Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 15 maj 2014

ALLA partier har rätt att framföra sin åsikt

Av Pink Ozzy - 15 maj 2014 10:20


Börjar Sveriges demokratiska processer att utarmas? Frågan ställer jag därför att Sverigedemokraterna förvägras rätten att framföra sin åsikt. Själv är jag MYCKET långt från SD, men anser trots detta att VARJE parti har rätt att framföra sin åsikt så länge åsikten bygger på saklig information. Vilket jag väljer att tro att SD till viss del gör. "Till viss del".

Och vilket parti ska tystas nästa gång? Ska SD´s medlemmar förvägra Vänstern ordet? Eller ska Centern gå loss på Miljöpartiet ( vilket i sig låter lite komiskt med tanke på att Centern snart bara har Eskilsson, Olofsson och Lööf kvar som väljare ) .

Men bara tanken på att folk tar saken i egna händer får mig att rysa till och får mig att tänka på andra länder och dess diktaturer.

Nej, ge svar på tal med ordets makt och inte med våldets. Att inte övertyga med ord utan med våld får mig att tro att de ( ja, SD ) har rätt, eftersom övriga partier och politiker saknar motargument.

Dessutom kan även denna typ av "demonstrationer" få motsatt effekt. D v s att SD får FLER anhängare eftersom de tycker "synd" om SD.

Vidare är det ju så att man redan i skolan inte bara vill säga "NEJ", utan även motivera sitt slag. Frågar ett barn något så ska inte svaret bara bestå av ett "NEJ", utan också "därför att...". Detta bör även vi vuxna använda oss av när vi agiterar mot diverse partier.

Som slutkläm måste jag dock även framhålla att årets debatt mellan diverse politiker och partier börjar närma sig lågvattenmärket med tanke på att man ljuger och förvränger den andres politik i s f att framhålla och berätta om den egna politikens förträfflighet.

Så SKÄRPNING ÖVER LAG ! ! !

 
 
Gubbfan

Gubbfan

15 maj 2014 11:10

Kan inte annat än att hålla med dig.
Vad jag fattade av Jonas Sjöstedt så tog han Vänsterns Ungdomsförbund i örat och sa att det som de gjort bl a i Göteborg var helt oacceptabelt.
Misstänker att efter valet så får en och annan vänsterunge veta att de inte är önskvärda i partiet.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

15 maj 2014 11:20

Jo han gjorde det. Med all rätt. Vi MÅSTE värna om demokratin. Enda sättet att visa att vi inte är som dom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 april 09:02

God morgon vänner till en sen vår. Känns inte då spännande att gå ut. Jag har bestämt mig att gå ut 1-3 timmar om dan och arbeta med blommor, rabatter, trädgårdslandet eller något annat som behöver göras på tomten. Om jag kan vill säga. Just nu går i...

Av Pink Ozzy - Måndag 15 april 20:26

Jag blir riktigt arg på de blåbrunas rena lögner för att man vill tysta oppositionen. Man påstår att man har minskat inflationenen. En ren lögn. Inflationen höjs och sänks på order hur inflationen rör sig runt om i världen. Det har regeringen inte ...

Av Pink Ozzy - Måndag 15 april 16:03

För mycket länge sedan dök det plötsligt upp ett rockband som kallade sig för Creedence Clearwater Revival och jag blev golvad. Beatles var aldrig min grej när de kom. Men det var CCR. De var råare och deras texter hade ofta ett budskap. Och det kom ...

Av Pink Ozzy - Måndag 15 april 08:45

Idag ska jag först till tandläkaren kl 10. Därefter åka till sjukhuset och får inte äta eller dricka något utan måste fasta från 23 igår kväll till ca 11.30 då provtagningen är klar. Då får jag äta eller dricka. Efter lite mat och dryck måste jag vän...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 april 10:08

Dagens lilla misstag är mellan Stockholm och Malmö, närmare bestämt mellan Linköping och Mjölby.  Men det är ju bara 1 av många urspårningar, förseningar, plötsliga stopp mm.  Folk kommer inte dit de ska vilket är allvarligt. Därför bör de tågbolag...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards