Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 25 april 2014

Ett jobb !!! Äntligen!!!

Av Pink Ozzy - 25 april 2014 11:00

Efter flera års försök och 100-tals ansökningar hade jag plötsligt 2 jobb att välja på. Ett som var lite anpassad till mina kunskaper och ett på den plats där jag gör min FAS3-tjänst. En plats dit jag ringde för snart 2 år sedan och där jag sedan fick plats. Dock sades det klart ut att jag inte kommer att få något arbete, eftersom man drar ner på kostnaden.

Det var då jag tänkte: "vi får väl se...."

Nu har jag snart arbetat 2 år på skolan och så kom det ett företag som ville anställa mig. Jag åkte dit och skulle sedan dit en gång till för en slutförhandling. Det var DÅ jag kontaktade rektorn och frågade hur han har tänkt sig nu när min FAS3-tid snart är ute. Jag VISSTE att lärare, föräldrar och barn ville ha mig kvar. Nu var det bara att ta tjuren vid hornen. Jag FICK tjänst på skolan. När vi var klara så kom vi överens om ca 7 timmar per dag och ledigt jul- och sommarlov. Jag fick därför gå ner lite i lön.

Jag kommer att få knappt hälften av det jag skulle tjänat på det andra företaget.

MEN!

  • Jag får kortare arbetstid per dag
  • Slipper ca 30 övernattningar utomlands
  • Har 2 minuter till arbetet i s f 45 minuter
  • Har 13-16 veckors ledighet
  • Mår betydligt bättre som männska

Så frågan är vad du hade gjort? Att sälja, vara hemifrån 7-7,5 i s f minst 10 timmar, ha 13-16 veckors ledighet i s f 5-6 veckors semester. Men att i utbyte avstå från dryga 50% av lönen.

Valet jag gjorde var att bli kvar i skolan. Vad hade du gjort?


 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

25 april 2014 19:16

Knepig fråga du. 50% är mycket oavsett summan. Troligen hade jag dock gjort som du. Även jag har gått ner i lön jämfört med tidigare anställning. Dock inga 50 %....

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

25 april 2014 22:51

50% är bara drygt 20 lax. Frihet och livskvalitet kostar.

 
Gubbfan

Gubbfan

4 maj 2014 14:05

Man får gratulera
Om du får drygt tjugo tusen kronor i månaden skall du vara mycket nöjd.
Det är bra mycket mer än den sk garantipensionen som en del får överleva på. Räkna på den och fundera över hur den skulle fungera.

Men snälla!
Jag hoppas att du tänker noga över ditt ordval när du nu fortsätter att vara ett stöd och en förebild för barnen.
Inga svärord som i t ex inlägget om eländet där borta i NordKorea.
Även om du med all rätt skall vara upprörd.
Språket styr tanken,
Tanken styr språket.
Det hänger liksom ihop och du har ett styvt jobb att kompensera många föräldrars ointresse för sina barn.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

15 maj 2014 09:50

Jo du gubbfan. Jag tänker på detta. Försöker så gott jag kan. För det mesta går det bra faktiskt. Ibland så slinter det. Däremot tror jag inte att så många barn läser min blogg, så där är jag som jag är.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se