Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 december 2014

Nu djäklar ska det lånas

Av Pink Ozzy - 1 december 2014 11:49

När jag började arbeta hade jag 4-5% i ränta på mitt lönekonto. Jag hade 9% på sparkontot och 14-16% på huslånet. Jag betalade ca 50% i skatt. Staten hade just inget underskott.

Numera har jag 0% på lönekontot, ca 0,5% på sparkontot och de som har huslån har väl ca 4-5% på det. Jag betalar ca 30% i skatt. Ja, på lönen. Sen tillkommer ju moms och en del annat, vilket gör att den slutliga skatten ( inkl alla konstiga avgifter, oljeskatter mm ) är betydligt högre.

På "min tid" granskades man noga innan lån gavs och det gällde att ha hus eller något annat av värde. Annars fick man ta borgenslån. Numera så tar man upp mobilen och pang så är man 3000:- "rikare".  Detsamma tycks för övrigt den förra regeringen göra.

Att man måste betala tillbaka är det ingen som tycks tänka på. Tittar man på Lyxfällan på trean så verkar inte folk ha någon koll på in och utgifter.

Att ha så låg ränta som vi har idag är helt förkastligt. Nu visar även rapporter att den låga räntan INTE går till konsumtion som det var tänkt, utan som vanligt går in i de redan rikas fickor för att köpa aktier, tavlor, guld och gud vet vad. M a o inget som gynnar den svenska produktionen.

Nej, höj reporäntan till 2-3% och låt de som faller av pinn falla.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se