Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under januari 2014

Av Pink Ozzy - 28 januari 2014 20:19

Ni som läst bloggen några  år har väl märkt att jag ogillar de flesta dokusåpor. Utom Farmen. Fan vet vargör, men det ksnske var Qristina från första. Ett yrväder som oftast hade rätt. Sen har det väl varit lite si och så genom åren. Bottennappet var väl förra året med Paul och hon som hade ett spanskklingande namn. Vilka sopor. Vad hade dom där att göra egentligen? OK, vi hade även "Nakenjanne", men han ville ju bara visa upp lille Pelle och var ganska oförargligt, om än fånig. 

Men nu till årets Farmen. Det har visserligen redan gått några veckor redan, men det verkar ju klart bli en vänligare Farm. Speviellt nu när när den tatuerade tjejen fick "hemlängtan". Så blir det väl nör man märker att idén man hade från början inte håller. Att hon sen skyller på hemlängtan till barnen... Nåja.

Jag tror faktiskt att det kan bli en trevlig farm snart - bara de kan skicka hem Södertäljetjejen också. Övriga verkar ju jobba efter förmåga och skiter i allt bråkande. Härligt.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 26 januari 2014 12:40

Om du tycker stt förra inlägget ser konstigt ut så beror det på att man inte alltid kan rätta med den surfplatta jag har. Dessutom är knapparna väldigt små. Ska se hur jag löser det.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 26 januari 2014 11:51

Det går snart inte en dag utan att Alliansens medlemmar vänder 180 grader gör att lovar sådant som vi väljare velat hela tiden. Ett stort önskemål har ju varit att tågen ska gå i tid. Något som man helt har skitit i under många år. Nu är det så illa ställt att tågen t o m åker av rälsen p g a spårbrott. Detta i ett land som har mängder med järnmalm i bergen. I stället har man satsat på Rut och Rotavdrag samt minskat skatten för de dom har lyckan att ha ett arbete. Som jag skrev tidigare gäller ju inte detta de sjuka, pensionärer och arbetslösa. Man säger visserligen att arbete ska löna sig, men är mycket försiktig med att tala om att de jag nämner endast får några kronor, i bästa fall, och de som tjänar mycket redan innan får flera 1000 kronor. Detta faktum att man låtsas som om vi utsatta är dumma och inte skulle fatta detta gör mig ARG!


Nästa lögn är att 250000 fler arbetar nu än när Alliansen tillträdde. Ytterligare en lögn med statistiken. Fakta är att de flesta av dessa "jobb" kommer via diverse undomsbidrag, FAS3 och andra bidragsberoende och underbetalda "jobb". Vidare så har vi fått dryga 60000 migranter per år fram till mitten av 2000-talet och därefter dryga 100000 per år. Så under Alliansens år vid makten har vi fått ca 500000-700000 nya medborgare. Dessutom har nya barn fötts och nya kommit upp i arbetsför ålder. Det innebär väl att 250000 fler arbetar, men att det också tillkommit minst 1/2 miljon nya medborgare. För er som kan räkna procent kan väl tala om för vår eminenta Allians det det procentuellt arbetar färre idag än innan deras tillträde. Det enda som egentligen har skett är att många invandrare nu har tagit de jobb vi svenskar inte vill ha. Titta t ex på alla dessa städjobb och köksarbeten. Dessa nya medborgare tar betydliget fler jobb än vad en del vill medge. Det är egentligen bara våra fördomar som utesluter dom från delar av arbetsmarknaden.


Pensionärer skulle få mer pengar. Det man dock pratar tyst om är att vissa bidrag mindkas så att pensionärer egentligen förlorar pengar.


Det var bara några exempel på lögner eller missvisande information som Alliansen kör med just nu. Så var vaken och kritisk när du läser eller ser något våra "kära" politiker vill få dig att tro.
Av Pink Ozzy - 19 januari 2014 12:36

Jag längtar till våren. Visst, det snöar jättefint just nu och jag älskar det. Men när jag ser alla fröpåsar och annat i bon så kan jag inte sluta att längta till våren. Att få klippa bort allt gammalt och låta det nya komma fram. Att så de första frön inomhus för senare utsättning. I år har jag en hel del nytt igen. Ja, jag bara kan inte låta bli att testa olika växter. 

Sen har jag ju många växter på övervåningen som står i ca 12-14 grader och vilar sig. En del står också i bon i väntan på omplantering och vattning för att komma igång. 

Så visst är vintern fin, men våren och försommaren är också en riktig höjdpunkt i livet. 

Av Pink Ozzy - 18 januari 2014 10:48

Vi får väl verkligen hoppas på att den s k Alliansen inte vinner nästa val. Jag kollade lite ekonomin och kom fram till följande. Under Alliansens snart 8 år vid makten har följande hänt. Landets överskott på nästan 30 miljarder är nu ett underskott på nästan 90 miljarder. Vart har dom pengarna tagit vägen? Jo, största delen har gått till dom som redan har. 

Anta att du tjänade 14000 år 2005 och tjänar detsamma idag. Då får du ut 1200 kronor mer idag. Om du dock dragit nitlotten och varit utan arbete, men fått samma ersättning från A-kassan så får du nu betala 40 kronor MER i skatt!!!

Låt oss kolla på de som tjänade 20000 under perioden genom arbete. De får numera 1500 kronor mer. Om du dock tjänar 35000 i månaden får du numera hela 3500:- mer i plånboken och tjänar du 70000 får du ytterligare 200:- mer. Till detta ska läggas att fastighetsskatten ersattes av en betydlig lägre fastighetsavgift. Nåja, men bara om du har en villa som kodtar några miljoner. De som har en "normalvilla" på max sisådär 1,5 miljoner får tvärtom brtsla en högre avgift än tidigare. Har du t ex en lön på 70000 och en villa på några miljoner så har du idag ca 5000:- mer i plånboken. De som har en lite billigare villa och får pengar från A-kassan får däremot ca 150-200 kronor mindre per månad. Är detta rättvisa? 

Självklart inte. Men vad som är värre är att pengar som den välbeställde får över inte går till att köpa svenska varor som skulle gynna svensk industri. Inte heller går de till bättre skola vård och omsorg. Nej, det mesta går nog till resor eller sätts in på banken. Inget som ger speciellt många arbetstillfällen. Hade man däremot gett mer pengar till de lågavlönade hade dessa gått till konsumtion, vilket skulle gynnat svenska företag och staten skulle fått pengar tillbaka via momsen. Men då långt kunde man väl inte räkna hos Alliansen. Synd. 

Av Pink Ozzy - 12 januari 2014 09:34

Nu vill Borgarna, eller Alliansen som de numera vill kalla sig, utöka skolgången till 10 alt. 11 år.

Bara detta utspel visar hur långt från verkligheten de befinner sig. Att utöka antal skolår för omogna elever gör knappast att Sverige hamna högre på den s k Pisa-listan. Själv började jag skolan när jag var 6 år. Men på den tiden gjorde alla det och lärarna hade ett bra samarbete med föräldrar. Då var det ingen idé att man kom hem och sa att man hade fått en smäll av läraren för att man t ex kom försent. Då fanns risken att man fick en till av morsan. NU törs inte lärarna röra barnen. När jag började på en skola 2012 så var nästan det första jag fick höra att " jag ska tala om för min pappa om du rör mig så hamnar du i finkan". När de sedan fick reda på att kunde stå ut med det, men kan de stå ut med mig fram till dess så blev det snart inget bra argument för ungarna att ta till.

Men saken är ju den att många föräldrar inte har samma värdegrund som skolan vill och ska lära ut. Dessutom ser många föräldrar bara sitt eget barn och inte alla hundratals andra på respektive skola.

Nej, det som behövs är 10.000 personer över 40 som älskar att arbeta med barn och ger dom trygghet under skoltiden, d v s i klassrummet, på skolgården, i omklädningsrum för t ex gymnastik och bad. De ska vara lyhörda och ibland bara lyssna på barnen. Det DE tycker är viktigt kanske inte DU tycker. Men dessa 10.000 ska ju vara till för barnen. Det borde finnas äldre vuxna ute på skolgårdarna från det att barnen kommer vid 7.30-tiden tills de går hem. De ska finnas tillgängliga i klassrum med barn som av någon anledning har det svårt eller är stökiga.

Det tar 0,5-1 år att utbilda intresserade i nödvändiga ämnen. Har de bara rätt intresse så lär de sig sedan ganska snabbt när de är på skolorna. Anledningen till detta är att barn är olika från skola till skola och klass till klass så det gäller att vara anpassnigsbar. De ska utbildas i att ha rätt värdegrund, olika barns behov mm.

Nu tror du kanske att jag minimaliserar problemet. Nej, tvärtom. Att ha 10.000 intresserade äldre på skolorna som elever har respekt för och får respekt tillbaka ger mer än 10.000 nya lärare som inte har den rätta känsla för barn, utan tror att det bara är att kliva in och lära ut. Tänk på att själva utbildning för barn inte är mer än 4-5 effektiva timmar om dan. Resten består i att tysta ner barn, förmana barn, sära bråkiga barn åt, skriva blanketter, prata med föräldrar som ofta tror sig kunna läraryrket bättre än lärarna o s v. Lärarna jobbar inte 8-13,30, vilket man ofta kan tro eftersom de egna barnen går så länge på skolan. Nej, lärarna arbetar i regel 7,30-17 samt även vissa helger. Dessutom är just stressen p g a stökiga och/eller oroliga klasser och elever det största problemet. Dår är det bra att vara 2 i ett klassrum. Då kan läraren ägna sig åt den övergripande utbildningen och extrapersonen kan ägna sig mer åt de barn som är oroliga, eller behöver extra stöd.

Jag har nu märkt att detta fungerar utmärkt i de klasser jag varit i. Så satsa på detta. Det krävs mindre utbildning vilket gör att starten kan ske mycket snabbt. Du har en lärare i varje klass som är din "lagbas" och som hjälper dig med det pedagogiska och du hjälper läraren med det den vill.

Detta är ett arbetssätt som skulle ge minst 10.000 nya jobb till en mycket låg kostnad eftersom många äldre idag går arbetslösa och på detta sätt skulle göra en enorm nytta.

Av Pink Ozzy - 11 januari 2014 11:48

Läste att en hund blev mycket vanvårdat av sin ägare. Hunden fick för lite eler ingen mat så han tappade 19 kg och fick avlivas. Då döms mannen till dagsböter på totalt 2000:-! 

Är det värdet på att vanvårda en hund då enormt? Hade samma sak hänt en människa hade någon säkert fått fängelse. Hur kan man då döma ut en så usel bestraffning när samma sak händer en hund? Ägaren borde få samma straff som om han låtit en människa svälta.

Jag har ingen hund, men lider ändå när jag läser om sådana äckel dom inte sköter dina djur.

Av Pink Ozzy - 6 januari 2014 10:27

Oj, här är det någon som sticker ut näsan. Ja inte jag utan den amerikanske neurologen Richard Saul. Det är han som säger att den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen ADHD egentligen inte existerar. Själv har jag inga riktiga kunskaper i ämnet, mer än de barn som jag ser dagligen på skolan.

Med bakgrund av detta, icke vetenskapliga test, skulle jag vilja säga följande.

Det finns idag, betydligt mer än på "min" tid, barn som inte smälter in i mängden. De avviker i språkkunskaper, mattekunskaper, inlärningsförmågan är sämre, motoriken är annorlunda, de är nervösa, stimmiga, oroliga. Ja listan kan göras lång. Allt detta går ju numera under diagnosen ADHD.

Ofta, men inte alltid, är det föräldrar som VILL ha en bokstavskombination på sitt barn. Ibland känns det som om de då kan säga till alla att ” jag det beror ju på hans ADHD”.

Så fan heller, vill jag så säga. Jag tror att mycket har orsakats av föräldrarna. STOP! Jag menar inte alla föräldrar. Jag ser dock att det är den övervägande delen.

Vad menar jag då med orsaken?

Jag tror ( och allt detta utan vetenskapliga bevis, utan bara genom dagliga iakttagelser ).

Jag tror att det t ex kan bero på att…

  • En del barn är känsligare än andra för alla dessa radiovågor som går genom luften i form av mobilsamtal, surfsignaler, radiosignaler och mycket mer. Det är så många ettor och nollor i luften att det väl snart blir svårt att andas för oss alla.
  • En del föräldrar arbetar i olämpliga miljöer med t ex dålig luft eller radiovågor.
  • En del föräldrar röker eller dricker alkohol.
  • En del föräldrar får i sig för mycket läsk, typ Cola, energidryck mm och som genom detta sockerintag och E-intag får i sig för mycket av den varan.
  • En del föräldrar äter all godis med en massa E-ämnen i.
  • En del föräldrar äter för mycket snabbmat.
  • En del föräldrar tränar FÖR MYCKET eller FÖR LITE. I bägge fallen kan jag tro att den normalbalans som bör finnas i kroppen rubbas. ( Känner ett par där båda både före och efter födelsen tränade och tränar som dårar. Inte för att tävla, utan av besatthet för den perfekta kroppen).
  • En del föräldrar ger sitt barn ”fel” sorts kärlek eller ingen kärlek alls.
  • En del föräldrar har både gift och skilt sig, samt har barn med flera. ( Känner personligen en kvinna som har 4 barn med 4 män )
  • Skilsmässor mellan föräldrar tycks sätta djupa spår i barn har jag märkt.

Ja listan kan göras betydligt längre, men jag stannar där. Jag tror, utan att på något sätt vara fackman utan endast en vaken iakttagare, att dessa faktorer aktivt bidrar till att barnen på något sätt får problem. Det jag OCKSÅ har märkt är att barn som har föräldrar med liknande problem också själva ärver dessa problem. Men jag kan inte tänka mig att barn vars föräldrar håller en telefon i ena handen och en surfplatta i den andra inte riskerar att påveras av strålningen. Jag har också svårt att tro att barn inte påverkas av alkohol, tobak och/eller alla dessa E-nummer ( som företagen så smart just nu håller på att omvandla så att de inte alltid skrivs ut. Istället skriver man ut hela beteckningen på eländet).

Jag har dessutom mycket svårt att tro, och här är det t o m så att jag säger mig veta det, att barn inte mår bra av bråk i familjen och som dessutom resulterar i skilsmässor.

Jag har under det senaste 1,5 åren träffat på många barn med diverse handicap som går under beteckningen ADHD. Alla är olika och de allra flesta är hur trevliga och mysiga som helst. De kanske inte är bra i vissa ämnen, men de kan vara bra på annat.


Det är synd om människa, sa Strindberg.

Det är synd om barnen, säger jag.


Har du bar med s k ADHD, eller tror dig veta något om ämnet? SKRIV EN KOMMENTAR!

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se