Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 december 2014

Snowden till Sverige eller inte?

Av Pink Ozzy - 1 december 2014 10:40


Den s k visselblåsaren Snowden ska eventuellt få komma till Sverige. I varje fall om Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson Valter Mutt får som han vill. Snowden, som för övrigt ska få Right Livelihood-priset på måndagen, har f n asyl hos Putin. Så som vanligt är det öst mot väst, rätt eller fel, svart eller vitt.

För något år sedan kom boken "Flykten från fångläger 14". En kanonbra bok som beskriver hur det ser ut i Nordkorea och hur lätt det är att hamna i onåd och därför i olika fångläger. Killen som skrev boken hade flytt från Nordkorea via Kina till väst. Det var INGEN i väst som sa något om att han borde skickas tillbaka till Nordkorea. Än mindre ansågs han vara en visselblåsare. Nej, han var en fånge som lyckades fly och som inte hade gjort något fel utan bara talat om hur det ligger till i Nordkorea. Hans berättelse går inte ens att verifiera i detalj. Det kanske är dikt och saga alltihop. Inte för att jag tror det, utan jag skriver det för att få dig att tänka till.

Killen är en hjälte!

 

Snowden däremot, som visade att du kan bli avlyssnad så fort du lyfter på telefonen, skickar ett mejl, eller som jag nu bloggar, han blir kallad för visselblåsare och förrädare.

Killen är en visselblåsare?

 

Två människoöden som i sig väl är ganska lika. Två personer som berättar hur de uppfattar sitt land och vad som försiggår där. Borde vi inte bedöma dem lika? Eller är det så att det som görs mot "Väst" är fel och det som görs mot "Öst" är rätt? Är vi fortfarande så trångsynta så att vi blint tror på den ena parten i s f att öppna våra ögon och kollar vad som är eller kan vara sant?

Själv är jag också lite kluven. Det sitter ju i våra gener att fördöma ryssen och helga amerikanen. Men är det så rätt? Jag är också kluven inför det faktum att Snowden de facto arbetat i USA och sen blåst dem på vad som pågår. Men samtidigt så älskar vi ju att höra smaskigheter från Ryssland och andra kommuniststater. Vi tror blint på allt som sägs om Ryssland, Kina eller Nordkorea, men förkastar det som sägs om USA. Är det inte så att vi är ganska blinda inför det faktum att det som USA dagligen gör är minst lika fel som det som Putin gör. För tro inte att

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 13 aug 10:08

Nu börjar eländet. Affischer i varje gathörn, valstugor på varje torg, halva Rapport fylld av utsagor, analyser, lögner och löften. Lagom till valdagen är man så trött så man knappt orkar ta sig till vallokalen. Men det ska jag, som alltid. Men jag...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:15

Har sedan några år följt en person i chefsposition och blir lite full i skratt. Är man Che bör man stå med bägge fötterna på jorden, vara psykisk stark och inte ha behovet att visa sin förträfflighet. Denna person har numera dryga 2000 ?vänner" på F...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:04

Att skjuta handikappade Erik ställer fler och fler frågetecken. Ett tag sas det att det hela berodde på att man jagade en våldsman och att detta föranledde det faktum att man tvingades skjuta en 20-årig kille med down syndrom och en plastpistol med f...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 19:55

Tänkte skiva om skolan idag. Anledningen till det är många. Nyligen krossades ett stort antal fönster i en skola. Varför? Är det ?dom där djävla ungarna" igen? Nej, det var inte dom utan deras föräldrar som hemma vid köksbordet pratat negativt om sko...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 aug 10:22

Nu får väl alla partier ge sig ! Det är väl om ca 1 månad. Det är snustorrt i markerna. Bönderna saknar foder till djuren. Skogen brinner och skogsägarna klagar. Det fattas sjuksköterskor, lärare och poliser. Vad gör våra s k folkvalda då? Jo, man ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se