Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 december 2014

Snowden till Sverige eller inte?

Av Pink Ozzy - 1 december 2014 10:40


Den s k visselblåsaren Snowden ska eventuellt få komma till Sverige. I varje fall om Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson Valter Mutt får som han vill. Snowden, som för övrigt ska få Right Livelihood-priset på måndagen, har f n asyl hos Putin. Så som vanligt är det öst mot väst, rätt eller fel, svart eller vitt.

För något år sedan kom boken "Flykten från fångläger 14". En kanonbra bok som beskriver hur det ser ut i Nordkorea och hur lätt det är att hamna i onåd och därför i olika fångläger. Killen som skrev boken hade flytt från Nordkorea via Kina till väst. Det var INGEN i väst som sa något om att han borde skickas tillbaka till Nordkorea. Än mindre ansågs han vara en visselblåsare. Nej, han var en fånge som lyckades fly och som inte hade gjort något fel utan bara talat om hur det ligger till i Nordkorea. Hans berättelse går inte ens att verifiera i detalj. Det kanske är dikt och saga alltihop. Inte för att jag tror det, utan jag skriver det för att få dig att tänka till.

Killen är en hjälte!

 

Snowden däremot, som visade att du kan bli avlyssnad så fort du lyfter på telefonen, skickar ett mejl, eller som jag nu bloggar, han blir kallad för visselblåsare och förrädare.

Killen är en visselblåsare?

 

Två människoöden som i sig väl är ganska lika. Två personer som berättar hur de uppfattar sitt land och vad som försiggår där. Borde vi inte bedöma dem lika? Eller är det så att det som görs mot "Väst" är fel och det som görs mot "Öst" är rätt? Är vi fortfarande så trångsynta så att vi blint tror på den ena parten i s f att öppna våra ögon och kollar vad som är eller kan vara sant?

Själv är jag också lite kluven. Det sitter ju i våra gener att fördöma ryssen och helga amerikanen. Men är det så rätt? Jag är också kluven inför det faktum att Snowden de facto arbetat i USA och sen blåst dem på vad som pågår. Men samtidigt så älskar vi ju att höra smaskigheter från Ryssland och andra kommuniststater. Vi tror blint på allt som sägs om Ryssland, Kina eller Nordkorea, men förkastar det som sägs om USA. Är det inte så att vi är ganska blinda inför det faktum att det som USA dagligen gör är minst lika fel som det som Putin gör. För tro inte att

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se