Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 25 maj 2014

Näthat - nya tidens mobbing - fast värre

Av Pink Ozzy - 25 maj 2014 09:10

Jag har nu fått se vad som händer när man näthatas av så kallade nättroll. I detta fall kom det dock ganska snabbt fram vem näthataren var, vilket gjorde saken betydligt värre.

Det var en förälder ! ! !

  • Dessutom en förälder som bor bredvid den skola jag arbetar på.
  • Dessutom en förälder som hur enkelt som helst skulle kunna komma till mig och fråga om sanningshalten i vad sonen säger hemma.
  • Dessutom en förälder som lagt ut rasistiska bilder på sin Facebooksida.
  • Dessutom en förälder vars arbetskamrater för några år sedan fick flytta till annan avdelning och få psykologisk hjälp p g a det de utsatts för av just denna förälder.

Jag vill inte föregå polisutredning och andra nu pågående utredningar, men kommer nog i framtiden att lägga ut skärmdumparna jag fick av vänliga människor som fick se Facebooktexterna.

  • Texter som får håret att resa sig.
  • Texter som får dig att sjukskriva dig.
  • Texter som nedvärderar dig så till den grad att du måste ta starka tabletter för att inte bara ställa dig framför ett tåg.
  • Texter som får dig att fundera på vad som pågår bakom ens rygg.

Som tur har jag en bra släkt och trevliga arbetskamrater och vänner som inte, likt får, följer den som gapar högst, utan som tänker själv.

För vad som är lika hemskt är den skock av får som snällt följer upp inlägget med diverse mycket nedlåtande kommentarer. En pöbel som i sig inte har någon som helst kunskap i de verkliga förhållanden på platsen, utan hellre håller med "vännen" än att tänka efter före vad som kan ske om de skriver si eller så.

Men nu kommer det att ske diverse utredningar av rektor och polis och jag är trots allt glad över att jag inte gjorde det jag tänkte i torsdags. Jag är också glad över att ha kommit till insikt att det inte är MIG det är fel på, utan ett barn och en förälder som tycks lida av ett otroligt bekräftelsebehov och därför gör vad som helst för detta.

För er som känner till den svenska historien en aning kommer säkert ihåg häxprocesserna. En pojke som sedermera kallas för "Gävlepojken" fick vuxna att tro att de kvinnor han utpekade var häxor. Precis så har skett i detta fall. En elev har sagt saker utan saklig grund, utan bara för att få uppmärksamhet samt för att få bort mig från skolan. Föräldern säger att den litar till 100% på barnet. MEN, vi får väl se hur mycket hon tror eleven EFTER diverse förhör mm. Då kommer HON få stå där på häxbålen och be om nåd.

Härmed lovar jag på heder och samvete att det jag skrivit ovan är sant och att jag inte på något sätt behandlat denne elev på annat ( sämre ) sätt än andra barn utan bara följt de direktiv som min chef (rektorn) samt arbetsgruppen informerat mig om.

OM jag inte skulle sköta mig på ett bra sätt skulle ju inte lärare, föräldrar och elever tycka så mycket om mig. Då skulle jag ju inte vara den enda personen utan lärarbehörighet som får vara kvar efter neddragningarna som sker i sommar. Nej, jag får vara kvar för att jag jobbar till 110%, ger järnet, har klara gränser och ser till att vår skola ständigt blir bättre.

Då "förtjänar" jag inte sådant näthat som jag nu råkat ut för. Det värsta är ju också att det bara var av en ren tillfällighet jag fick reda på detta fall. Hur många, kanske 1000-tals, fall kommer i dager och i hur många fall får den utpekade aldrig reda på detta eländiga näthat?

Nej skärp er! Vänd er direkt till den ni har åsikter om. Vill ni inte det så skit i att skriva överhuvudtaget. Nästa gång kanske det är du själv. DÅ kanske du märker hur sjukt det hela är.

Endast fega amöbor näthatar och nätmobbar.



 
 
Gubbfan

Gubbfan

25 maj 2014 11:34

Detta är förfärligt.
Svårt att tro att folk kan göra så.
Men jag lever väl i en oskyldig ankdamm.
Hoppas att det kommer att ordna sig på ett bra sätt för alla.
Föräldern tycks aldrig ha lärt sig att ifrågasätta.
Barnet ifråga kommer nog bli en framgångsrik riksdags- eller EU-politiker.

Men hur skall man få reda på om man utsätts för nättroll?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

25 maj 2014 11:37

Glömde:
Du har väl röstat?
Den som inte bryr sig om EU-grejset kan ju rösta blankt för att visa för politikerna att något är fel.
Men viktigast är, enligt min mening, att få en motvikt mot rasismen och dumhögern som håller på att ta över.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

25 maj 2014 11:44

Inte än, men under dagen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 11:16

Stockholms landshövding har tydligen en mycket dålig ledarstil och arbetsmetoder. Vore nog bättre för regeringen att byta ut henne till en mer folklig ledare.  Det går inte att ha en dokmatisk landshövding som kör efter egna regler.  Jag har pers...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:29

Det har precis varit en omröstning om juridisk könstillhörighet i riksdagen. Som det oftast är så har en del personer inom ett parti olika åsikter men röstar som partitionen vill. Men det är ju helt fel. Man är inröstat av sina väljare på sina egna f...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:01

En kvinna har anmält sin man för våld. Rättegången skulle ha hållits för några veckor sedan, men kvinnan dök aldrig upp. Nu, 3 veckor senare har hon hittats död. Hennes man har mördat henne.  Hur sjuk går man bli? Varför har vi ingen lag som gör de...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards