Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 28 juli 2014

Han Hen Hon

Av Pink Ozzy - 28 juli 2014 10:32

Det har ju kommit ett nytt ord. Nåja, nästan kommit. Det har väl inte slagit igenom riktigt än.

Det är ordet "Hen". Hur fan tänker dom nu? OK, jag har inte något emot själva ordet eller personer som vill bära ordet med sig. Men har man tänkt hela vägen?

Det finns ju Husse och Matte. Vad ska Hen heta där? Henne? Ja, varför inte. Henne betyder höna på tyska, men samtidigt finns ju ordet redan på svenska och syftningen blir då fel. Hesse? Återigen hamnar vi i Tyskland och en ökänd nazist. Messe då? Nej, inte heller det går. Betyder Mässa på tyska. Även ord som Mutta, Metta, mm går.

För att inte tala om alla gamla ord som inte ändrats ännu.

En sjuksköterska är alltid en sjuksköterska oavsett kön. Detsamma gäller en skolfröken. Jag får ofta heta "fröken" innan jag hinner förklara att min vanliga namn går bra. Det är dessutom alltid direktören, aldrig direktörska. Jo, det fanns tidigare men syftade då oftast på den kvinna direktören råkade vara gift med. Detsamma gäller för övrigt major och majorska. Men det vet de fan hur de ska få till Polis. Nåja, polisman finns ju, men poliskvinna har jag aldrig hört talas om. Däremot har man ibland i media skrivit om det till "den kvinnliga polisen". Kanske lika bra, för om man skriver "den manliga polisen" så kan det ju lika gärna vara en manhaftig kvinnlig polis.

Även präster ska tydligen vara män. Finns, vad jag vet, ingen "prästerska". Tyvärr.

Så som du ser är reglerna inte ens klara för det manliga och kvinnliga könet. Varför då börja med ytterligare ett kön?

Jo, jag fick höra att en del inte kände sig bekväma i att gå på herr eller damtoaletter. Vad blev resultatet? Istället för att bygga en tredje toalett så tog man på vissa ställen bort skyltarna. Mycket bra beslut, för vad vi trots allt bara ska göra på muggen är att skita och pissa.

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

28 juli 2014 16:05

Vad gäller "HEN" -- ETT argument för. Ibland vill man inte i text berätta om det var en han eller hon saken gällde: då är HEN praktiskt. Ibland slipper man skriva: "Han eller hon" utan kan då skriva "Hen" Bra eller dåligt..??

Toaletter är intressant. Läste att BlondinBella blivit irriterad över att behöva dela toalett. Dvs. Innanför ytterdörren fanns det bås. Genom ytterdörren var båda könen välkomna och hade sedan att välja ett ledigt bås innanför. Hennes argument MOT var ju intressanta

1) Inte så roligt att höra gubbarna sitta innanför och trycka fram "det stora"
2)Synd om männen som inte längre har en urinoar att kissa i, vilket innebär att kötiden blir längre eftersom "vi kvinnor tar längre tid på oss"
3) "Jobbigt för mig som kvinna att stå och sminka mig i samma rum som sedan herrarna tvättar händerna i."

Bra eller dåliga argument? Tja avgör själv... ;-)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

31 juli 2014 22:43

Nja, Blondinbella är väl inte den vassaste kniven i lådan.
Det finns säkert lika många kvinnor som kan lägga en rejäl kavel. Sen är det ju en toalett och inget smikrum. Jag har 3 döttrar. När de bodde hemma så hade jag inga problem att tvätta händerna efter dom.
Sen faller ditt argument lite. Du vill skriva Hen för att slippa skriva Han eller Hon. Men i detta fall vill man ju ha ordet Hen som ett tredje kön. Och som sagt, vad blir då alternativet till husse och matte?

 
Gubbfan

Gubbfan

4 augusti 2014 16:48

Vad gäller hen så är det ju lika enkelt att skriva hon/han eller han/hon om det nu skall vara så kinkigt. Hen behövs ju inte.
Så det där med toaletter: Faktiskt så tycker jag att det kan vara olika. Då slipper ju åtminstone halva befolkningen sätta sig på en toaring som en karl har stått och skvätt på. Av någon anledning är det visst omöjligt att lära de flesta män att sitta och kissa.
Och att bara torka av urinen med en bit papper är inte tillräckligt.
Att fälla upp ringen också har alltför många svårt för. De kan ju sikta så bra!

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

4 augusti 2014 16:54

Den var helt klockren. Tack. Som jag sa tidigare då borde vi träffas en dag. Ha en trevlig sommar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 10:11

Ledsen mina vänner, men att rösta om juridisk könstillhörighet är bara larv i mina ögon. Det man röstar om är ifall en homosexuell ska få kryssa i  ett M eller K på diverse papper. Innebär också de får gå på toaletten för kvinnor fast de fysisk är mä...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 09:10

Nu har Skyttedal och Emanuel bildat Folklistan. Ett parti utan ideologi. Däremot har de en enda tanke och det är att få så mycket pengar som det bara går från statskassan, d v s dina skattepengar. Försett antal år sedan roffade t ex Emanuel åt sig fl...

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 april 09:02

God morgon vänner till en sen vår. Känns inte då spännande att gå ut. Jag har bestämt mig att gå ut 1-3 timmar om dan och arbeta med blommor, rabatter, trädgårdslandet eller något annat som behöver göras på tomten. Om jag kan vill säga. Just nu går i...

Av Pink Ozzy - Måndag 15 april 20:26

Jag blir riktigt arg på de blåbrunas rena lögner för att man vill tysta oppositionen. Man påstår att man har minskat inflationenen. En ren lögn. Inflationen höjs och sänks på order hur inflationen rör sig runt om i världen. Det har regeringen inte ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards