När jag började arbeta hade jag 4-5% i ränta på mitt lönekonto. Jag hade 9% på sparkontot och 14-16% på huslånet. Jag betalade ca 50% i skatt. Staten hade just inget underskott.

Numera har jag 0% på lönekontot, ca 0,5% på sparkontot och de som har huslån har väl ca 4-5% på det. Jag betalar ca 30% i skatt. Ja, på lönen. Sen tillkommer ju moms och en del annat, vilket gör att den slutliga skatten ( inkl alla konstiga avgifter, oljeskatter mm ) är betydligt högre.

På "min tid" granskades man noga innan lån gavs och det gällde att ha hus eller något annat av värde. Annars fick man ta borgenslån. Numera så tar man upp mobilen och pang så är man 3000:- "rikare".  Detsamma tycks för övrigt den förra regeringen göra.

Att man måste betala tillbaka är det ingen som tycks tänka på. Tittar man på Lyxfällan på trean så verkar inte folk ha någon koll på in och utgifter.

Att ha så låg ränta som vi har idag är helt förkastligt. Nu visar även rapporter att den låga räntan INTE går till konsumtion som det var tänkt, utan som vanligt går in i de redan rikas fickor för att köpa aktier, tavlor, guld och gud vet vad. M a o inget som gynnar den svenska produktionen.

Nej, höj reporäntan till 2-3% och låt de som faller av pinn falla.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 13 aug 10:08

Nu börjar eländet. Affischer i varje gathörn, valstugor på varje torg, halva Rapport fylld av utsagor, analyser, lögner och löften. Lagom till valdagen är man så trött så man knappt orkar ta sig till vallokalen. Men det ska jag, som alltid. Men jag...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:15

Har sedan några år följt en person i chefsposition och blir lite full i skratt. Är man Che bör man stå med bägge fötterna på jorden, vara psykisk stark och inte ha behovet att visa sin förträfflighet. Denna person har numera dryga 2000 ?vänner" på F...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:04

Att skjuta handikappade Erik ställer fler och fler frågetecken. Ett tag sas det att det hela berodde på att man jagade en våldsman och att detta föranledde det faktum att man tvingades skjuta en 20-årig kille med down syndrom och en plastpistol med f...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 19:55

Tänkte skiva om skolan idag. Anledningen till det är många. Nyligen krossades ett stort antal fönster i en skola. Varför? Är det ?dom där djävla ungarna" igen? Nej, det var inte dom utan deras föräldrar som hemma vid köksbordet pratat negativt om sko...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 aug 10:22

Nu får väl alla partier ge sig ! Det är väl om ca 1 månad. Det är snustorrt i markerna. Bönderna saknar foder till djuren. Skogen brinner och skogsägarna klagar. Det fattas sjuksköterskor, lärare och poliser. Vad gör våra s k folkvalda då? Jo, man ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se