Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 december 2014

Snowden till Sverige eller inte?

Av Pink Ozzy - 1 december 2014 10:40


Den s k visselblåsaren Snowden ska eventuellt få komma till Sverige. I varje fall om Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson Valter Mutt får som han vill. Snowden, som för övrigt ska få Right Livelihood-priset på måndagen, har f n asyl hos Putin. Så som vanligt är det öst mot väst, rätt eller fel, svart eller vitt.

För något år sedan kom boken "Flykten från fångläger 14". En kanonbra bok som beskriver hur det ser ut i Nordkorea och hur lätt det är att hamna i onåd och därför i olika fångläger. Killen som skrev boken hade flytt från Nordkorea via Kina till väst. Det var INGEN i väst som sa något om att han borde skickas tillbaka till Nordkorea. Än mindre ansågs han vara en visselblåsare. Nej, han var en fånge som lyckades fly och som inte hade gjort något fel utan bara talat om hur det ligger till i Nordkorea. Hans berättelse går inte ens att verifiera i detalj. Det kanske är dikt och saga alltihop. Inte för att jag tror det, utan jag skriver det för att få dig att tänka till.

Killen är en hjälte!

 

Snowden däremot, som visade att du kan bli avlyssnad så fort du lyfter på telefonen, skickar ett mejl, eller som jag nu bloggar, han blir kallad för visselblåsare och förrädare.

Killen är en visselblåsare?

 

Två människoöden som i sig väl är ganska lika. Två personer som berättar hur de uppfattar sitt land och vad som försiggår där. Borde vi inte bedöma dem lika? Eller är det så att det som görs mot "Väst" är fel och det som görs mot "Öst" är rätt? Är vi fortfarande så trångsynta så att vi blint tror på den ena parten i s f att öppna våra ögon och kollar vad som är eller kan vara sant?

Själv är jag också lite kluven. Det sitter ju i våra gener att fördöma ryssen och helga amerikanen. Men är det så rätt? Jag är också kluven inför det faktum att Snowden de facto arbetat i USA och sen blåst dem på vad som pågår. Men samtidigt så älskar vi ju att höra smaskigheter från Ryssland och andra kommuniststater. Vi tror blint på allt som sägs om Ryssland, Kina eller Nordkorea, men förkastar det som sägs om USA. Är det inte så att vi är ganska blinda inför det faktum att det som USA dagligen gör är minst lika fel som det som Putin gör. För tro inte att

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se