Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 december 2014

Nu djäklar ska det lånas

Av Pink Ozzy - 1 december 2014 11:49

När jag började arbeta hade jag 4-5% i ränta på mitt lönekonto. Jag hade 9% på sparkontot och 14-16% på huslånet. Jag betalade ca 50% i skatt. Staten hade just inget underskott.

Numera har jag 0% på lönekontot, ca 0,5% på sparkontot och de som har huslån har väl ca 4-5% på det. Jag betalar ca 30% i skatt. Ja, på lönen. Sen tillkommer ju moms och en del annat, vilket gör att den slutliga skatten ( inkl alla konstiga avgifter, oljeskatter mm ) är betydligt högre.

På "min tid" granskades man noga innan lån gavs och det gällde att ha hus eller något annat av värde. Annars fick man ta borgenslån. Numera så tar man upp mobilen och pang så är man 3000:- "rikare".  Detsamma tycks för övrigt den förra regeringen göra.

Att man måste betala tillbaka är det ingen som tycks tänka på. Tittar man på Lyxfällan på trean så verkar inte folk ha någon koll på in och utgifter.

Att ha så låg ränta som vi har idag är helt förkastligt. Nu visar även rapporter att den låga räntan INTE går till konsumtion som det var tänkt, utan som vanligt går in i de redan rikas fickor för att köpa aktier, tavlor, guld och gud vet vad. M a o inget som gynnar den svenska produktionen.

Nej, höj reporäntan till 2-3% och låt de som faller av pinn falla.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se