Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2014

Av Pink Ozzy - 13 april 2014 11:00

Nu börjar det likna något. Detta är tydligen SIFO´s senaste siffror. Betänk då att om 2 pariter enligt nedan inte kommer in så är Alliansen bara en duo och kommer att ha ca 31%. Dessutom kommer då ingen att behöva bry sig om SD, som då inte får någon roll att spela i riksdagen.

Verkar kunna bli fyra bra år framöver.

Fakta: Opinionen enligt Sifo

Så stort stöd får partierna i procent:


Parti – Väljarstöd – Förändring*

S: 32,1 –2,0

V: 8,4 +2,1

MP: 10,6 +0,5

M: 24,5 +0,3

C: 3,8 –0,9

FP: 6,7 +1,3

KD: 3,6 –1,1

SD: 8,3 +0,3

Övr. 2,2 –0,3


* I procentenheter sedan föregående mätning.


Rödgröna Alliansen

51,1 (+0,6) 38,6 (–0,4)

ANNONS
Av Pink Ozzy - 13 april 2014 10:49

Så sakta börjar sanningen komma från om friskolor. Ska först säga att det också säkert finns bra friskolor. Men detta är fakta!

Vi har 7142 kommunala förskolor och 2749 fristående. Många äro de föräldrar som tror att det fristående alternativet är bättre. Men här fler fakta. Aftonbladet har begärt in uppgifter om antalet anmälningar med respektive skola för 2012 och 2013. Tydligen har 233 av 290 kommuner besvarat Aftonbladets begäran.

De har under perioden tagit emot 502 anmälningar mot friskolor mot 413 mot de kommunala skolorna!.

Enkel matematik, även för den som har gått på den kommunala skolan, säger att detta inte går att vifta bort. en fjärdedel av alla svenska skolor är friskolor och står för över hälften av alla anmälningar!!!!!

Kanske något att tänka på för alla er som tror att det är finare och bättre att gå på en friskola. Det kanske låter bättre kring middags- eller groggbordet en lördag med fina vännerna, men är kanske inte ett så bra alternativ för era barn i längden.

Vilka anmälningarna är kan ni kolla på skolinspektionens hemsida.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 13 april 2014 10:41

Eftersom jag är inte på TV-kritik ( se tidigare inlägg ) så måste jag bara fortsätta med en dansk serie. Jag undviker danska serier av alla de slag. Det är på något vis störande att höra danska och läsa svenska undertexter. Det blir i regel kaos i min skalle. Jag gjorde dock ett försök med "Badhotellet". Och äntligen en dansk serie jag gillade direkt. Riktigt bra och lagom engagerande. Sköna figurer som gör det hela ganska roande att se på.

Har du inte följt den så kolla om du kan se det via Play nånstans.

TV
Av Pink Ozzy - 12 april 2014 12:50

Såg nästan ett program av Hårdvinklat som startat på trean. Hade hoppats på ett bra humorprogram. Men vad händer? Verkade mer vara ett gynnprogram, eftersom man tycktes har större intresse i att skrika ut diverse könsord och tala om att man vill stoppa fingrarna i någon annan röv än att ha roligt. Inte ens hon som framförde det hela skrattade.

Riktigt sorgligt när man inte kan hålla fyllehumorn på krogen utan måste ta in det i TV´n för att få tittare. Själv tyckte jag mest att det var beklämmande. Även om jag gillar att berätta fräckissar så väljer jag var, när för vem och hur jag ska berätta dom. Men TV3 har ju inga spärrar utan visar glatt skiten rakt ut, utan att ta minsta ansvar för det de visar.

Men så är ju trean en riktig skitkanal.


Men jag kan ju dra en fräckis här eftersom läsarantalet troligen är begränsat och inte lär ökas av historien:

Kvinnan: Älskling, ska vi prova en ny ställning idag?

Mannen:  Jaaaaa, hur gör vi?

Kvinnan: Du diskar och jag sätter mig i soffan och tar en öl.


TV
Av Pink Ozzy - 6 april 2014 10:24

Jag blir mer och mer förbannad över den politik som förs och den politik man nu utlovar inför valet vad det gäller skolan.

Först kommer det ett antal PISA-rapporter som dissar Sveriges skolor och idag läser jag att ENDAST Chile, av alla länder, har denna privata vinstmaskin som heter privatskolor. I de flesta andra länder, inkl USA, som har friskolor får de inte ta ut vinst. Något som jag alltid sagt och varit motståndare till.

Det säger sig själv att de "fina" privata skolorna som bara tar in "felfria och duktiga" elever kan ha större klasser och färre lärare. Eller som de gör på vissa platser: De säger att det är 15-20 elever i varje klass, men sen har de en lärare som springer emellan. Självklart man kan göra vinster då.

Självklart man kan göra vinster när man överlåter alla barn med bokstavskombinationer, eller som har föräldrar med en mindre plånbok till den kommunala skolan.

I de kommunala skolorna kan 1-3 elever i en klass ofta kräva mer arbete än 20 arbetsamma och lugna elever.

Det finns troligen inga barn i den privata skolan som kräver Securitasvakter, som slår sönder tallrikar i matsalen, skriker rätt ut i klassen, klarar sig inte utan ADHD-medicin ( vilket egentligen är amfetamin ), behöver assistenter sittandes bredvid sig hela dagarna, måste lämnas och hämtas vid den kommunala busshållplatsen eftersom eleven kanske inte klarar den korta biten till skolan utan att bråka med allt och alla.

Det är SÅ den kommunala världen ser ut. För dessa barn utgår det ibland ett visst extrabidrag. Något som i regel inte täcker kostnaderna.

Så alla ni ministrar och riksdagsledamöter. Stoppa upp era 3000:- ni vill ge extra till lärarna, eller de 50.000:- om de går lärarhögskolan och klarar examen, eller vad ni nu lovar, lååååååångt upp i röven.

Ni har inte fattat ett skit av vad det handlar om att vara i en kommunal skola på daglig basis. Det är ret ut sagt skrämmande när man ser er på TV, hör er på radio eller läser om er i tidningen eller andra medier. Ni har precis NOLL KOLL !!!!

Att åka runt på studiebesök på skolor och låtsas att ni därmed vet hur en skola fungerar är bara larv.

NI VET INGENTING OM SKOLAN !!!!

Se istället till att få dit intresserade, arbetslösa personer som är mellan 58 och 60 och låt de sedan arbeta som extra resurser på skolor. DET skulle ge en mycket snabb förändring av skolsystem.

Det är inte fler lärare som behövs. Nej, det är mindre av all denna idiotiska administration de måste arbeta med idag. Dessutom ska de idag ganska ofta ersätta föräldrarna som inte sköter om sina barn. Dessutom ska de vara den lyssnande läraren för alla de barn som bor olika veckor hos olika föräldrar och därigenom får en enorm stress inombords, vilket de får utlopp för i skolan.

Några 1000:-lappar till lärarna hit eller dit gör inte den kommunala skolan bättre. Det är resurser och mindre administration som behövs.

Men sånt fattar ni ju inte. Ni är ju bara politiker.

Tänkte sluta där, men kom osökt att tänka på vår eminenta skolminister Björklund. Men hallå! Kolla upp vad han har sagt de senaste 10 åren i olika medier och ni kommer att se att han i början vill, sedan genomför, därefter har genomfört för att eftervart PISA-rapporterna visar annat ändrar sig och skyller på tidigare sosseregeringar. Det är bara för sorgligt att han får vara kvar. En skolminister som nog är den skolminister som är den mest hatade av alla genom tiderna. Jag fattar inte det.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se