Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 9 september 2014

De rödgröna tar fel väg

Av Pink Ozzy - 9 september 2014 15:55

Från att ha varit tvärsäker att det blir regeringsskifte har jag blivit mer och mer tveksam och idag skiljer det bara ca 4%. Det gör SD till en vågmästare. Bara det ! ! !

Men sen kan man ju spekulera i varför de rödgröna plötsligt backar för var dag vi närmar oss valet.

Jag tror mig kommit svaret lite närmare. De rödgröna är ju av SAMMA skrot och korn som Alliansen. De rödgröna var mycket kritiska till

  • FAS3 - men kommer att behålla den.
  • Slopandet av fastighetsskatten - men kommer att behålla Alliansens variant.
  • Pensionärsskatten - men kommer att behålla den

osv osv.

I en lång rad frågor är de ju de facto överens - NU. Det ÄR inte så stor skillnad mellan blocken, så varför ska Alliansväljarna byta?

För att få bättre skola? Knappast. Att skolan är som den är beror inte bara på skolan och politikerna. Här har ju föräldrarna ett stort ansvar. Men de ställer ju inte upp i valet.

För äldrevården? Äsch, de är trogna väljare och byter inte i första hand.  Inte ens när de ser att pensionen förvadlas till skatt eller höjda sjukvårds- och medicinkostnader.

För invandrare då? Äsch, de röstar ju på någon av partierna utom SD i varje fall. Så de skiter man i. Ja inte har jag hört speciellt mycket mer än att partierna ska ta in fler invandrare från krigsländer. ( För övrigt helt rätt, så länge övriga EU-länder har samma kvoter )

För Fastighetsskatten då? Nehej, inte ens den kommer att avskaffas efter valet oavsett vilka som regerar.

Jag tar en sista. Mot friskolor? Icke sa nicke. De kommer att vara kvar. Att som Björklund säga att de ska dras in är bara larv. Det finns så mycket lagar och förordningar som talar om vad man får och inte får föra i ett företag, så regeringen har missat tåget helt. Men i sak har vi väljare ju rätt. D v s friskolor drivna av riskkapitalister utan ideologi borde försvinna. Ska skolor drivas så ska det vara utan vinstintresse. Men så enkelt är det ju inte. Hade man tänkt tanken från början så hade det funkat. Men som någon brukade säga på Lorry:

Tänkte inte på det. Hej då.

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

9 september 2014 19:19

En ytterligare bidragande orsak kan säkert vara S-ledarens tystnad i vissa frågor. Som tex vilka tänker han regera tillsammans med. Jo han har förvisso sagt att han räknar med olika partier i olika frågor.Som tex folkpartiet och centern hoppas han på. Miljöpartiet ser han som en naturlig samarbetspartner, men då får han ge med sig för att lyckas få med dessa. Gällande tex kärnkraften

Kan han kanske tänka sig ett regeringssamarbete med fp. Kanske Fp-ledaren som skolminister ;-).

Nej han är tyst i just denna viktiga fråga.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

9 september 2014 19:25

Tycker nog han också SKA vara tyst angående detta. Man vet inte utgången av valet och jag tror han inte vill bilda en regeringen som står och faller med SD som vågmästare. Då är det smartare att hålla dörrarna öppna ett tag till.

 
Gubbfan

Gubbfan

9 september 2014 22:12

När väljarna så klart ser att det inte är någon skillnad på de rosa-gröna och alliansen så bryr de sig inte om att byta regering.
Det blir ju som du skriver samma politik.
Dessutom tar de ju inte upp någon känslig eller brännande fråga.
Plundringen av pensionsfonderna, motsättningen miljö-arbetstillfällen, föräldraansvaret för skolan, lönedumpningen, frågan om religionernas inverkan på samhället osv.
Alla, nästan, visar ju klart och tydligt att allt handlar om makten och det ljuva livet just nu. Vilket samhälle vi skall lämna över till kommande generationer törs man inte ta upp till diskussion.
Enligt min mening handlar det om dålig moral.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

9 september 2014 22:19

Moral? Det ordet har jag inte hört någon politiker använda sig av. Konstigt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Av Pink Ozzy - Onsdag 27 mars 18:59

Dagligen ser jag vuxna som bryter mot lagar och regler, skrivna som oskrivna . Jag ska ge dig några exempel : Vuxna som cyklar på trottoarer.  Vuxna som åker bil där det inte är tillåtet  Folk som parkerar på handikapparkeringen utan tillstånd ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards